Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2021

13 липня 2021

Nissan Versa 2021 року - це малолітражний седан. Мабуть, він є одним з найдоступніших нових автомобілів на сьогодні. Це найдешевша і найменша модель в лінійці Nissan, розташована нижче Sentra. Незважаючи на крихітні розміри, Versa дивує об'ємом вантажного простору. 

Купити новий автомобіль Ніссан Верса 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Ніссан версія не страждає манією величі. Тут немає зайвих підрульових перемикачів, підроблених дефлекторів або спортивного режиму. Це економічний автомобіль, що пропонує адекватний набір функцій комфорту та безпеки за привабливою ціною. Проте Ніссан Верса отримує позитивні відгуки від власників. Рульове управління та керованість цілком пристойні для цієї ціни. Але це повільна машина. І від цього нікуди не дітися. Versa робить все можливе, щоб сподобатися вам, якщо ви шукаєте недорогу малолітражку. 

Нове в 2021 році

Після повного редизайну в 2020 році Nissan Versa відправиться в 2021 рік практично без змін. 

Кому варто купити?

Nissan Versa - це компактний седан всередині якого достатньо місця, стандартних технологій та функцій безпеки, щоб виправдати свою ціну. Ще один бонус - невелика витрата палива. Повільне прискорення Versa - компроміс, на який доведеться погодитися, але ви ж не сподівалися знайти в цьому класі болід? В цілому Versa - розумний вибір, якщо вам потрібен недорогий невеликий седан.

Нове або б/у авто?

Новий Nissan Versa 2021 нічим не відрізняється від торішньої моделі. Можна купити Ніссан Верса б/у 2020 року після повного рестайлінгу. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Nissan Versa або Nissan Sentra

Nissan Sentra - компактний автомобіль більших габаритів ніж Верса. Але, насправді, Versa пропонує помітно просторіший багажник. Однак авто Sentra отримало більше стандартного устаткування, такого як Apple CarPlay, Android Auto та набір функцій допомоги водієві Nissan Safety Shield 360. Обидва седана страждають однаковими недоліками, такими як надто гучний двигун і занизька стеля. Вибирайте один з цих Нисанів на свій смак.

Nissan Versa або Chevrolet Spark

Chevrolet Spark - один з найдешевших малолітражних автомобілів, який обійдеться навіть трохи дешевше, ніж Versa. Однак Nissan - кращий вибір. Версії Versa з варіатором економніше витрачають паливо, ніж Spark, а також пропонують вищу якість матеріалів салону та більше простору для пасажирів. Nissan також оснащений такими стандартними функціями безпеки, яких немає в базі Chevrolet.

Салон

Новий Nissan Versa вміщує п'ять чоловік і в обох рядах достатньо місця як для такої невеликої машини. Однак простір над головою на задніх сидіннях обмежений, тому високим пасажирам явно не сподобається поїздка. Тканинні сидіння входять в стандартну комплектацію. Доступні підігрів передніх крісел і покращена текстильна оббивка. 

Nissan пропонує сидіння Zero Gravity, які забезпечують відмінну підтримку під час поїздок на короткі і середні відстані. Для комфорту в далеких подорожах їм не вистачає поперекової підтримки.

Посадка водія висока і дає відчуття, ніби ви сидите в позашляховику.

Хоча салон Versa зроблений з твердого пластику, він високої якості. Все виглядає добре зібраним і акуратно підігнаним.

У Ніссан Верса багато місця в багажнику як для цього класу автомобілів. Об'єм вантажного відсіку становить 415 л, що більше, ніж у конкурентів. У багажнику достатньо глибини для розміщення великих предметів. Вантажна підлога відносно низька для седана, а задні сидіння складаються, але не в плоску поверхню. 

Інформаційно-розважальна система проста у використанні, частково завдяки добре розміщеним та чітко позначеним фізичним елементам управління. Сенсорний екран швидко реагує і дає чітке зображення. 

Елементи управління на центральній консолі та рульовому колесі прості. Ви можете використовувати кнопку налаштування для прокрутки екранів, що простіше, ніж тикати пальцем в сенсорний екран під час водіння. 

Versa поставляється з базовою аудіосистемою з чотирма динаміками. Вам доведеться збільшити гучність до максимуму, щоб заглушити зовнішній шум. 

Вбудована навігація недоступна, але додаткова сумісність зі смартфонами Apple CarPlay і Android Auto дозволяє прокладати маршрути за допомогою телефону. Приємно те, що вони працюють швидко та без проблем відображають додатки вашого телефону на екрані.

Відео тест-драйв Nissan Versa 2021 року

Технічні характеристики 

Всі комплектації Ніссан Верса в 2021 році оснащені 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 122 кінських сили. Він дозволяє авто розігнатися до 100 км/год за 10.6 секунд.

Базова версія Nissan Versa S може бути оснащена п'ятиступінчастою механічною КПП або безступінчатим автоматом (CVT). Всі інші модифікації авто йдуть виключно з варіатором, який працює без збоїв.

Nissan в комплектації варіатором витрачає 6.5 л/100 км в комбінованому циклі. Це хороший показник для класу малолітражок. Моделі з механічною коробкою передач вимагають близько 7.6 л/100 км. 

Versa забезпечує плавність ходу й керованість. Підвіска допомагає седану долати більшість нерівностей на асфальті, а контрольований нахил кузова і точне рульове управління дають відчуття впевненості та зібраності.

Всі Ніссан Верса передньопривідні, повний привід недоступний для моделі. 

Безпека

IIHS дав Versa 2021 року найвищу оцінку Good в двох проведених краш-тестах.

Засоби безпеки водія Versa корисні, але не нав'язливі. Попередження про лобове зіткнення активується простою послідовністю звукових сигналів. Попередження про утримання смуги руху також спрацьовує тихим гудком. Найслабшими місцями є камера заднього виду з низькою якістю картинки та надто чутлива резервна система запобігання зіткнень. 

Розміри і вага 

Компактний автомобіль Versa довжину кузова 4.5 м. Його споряджена маса коливається від 1178 до 1192 кг, а повна маса - 1570 від 1635 кг.

Можливі комплектації 

Nissan випускає Versa 2021 року в трьох комплектаціях: S, SV і SR. Всі троє мають 1,6-літровий мотор і передній привід. S - єдина комплектація Ніссан Верса, у якій змінюються характеристики. Вона пропонується з механічною або безступінчатою автоматичною коробкою передач, всі інші йдуть виключно з варіатором. 

Базова модель S поставляється з пристойним списком функцій, але краще перейти до версії SV середнього рівня. Вона коштує не набагато дорожче, зате ви отримуєте покращений інтер'єр, систему моніторингу сліпих зон та інтеграцію Apple CarPlay і Android Auto.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX50 2021
Купити новий автомобіль Інфініті QX50 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль GMC Canyon 2021 на автобазарі
Наступний огляд Огляд тест-драйву: GMC Canyon 2021