Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2018

30 жовтня 2018

Стильний, комфортний і придатний до їзди по бездоріжжю - це популярний Land Rover Discovery Sport, найдоступніший компактний позашляховик відомого бренду. Базова модель тішить збалансованою ціною, пропонуючи 237 кінських сил турбодвигуна і стабільність системи повного приводу. Незвичним для класу стала пропозиція третього ряду, щоправда, придатного виключно для дітей. Суперниками Discovery Sport вважаються BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLC і Lexus NX. Але на відміну від них, творіння Land Rover не тільки гарантує вишуканий салон і сучасні системи безпеки, а й здатне впоратися з серйозними перешкодами бездоріжжя. При бажанні покупці можуть обрати 2.0-літровий турбодвигун на 286 коней, доступний у моделях HSE і Luxury HSE.

Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2018

Вам сподобається

Сучасний Discovery Sport вдало поєднує привабливий дизайн, вишуканий салон і елементи класу люкс з можливістю у будь-яку мить виїхати на биті шляхи, підтримуючи репутацію бренду. Крім того, позашляховик доступний з третім рядом сидінь і за досить збалансованою ціною.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

На відміну від більшості представників сімейства Land Rover, Discovery Sport не має дизельного двигуна, так само як і гібридної установки. Деяких покупців може розчарувати жорстка їзда, зумовлена наявністю спеціальної підвіски.

Нове у 2018 році

У поточному році автомобіль Land Rover Discovery Sport отримав два нових 2.0-літрових турбодвигуна з 237 та 286 кіньми, що значно перевищує показники минулорічних моделей. Вперше було запропоновано водійське сидіння з 12 автоматичними режимами налаштування, а адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон стали окремими опціями. Внутрішній Wi-Fi перейшов до рівня 4G.

Враження від їзди

Сучасний Discovery Sport має усі необхідні якості, які можна очікувати від творіння відомого бренду. Салон  достатньо ізольований від шуму вітру і дорожньої метушні для того, щоб ви могли підтримувати розмову з усіма пасажирами на будь-якій швидкості. Щоправда на водія та пасажирів чекає досить жорстка їзда, у межах розуміння бренду, звісно. Видимість була б дуже хорошою, якби не задня частина з маленькими вікнами і великими сліпими зонами. Новий 2.0-літровий турбодвигун на 237 кінських сил пропонує вдосталь потужності і плавності. Показник прискорення не розчаровує. Гідну пару йому складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. За потреби можна обрати більш потужну версію двигуна на 286 кінських сил і розраховувати на 6.4 секунд розгону до сотні. Крім того, позашляховик значно обходить суперників в плані позашляхових можливостей, завдяки кліренсу, ходу підвіски, системі повного приводу та системі розпізнавання поверхонь з чисельними налаштуваннями.

Найкращі характеристики

Опційна для моделі HSE і стандартна для HSE Luxury система кругового огляду - це як вдосконалена камера заднього виду. Чотири камери, вмонтовані вздовж корпуса, забезпечують 360о огляду. Це полегшує процеси паркування та маневрування.

Ще однією опцією, але цього разу як частина пакету «Driver Assist Plus», стало екстрене гальмування. Система здатна автономно задіяти гальма в разі виявлення неминучості зіткнення. Спершу вона попередить водія, а за відсутності реакції, почне процес зупинки.

Детально про автомобіль Land Rover Discovery Sport

Інтер’єр

Салон Land Rover Discovery Sport пропонує таке саме вдале поєднання практичності і вишуканості, як решта позашляховиків. Масивна стилізація вдало підкреслює можливості автомобіля, а глибокі передні сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування і шкіряна обшивка (тканинно-шкіряна у моделі SE) нагадують про те, що перед нами люксовий бренд. Багатьом до смаку припадуть роторний перемикач, 8.0-дюймовий сенсорний екран та зрозуміла інформаційно-розважальна система. Підняті сидіння другого ряду посуваються та нахиляються. Опційний третій ряд підійде для дітей.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery Sport 2018 року

Екстер’єр

Новий Discovery Sport на 25.4 см довший за Range Rover Evoque, отож найменшим його назвати не можна. Він трохи коротший, але ширший за суперників, що дає йому перевагу в плані стабільності. Чимало зовнішніх елементів він ділить з більшим і дорожчим Land Rover Discovery, зокрема похиле вітрове скло та С-подібні стійки у колір кузова, які виглядають як клинкова зброя. Передні і задні звіси покращують кут прохідності, тобто позашляховику легше видиратися на круті схили і проїжджати по струмкам глибиною до 60 см.

Базова комплектація

Для позашляховика зі збалансованою ціною модель початкового рівня SE має хороший перелік оснащення. Стандартними стали: система повного приводу, система розпізнавання поверхонь, система контрольованого спуску з гори, кнопковий старт, частково шкіряна обшивка, електропривод передніх сидінь, USB порти. Не дасть нудьгувати в дорозі інформаційно-розважальна/аудіо система з 8.0-дюймовим сенсорним екраном і Bluetooth. Бажаючим отримати повністю шкіряну обшивку і панорамний люк, варто перейти до моделі HSE.

Опційне обладнання

Доступними опціями для моделей SE, HSE і HSE Luxury є: функція доступу без ключа, підігрів передніх і задніх сидінь, асистент перемикання фар дальнього світла, автоматичний детектор трафіку, камера кругового огляду, адаптивні головні фари і екстрене гальмування. Моделі HSE і Luxury пропонують підігрів рульового колеса і вітрового скла, приладову панель на вітровому склі, покращену аудіосистему та адаптивну підвіску. Окремими опціями цього року стали 12 режимів налаштування водійського сидіння, адаптивний круїз-контроль та моніторинг сліпих зон.

Технічні характеристики Land Rover Discovery Sport

Новий Ленд Ровер Діскавері Спорт отримав у 2018 році покращені 2.0-літрові чотирьохциліндрові турбодвигуни. Перший чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 237 кінських сил та 340 Нм. Повний привід є стандартним. У місті позашляховик витрачає 11.2 л/100 км, за його межами 9.4 л/100 км. Окремо представлений 2.0-літровий турбодвигун на 286 кінських сил та 400 Нм. Сотні можна досягти за 6.4 секунд. Витрата пального становить 11.8 л/100 км у міському та 9.4 л/100 км у заміському циклах. Пару обом двигунам складає автоматична коробка передач на дев’ять ступенів.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKX 2018