Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019

9 листопада 2018

У світі компактних седанів Nissan Sentra ускладнює життя суперникам типу Toyota Corolla, Chevrolet Cruze і VW Jetta. Творіння Nissan має спортивну зовнішність та просторий салон, багатий на функції. Покупець може обрати одну з трьох моделей, включно з топовою SR. Але не залежно від моделі ви отримаєте економний седан зі збалансованою ціною. До прикладу, Sentra пропонує більше заднього простору, ніж Mazda3.

Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте привабливий седан, який з повним комфортом вміщує чотирьох дорослих, має хороший рівень економії та збалансовану ціну, погляньте в сторону Nissan Sentra 2019. Доставляючи задоволення від їзди і гарантуючи надійність, Sentra залишається одним з найкраще продаваних автомобілів Nissan.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, новий Nissan Sentra не пропонує такого практичного дизайну, типу хетчбек, як у Mazda3, Chevy Cruze чи Toyota Corolla. Крім того, навіть спортивні SR і Nismo не пропонують такої потужності, як у VW GTI чи Honda Civic Si.

Нове у 2019 році

У поточному році Nissan додали Apple CarPlay і Android Auto до комплектації усіх моделей, окрім базової S. Новий варіант SV Special Edition потішить 17-дюймовими колесами, задніми дисковими гальмами, системою попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду, інтелектуальним круїз-контролем та електроприводом люку даху.

Враження від їзди

Їзда у Sentra комфортна, а видимість відмінна. Салон тішить простором. Це чудовий варіант для міста, не менш приємним залишається автомобіль і за його межами. На шосейних дорогах седан залишається дуже тихим і підкуповує хорошим рівнем економії пального. Потужності вдосталь, але при їзді по крутим схилам з двома пасажирами у салоні змусить вас задуматися про її більшу кількість. Таку жагу втамовують Sentra SR Turbo і Sentra Nismo, пропонуючи двигун на 188 кінських сил. Моделі з турбодвигуном помітно швидші і приносять більше задоволення від їзди. Хоча навіть Nismo не пропонує найкращого у класі управління. Усі Sentra все ще використовують застарілий дизайн задньої підвіски, що не дозволяє їм входити у повороти так майстерно, як це роблять Honda Civic, Mazda3 і VW Golf. Рульове управління у Sentra, між тим, вкрай не погане, а гальма мають вдосталь потужності для своєчасної зупинки.

Найкращі характеристики

Система активного підрулювання є стандартною для всіх моделей, окрім базової з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Вона трохи пригальмовує внутрішню частину передніх коліс під час повороту. Такі заходи покращують зчеплення та здатність автомобіля різко входити в повтори.

Зосередженість Nissan на безпеці стосується і Sentra. За винятком Nismo, усі моделі з автоматичною коробкою отримали автоматичне екстрене гальмування. Крім того, доступними є адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду.

Детально про автомобіль Nissan Sentra

Інтер’єр

Салон Nissan Sentra вирізняється комфортом, привабливістю дизайну та простором. Відповідно до міжнародних стандартів седан класифікується як автомобіль середнього розміру, хоча Nissan називають його компактним. Комфорт передніх сидінь вражає, а моделі вищої комплектації пропонують електропривод водійського сидіння і підігрів. Розташування елементів управління на панелі просте, але елегантне. Позитивних відчуттів додають м’які матеріали оздоблення, чорні акценти та 5.0-дюймовий сенсорний екран. Завдяки заднім сидінням, які складаються у співвідношенні 60/40, 0.4 м3 багажника Nissan Sentra можна легко доповнити додатковим простором.

Відео тест-драйв Nissan Sentra 2019 року

Екстер’єр

На відміну від меншого Nissan Versa, сучасний Sentra отримав продумані пропорції і привабливу зовнішність. Загалом, він нагадує більшого Altima з притаманними атлетичними вигинами і продуманими арками коліс. Враховуючи більш консервативну, ніж у більшості суперників по класу, стилізацію, скульптурні боки, виразні фари та решітка радіатора роблять все можливе, щоб автомобіль не виглядав нудно. Моделі SL і SR можуть похвалитися світлодіодними вогнями ближнього світла. Дизайн коліс седану теж не можна назвати не привабливим. Модель Sentra Nismo отримала чорне оздоблення, унікальні бічні пороги, агресивніші передній і задній бампери та смуги позаду.  

Базова комплектація

Базовою для Sentra стала модель S, яка постачається з механічною коробкою передач, трьома режимами управління, кондиціонером, Bluetooth, USB портом, функцією доступу без ключа, електролюмінесцентними приладами, електроприводом вікон і дзеркалами, круїз-контролем, автоматичними фарами та аудіосистемою на 4 динаміки. За винятком моделі Nismo усі Sentra 2019 з автоматичною коробкою отримали автоматичне екстрене гальмування.

Опційне обладнання

Модель Sentra SL дуже хороший перелік оснащення, тим не менше, Sentra SR потішить світлодіодним ближнім світлом, 17-дюймовими колесами, кнопковим запалюванням. Останню модель можна доповнити покращеною аудіосистемою з 5.8-дюймовим екраном і навігацією. Моделі SR і SL отримали бічні дзеркала з підігрівом, а SL має люк даху і шкіряну обшивку. До переліку доступних елементів потрапили функція розпізнавання голосу для аудіо і навігації, розумний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду. Модель Nismo отримала спортивні сидіння, червоні акценти салону та шкіряне кермо.

Під капотом

Базовим двигуном для Nissan Sentra став 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 132 кінських сили і 174 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Витрата пального становить 8.7 л/100км у міському та 6.5 л/100км у заміському циклах. З варіатором показники змінюються на 8.1 та 6.2 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 188 кінських сил і 240 Нм, пропонує 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. З механічною коробкою передач витрата пального перебуває на рівні 9.1 л/100км у місті, 7.3 л/100км за його межами і 8.2 л/100км у середньому. З варіатором можна розраховувати на 9.5, 7.6 та 8.5 л/100км відповідно. Привід у всіх седанів виключно на передні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2019
Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2019