Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017

26 січня 2018

Range Rover Evoque, на відміну від класичного позашляховика преміум-класу Range Rover, націлений на іншого покупця. Він приховує позашляхові здібності під урбаністичним стилем і залишається одним із найрозумніших рішень, прийнятих автовиробником. Невеликий розмір, відносно доступна ціна і чарівний стиль ідеально підходять городянину. Він йде в одну ногу з BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLC-Class і їм подібним, але Evoque має особливий стиль, якщо взяти до уваги його новий кабріолет. Однак він призначений не тільки для рівних доріг і має більше позашляхового потенціалу, ніж може здатися на перший погляд. У 2017 році Evoque представлений в таких варіантах кузова: купе, 5-дверна версія і кабріолет. Лінійка купе виробляється в семи версіях: Pure, SE, SE Dynamic, Landmark Edition, HSE, HSE Dynamic і Autobiography. Кабріолет доступний у версіях Dynamic, SE Dynamic і HSE Dynamic, оснащених системою Z-подібного складання тканинного даху.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017

Вам сподобається Evoque, якщо ви хочете мати авто зі значком виробника позашляховиків преміум-класу, але в бюджетному варіанті. Правда ця модель має невеликий салон, середній вантажний простір, а низька ціна базової версії стрімко зростає при комплектації додатковими функціями. Все це відчувається удвічі сильніше в двухдверній моделі з важкодоступними задніми сидіннями і втричі - в кабріолеті.

Що нового в 2017 році? Краща новина для прихильників моделі Рендж Ровер Евок - новий кабріолет 2017 року, що має хороші показники швидкості та економії палива, - ті якості, за які не шкода віддати 52 000 доларів.

Враження від поїздки

Range Rover Evoque являється справжнім повнопривідним Land Rover, з несподівано хорошими манерами їзди, коли шини залишають асфальтне покриття. Система повного приводу дозволяє водієві вибирати різні режими їзди: болото, пісок, сніг та інші за допомогою перемикача. Не дивлячись на те, що йому не вистачає низькочастотних передач, він не сильно поступається іншим моделям цієї марки. Під час руху по місту тверда підвіска Evoque і різке рульове управління роблять його схожим на спортивний седан, але також відчувається, що поїздка жорсткувата. Потужність 2.0-літрового 4-циліндрового турбодвигуна перебуває на вищому рівні, але 9-ступінчаста автоматика іноді вагається при понижені передачі і поводить себе особливо грубо, коли ви уповільняєтеся до повної зупинки. Кабріолет поводиться аналогічним чином, тільки має дах, здатний швидко опускатися.

Тест-драйв Рендж Ровер Евок 2017 року показав, що він витрачає в змішаному циклі до 10.2 л/100 км палива, але вміє вчасно перемикатися в режим переднього приводу (FWD), щоб заощадити паливо. А якщо система виявляє низьку тягу, вона негайно перенаправляє обертовий момент на задні колеса, щоб її збільшити.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Детальніше про новий Range Rover Evoque 2017 року

Інтер'єр

У салоні використана проста й елегантна естетика Land Rover. Evoque відрізняють висококласні матеріали і тонка деталізація. Передні сидіння зручні, але задні - занадто компактні для трьох, коли справа доходить до розміщення ніг і голови високих пасажирів. Вантажний простір дещо обмежений, але не сильніше, ніж в аналогічних транспортних засобах - 680 л. Починаючи з версії HSE, пропонуються 14-позиційні крісло водія і переднього пасажира з автоматичним регулюванням, пам'яттю і функцією масажу. Інформаційна система Infotainment System InControl Touch Pro має своїх шанувальників і противників, в той час, як звукова система Meridian завоювала загальну повагу. Кабріолет вміщує всього чотирьох, а його вантажний простір аж надто малий.

Екстер'єр

У 2017 році Evoque може похвалитися великими колесами і шинами, високою і прямою носовою частиною і притупленими фронтальними виступами. В загальному він має стиль типового Land Rover з похилим дахом, що надає особливої індивідуальності. П'ятидверна версія є більш практичною, але стандартне купе має кращу стилізацію. Профіль кабріолета імітує лінію даху купе, яка повністю ховається з поля зору після складання, тим самим підкреслюючи високі підвіконня, прямий ніс і високу задню частину, роблячи його унікальним. Кліренс становить 215 мм.

Базова комплектація

Range Rover Evoque 2017 року стандартно оснащуються повним приводом Active Driveline, 2.0-літровим 4-циліндровим двигуном з турбонаддувом і системою Land Rover Terrain Response з режимами General, Grass/Gravel/Snow, Mud, Ruts і Sand. Водії Evoque також отримують Hill Start Assist і систему контролю руху All-Terrain Progress Control, що підтримує задану швидкість в умовах нестійкого рельєфу. Інформаційно-розважальна система InControl Touch також є стандартною, як і безліч зручних допоміжних функцій.

Додаткове обладнання

Починаючи з версій SE і SE Premium, Evoque поставляється з навігацією, сервісом InControl Pro та іншими доступними оновленнями, включаючи шкіряні сидіння і 19-дюймові колісні диски. HSE Dynamic пропонує: систему Adaptive Dynamics, шкіряне кермо Oxford, 14-позиційні шкіряні сидіння Oxford і InControl Touch Plus. Autobiography відрізняється адаптивними фарами зі світлодіодними вставками, обробкою з алюмінію і 825-ватною аудіосистемою об'ємного звучання Meridian на 16 динаміків.

Технічні характеристики нового Range Rover Evoque

Будь-який Land Rover Range Rover Evoque в 2017 році поставляється з 2.0-літровим 4-циліндровим двигуном прямого вприскування на 240 к.с. Варто звернути увагу, що двигун був спеціально спроектований для експлуатації в екстремальних умовах, що зустрічаються під час позашляхового руху. До нього підключається 9-ступінчаста автоматична коробка передач з підрульовими перемикачами швидкостей. Повний привід є стандартним в 2017 році.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017
Огляд тест-драйву: Rolls-Royce Phantom 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017