Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017

21 квітня 2020

Важко уявити, але один із самих дорогих і суворих транспортних засобів Mercedes-Benz є також одним із найстаріших. На 38-му році існування позашляховик Mercedes-Benz G-Class (більш відомий як G-Wagen) пережив чимало змін і покращень, залишаючись справжнім механічним «звіром». Не такий вишуканий як Land Rover Range Rover, не такий просторий як Cadillac Escalade, G-Class, тим не менше, залишається актуальним транспортним засобом, для тих, хто, маючи вдосталь грошей, хоче вразити оточуючих. При тому більшість власників ніколи не скористаються усіма можливостями автомобіля. Хоча незначна частина тих, хто полюбляє проїхатися бездоріжжям, опиняться за кермом одного із найкращих позашляховиків у світі.  

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2017

Вам сподобається

Якщо ви належите до числа азартних людей, які в будь-яку мить готові до пригод, Mercedes-Benz G-Class саме те, що треба. Потужний автомобіль, створений для того, щоб витримати будь-які обставини. Можливо, G-Class не такий комфортний як Lexus, але до місця призначення він вас доставить, де б воно не було.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Незважаючи на відоме ім’я і привабливу зовнішність, G-Class не такий комфортний і безпечний як Porsche Cayenne або Bentley Bentayga. Якщо ви прагнете отримати всюдихідність, останні технології та вишуканість в одному автомобілі, зверніть увагу на Land Rover Range Rover.

Нове у 2017 році

У поточному році до лінійки G-Class приєдналася нова комплектація G550 4x4. Ця модель на 43 см вища і 22.8 см ширша за свої родичок, має портальні мости, три диференціали з самоблокуванням і може похвалитися постійною системою повного приводу. Перелік покращень стандартних моделей звівся до шкіри  Designo і покращень пакету AMG.

Враження від їзди

Якщо говорити про таланти транспортного засобу, то Mercedes-Benz G-Class доставить вас майже скрізь, починаючи піщаними дюнами і закінчуючи віддаленими долинами. Хоча якщо ви очікуєте дістатися туди з комфортом і у тиші, цього не буде. Володіючи надзвичайними здібностями справлятися з примхами бездоріжжя, G-Class не може похвалитися вишуканістю Land Rover Range Rover. За потужність позашляховика відповідає V8 турбодвигун на 422 коней. Два AMG варіанти, G63 і G65, потішать ще більшою кількістю конячок, так само як кращим управлінням та гальмівною потужністю. Сотня навіть з базовим двигуном досягається за 5.9 секунд. Вертикальні лінії лобового скла і квадратна структура кузова не дуже добре взаємодіють з вітром, через що відчувається постійний шум. Але потрапивши на биті шляхи, важко знайти більш надійне місце, ніж салон G-Class.

Найкращі характеристики

У той час як більшість позашляховиків злегка натякають на свої можливості, MB G-Class гордо заявляє про них. Водію не варто розраховувати на їзду як у легковому автомобілі або затишний салон, а от масивний, жорсткий позашляховик йому гарантований.

Ідея поєднання талантів AMG з харизмою 40-річного позашляховика може спантеличувати, але знайдеться чимало тих, кому вона сподобається. Турбодвигун V12 пропонує більше потужності, ніж може бажати шанувальник крутих прогулянок.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz G-Class

Інтер’єр

П’ятимісний салон G-Class відрізняється від брутальної зовнішності. В решті решт, перед нами Mercedes. Салон майже повністю зібраний вручну, пропонуючи дуже м’яку шкіру на сидіннях та панелі приладів. На додачу покупець отримує акценти з полірованого дерева та хрому. Елементи управління - це поєднання практичності та елегантності. Коробкоподібна форма позашляховика забезпечила майже безмежну кількість простору для голови, хоча високим пасажирам може бракувати місця для ніг. Вантажного простору вдосталь: більше 1.2 м3 при розкладених задніх сидіннях і понад 2.1 м3 при складених.

Екстер’єр

У той час, коли навіть Range Rover погодилися з необхідністю пом’якшення ліній зовнішньої стилізації, Mercedes-Benz G-Class залишився коробкоподібним, прямолінійним транспортним засобом, яким був десятиліттями. Аеродинаміка не є сильною стороною позашляховика, але треба віддати належне чистоті і прагматичності дизайну. При 476.3 см у довжину G-Class коротший за Mercedes GLE. Замість сучасних дверей багажного відділення, які піднімаються догори, G-Wagen оснащений великими, поворотними дверима. Сучасні моделі пропонують світлодіодні денні ходові вогні, бічні дзеркала з електроприводом і продуману приладову панель, але загалом G-Class залишився масивним звіром, яким був завжди. Більшість водіїв будуть зачаровані зовнішньою брутальністю.

Базова комплектація

Обравши найдешевшу модель, покупець все одно зможе насолодитися перевагами бренду. Так, до загального переліку оснащення увійшли: люк з електроприводом, двозонний клімат-контроль, система COMAND від Mercedes з навігацією, аудіосистема Harman/Kardon, Bluetooth, моніторинг сліпих зон, камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль з екстреним гальмуванням, передні сидіння з підігрівом і охолодженням та шкіряне оздоблення салону з дерев’яними акцентами.  

Опційне обладнання

Модель AMG G63 додасть: більш потужний V8 двигун, 20-дюймові колеса, високопродуктивну гальмівну систему та спортивні вихлопні патрубки. Модель AMG G65 може похвалитися: V12 двигуном, передніми сидіннями AMG, ексклюзивною шкірою Nappa та 21-дюймовими колесами. До загального переліку опцій увійшли: розважальна система для задніх сидінь з LCD моніторами, підігрів рульового колеса та підвіска з електричним налаштуванням.  

Під капотом

Найменшим серед силових агрегатів став 4.0-літровий V8 двигун на 422 кінських сили і 610 Нм. Привід на всі колеса. Сотні позашляховик досягає за 5.9 секунд, витрачаючи 12.3 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності, а саме 571 коней і 760 Нм, пропонує 5.5-літровий V8 двигун. Привід так само на всі колеса. Розгін відбувається за 5.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 17.2 л/100км у міському, 11.8 л/100км у заміському та 13.8 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим став 6.0-літровий V12 з 630 кінськими силами та 1000 Нм. Привід традиційно повний. Відмітки у 100 км/год G-Wagen досягає за 5.3 секунд. Витрата пального становить 22.7 л/100км у місті, 13.7 л/100км за його межами та 17.0 л/100км у середньому. Пару усім двигунам складає семиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017
Огляд тест-драйву: Maserati Granturismo 2017
Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017