Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2020

13 березня 2020

Range Rover Velar 2020 року випуску відрізняється елегантним салоном з якісними матеріалами та потужним мотором. Однак автолюбителі відзначають складну керованість автомобіля і незручну у використанні інформаційно-розважальну систему з двома дисплеями.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Velar 2020

Новое в 2020 году 

  • Зняли з виробництва модель із дизельним двигуном 
  • Став доступний 550-сильний мотор V8 

Кому стоит купить?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Так як Range Rover Velar 2020 року - це дворядний розкішний середньорозмірний позашляховик, він підійде любителям подорожувати за межами міста. Velar виглядає стильно зовні, а також має багато простору всередині. Velar відрізняється складною повнопривідною системою, яка дозволяє експлуатувати авто по бездоріжжю. Відомо, що при правильному оснащенні він може тягнути до 2500 кг. Непогано для позашляховика класу люкс!

За відгуками автомобілістів інформаційно-розважальна система з двома екранами відволікає під час руху. Рекомендуємо перед покупкою переконатися, чи не будуть сенсорні дисплеї заважати вам.

Сегмент розкішних позашляховиків середнього розміру переповнений такими варіантами, як BMW X5, Audi Q8 і недавно оновлений Mercedes-Benz GLE. Всі три варіанти пропонують відмінну продуктивність і вишуканий інтер'єр, але мають більш прості у використанні технічні функції, ніж Land Rover.

Новое или б/у авто? 

У 2018 році Land Rover представив Velar як абсолютно новий позашляховик. З того часу відбулося кілька важливих оновлень. У 2019 році Velar отримав підтримку популярних додатків для інтеграції смартфонів Apple CarPlay і Android Auto. Автомобіль Velar 2020 року відтепер доступний із високопродуктивним двигуном V8. Турбодизельна модель була знята з виробництва. Якщо ви віддаєте перевагу турбованому дизелю, вибирайте авто 2018 або 2019 року.

Якщо вам необхідні функції Apple CarPlay і Android Auto в стандартній комплектації, зверніть увагу на Velar 2019 року і новіше.

Стартова ціна Range Rover Velar 2020 року становить 56 300 доларів. Це значно перевищує номінальну вартість багатьох інших люксових автомобілів класу SUV. За модель із двигуном V6 доведеться віддати до 62 200 доларів, а за Velar з V8 ціна злітає до 90 000 доларів.

У лінійці Land Rover є більш доступні позашляховики, наприклад Discovery Sport і Range Rover Evoque, які коштують від 37 800 доларів і 42 650 доларів відповідно.

Range Rover Velar или Jaguar F-Pace?

Найближчі за технічним оснащенням конкуренти Velar відносяться до сімейства Jaguar-Land Rover. В першу чергу - Jaguar F-Pace. Цей автомобіль побудований на тій же платформі, що і Velar, і доступний з аналогічними опціями двигуна. Обидва позашляховики також вміщають п'ять чоловік і пропонують однаковий розмір вантажного простору. Velar має більш якісні матеріали салону і відрізняється плавною їздою. Однак стандартний F-Pace на кілька тисяч доларів дешевший, ніж Velar, а його інформаційно-розважальна система проста у використанні.

Range Rover Velar или Range Rover Sport?

Range Rover Sport має першокласний інтер'єр, сучасні технічні характеристики і функції безпеки, а також лінійку потужних двигунів із турбонаддувом. Також є і суттєві відмінності: вартість стандартного Velar на 12 000 доларів менша, ніж Range Rover Sport у базовій комплектації. Проте, Sport може буксувати набагато більше, ніж Velar, і він має відповідний кліренс для їзди по бездоріжжю. Крім того, Range Rover Sport може вмістити до семи пасажирів. Вибір між цими двома позашляховиками залежить від особистих переваг і ціни.

Салон

Range Rover Velar - дворядний позашляховик, в якому можна розмістити до 5 осіб. Передні сидіння забезпечують достатньо простору для голови та ніг - комфортно буде навіть високим пасажирам.
Шкіряна оббивка і регульовані передні сидіння входять у стандартну комплектацію авто. Модернізації включають в себе підігрів і вентиляцію передніх сидінь, а також підігрів задніх сидінь.

Velar має один із найкрасивіших інтер'єрів. Стиль мінімалістичний і стриманий, і майже кожна поверхня виконана з першокласних матеріалів, таких як шкіра, алюміній і м'який пластик. Автомобілісти відзначають хорошу шумоізоляцію.

Velar оснащений інформаційно-розважальною системою Touch Pro Duo від Land Rover, яка включає в себе два 10-дюймові сенсорні екрани. Верхній екран відповідає за управління функціями навігації та аудіосистемою, а також підтримує Apple CarPlay і Android Auto. Нижній екран і два регулятори відповідають за клімат і настройки сидінь, режимів водіння і деяких інші функції. Решта стандартних функцій включають стереосистему з 11 динаміками, HD-радіо, супутникове радіо, Bluetooth і два порти USB.

Сенсорні екрани розчаровують під час використання, хоча виглядають футуристичними. Шкала на нижньому екрані управляє різними функціями в залежності від того, яке меню відображається, тому вимагає великої уваги з боку водія. Аналогічна проблема з кнопками цифрового рульового колеса, які змінюються в залежності від меню. Налаштування деяких часто використовуваних функцій нерідко вимагає багато уваги, а дисплеї можуть повільно реагувати на натискання.

Доступні додаткові функції включають в себе 12,3-дюймовий кластер цифрових датчиків, стереосистеми з 17 і 23 динаміками, два додаткових порти USB і розважальну систему на задньому сидінні з двома 8-дюймовими екранами.

Ключ бездротового доступу виглядає як браслет і дозволяє блокувати і розблоковувати Velar без необхідності носити з собою ключі.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Velar 2020 року

Технічні характеристики

Range Rover Velar 2020 року пропонується з чотирма варіантами моторів. В їх число входять чотирициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 250 кінських сил, V6 потужністю 340 і 380 кінських сил і V8 потужністю 550 кінських сил. Кожен з'єднаний з автоматичною коробкою передач із 8 швидкостями і повним приводом.

Стандартний чотирициліндровий двигун - кращий у цій лінійці. Його потужності достатньо для швидкого прискорення, і він корисний практично для будь-якої ситуації під час їзди. АКПП з 8 ступенями забезпечує плавні і своєчасні перемикання передач. Система зупинки і запуску двигуна досить різка, і відключити її дуже складно.

Velar, обладнаний чотирициліндровим двигуном, витрачає 7.6 літрів на 100 км в місті і 9.1 літрів на 100 км на шосе. Це дуже хороші показники для розкішного позашляховика середнього розміру. Моделі з мотором V6 витрачають 7.8 літрів на 100 км їзди в місті і 9.5 літрів на 100 км на трасі. V8 витрачає 11,8 л на 100 км в комбінованому циклі.

Range Rover Velar має приємну динаміку керування. Рульове управління швидке і легке. Velar добре входить у круті повороти. Авто має надійні гальма.

Рівень їзди і керованості Range Rover Velar 2020 року багато в чому залежить від розміру колеса. Цей позашляховик на 19-дюймових колесах спокійно їздить по дорожного покриття. Також доступні 21- і 22-дюймові колеса, але оснащений такими дисками Velar в прямому сенсі тремтить і труситься на нерівних дорогах - не рятує навіть пневматична підвіска. Колеса меншого діаметру забезпечують кращий баланс їзди та керованості.

Velar заслужено вважається одним із кращих позашляховиків у своєму сегменті. Всі моделі Velar поставляються в стандартній комплектації з системою Land Rover Terrain Response, яка включає в себе різні режими контролю тяги для переміщення по камінню, бруду, снігу і піску. Додаткові кращі версії включають в себе блокування заднього диференціала, низкоскоростную систему контролю накату і адаптивну пневматичну підвіску, яка збільшує дорожній просвіт Velar майже до 25 см.

Velar може буксирувати до 2400 кг при оснащенні чотирициліндровим двигуном і спеціальним пакетом. Моделі з двигунами V6 і V8 розраховані на буксування до 2500 кг.

Безпека

Velar 2020 року має в стандартній комплектації камеру заднього виду, датчики парковки спереду і ззаду, систему попередження про переднє зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, систему допомоги при русі по смузі, розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг стану водія і автоматичне дальнє світло фар.

Додаткові функції безпеки включають в себе адаптивний круїз-контроль, контроль сліпих зон, оповіщення про перехресний рух ззаду, систему паркувальної камери з об'ємним оглядом і активну допомогу при парковці.

Розміри і вага

Довжина Range Rover Velar становить 4,572 метрів. Його маса коливається від 1800 до 2085 кг.

Можливі комплектації

Range Rover Velar 2020 року пропонується в чотирьох комплектаціях: S, R-Dynamic S, R-Dynamic HSE і SVAutobiography Dynamic. Velar S початкового рівня - кращий вибір для більшості покупців. Він обладнаний стандартними технічними системами і функціями безпеки, а також пропонується з двома потужними двигунами. Якщо вам потрібна висока продуктивність, зверніть увагу на модель SVAutobiography - це єдиний варіант із мотором V8.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020
Огляд тест-драйву: Acura ILX 2020
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2020