Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018

9 жовтня 2018

Сучасний Subaru Forester один з багатьох компактних кросоверів, які змагаються за увагу покупця у дуже насиченому класі, але він єдиний, хто пропонує стандартний повний привід. Ця особливість довго виділяла Subaru з натовпу, у той час як хороший дорожній просвіт і здатність справлятися з примхами ґрунтових доріг зробила його фаворитом серед шанувальників активного відпочинку. Змагатися Subaru доводиться з Honda CR-V і Toyota RAV4. Кросовер можна доповнити сучасними системами безпеки, турбодвигуном та, у моделях нижчого рівня, механічною коробкою передач.  

Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати п’ятимісний кросовер, надійність якого підтверджена системою повного приводу, який має відмінну видимість, пристойний рівень економії пального і дивовижний кліренс за помірну ціну, Subaru Forester 2018 модельного року до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ще однією відмінною рисою Forester є двигун типу «боксер», який при всій продуманості дуже шумить, особливо на старті. А тим, хто хоче отримати кросовер, який доставляє задоволення від їзди і має привабливу зовнішність, варто розглянути варіант Mazda CX-5.

Нове у 2018 році

У поточному році з’явився Forester Black Edition з затемненою стилізацією, а моделі з пакетом «EyeSight» отримали автоматичне гальмування при русі заднім ходом і асистента перемикання фар дальнього світла. Моделі Touring отримали систему «EyeSight Driver Assist», а 2.0XT Touring потішать стандартною системою адресного розподілу крутного моменту.

Враження від їзди

Новий Subaru Forester 2018 - це рідкий випадок, коли кросовер однаково добре веде себе як на асфальтованих дорогах, так і на ґрунтових тропах. Система повного приводу дозволяє двигуну продукувати необхідний запас потужності незалежно від дорожніх умов. У більшості моделей ця потужність розподіляється завдяки варіатору, який гарантує майже найкращу у класі економію пального. Єдиним недоліком автомобіля можна вважати метушливість, яка відчувається при різкому натисненні на педаль акселератора. З часом до цього можна звикнути, або замовити шестиступінчасту механічну коробку передач. Підвіска гарантує необхідний рівень комфорту незалежно від коробки передач, яка дісталася їй у пару. Рульове управління з підсилювачем точне, а тим, хто хоче отримати більше потужності, варто обрати моделі XT з турбодвигуном. Загалом, технічні характеристики Subaru Forester 2018 потішать як міських завсідників, так і шанувальників відпочинку на природі.

Найкращі характеристики

Система «X-Mode», яка стала стандартною для моделей Premium з варіатором, покращує позашляхову репутацію Forester. Натисніть на відповідну кнопку, і відчуйте оптимізацію контролю дроселя, системи повного приводу і стабільності. Система допомоги при спуску, у свою чергу, страхує під час спускання слизькими поверхнями.

Доступна система «EyeSight» використовує двокольорові камери для перевірки дороги попереду, дозволяючи розумним системам, на кшталт перед аварійного гальмування, утримання на смузі руху й адаптивному круїз-контролю, виконувати свою роботу краще.

Детально про автомобіль Subaru Forester

Інтер’єр

З додаванням товщого скла, акустичного вітрового скла, нових порогів дверей і додаткової порції звукоізоляції під підлогою, салон Subaru Forester став набагато тихішим, у порівнянні з тим, що пропонували попередники. М’які і приємні на дотик поверхні додають відчуття класовості, а покращений інтер’єр моделей Forester Touring підносить автомобіль на іншу висоту. Завдяки п’ятимісній конфігурації і продуманості дизайну покупець отримує комфортний і вишуканий транспортний засіб. Двері відкриваються широко, позаду вдосталь місця, а багажник легко проковтне 0.8 м3 з розкладеними сидіннями і 1.9 м3 зі складеними.

Екстер’єр

Завдяки перегляду минулого року Forester отримав сімейний, світлодіодний «C-shaped» мотив та шестигранну решітку радіатора. Головні фари теж було покращено, нині вони реагують на повороти керма, завдяки чому покращується видимість вночі. А зважаючи на 22.1 см дорожнього просвіту, снігові замети перестають бути проблемою для Forester. Моделі XT з турбодвигуном отримали унікальну стилізацію передньої частини і задній спойлер даху, а новий Black Edition має темні колеса та інші елементи екстер’єру.

Базова комплектація

Сучасний Forester доступний у шести комплектаціях. Базова модель отримала: інформаційно-розважальну систему «Subaru Starlink» з 6.2-дюймовим дисплеєм, AM/FM/CD систему на 4 динаміки з HD радіо, Bluetooth і USB-порт. Модель 2.5i Premium додасть: панорамний люк, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, відкидні спинки задніх сидінь, покращену інформаційно-розважальну систему, литі диски, автоматичний клімат-контроль, рейлінги даху та бічні дзеркала у колір кузова.

Відео тест-драйв Субару Форестер 2018

Опційне обладнання

Моделі 2.5i Limited гарантують наявність: шкіряної обшивки, варіатора, моніторинга сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, електроприводу дверей багажника і протитуманних фар. Моделі Touring можуть похвалитися: 18-дюймовими колесами, двозонним клімат-контролем, підігрівом керма, задніми сидіннями, які складаються одним натиском на кнопку, та світлодіодними фарами. До загального переліку опцій потрапили: навігація, аудіосистема «Harman/Kardon» та система «EyeSight». На жаль, Apple CarPlay і Android Auto не доступні.

Під капотом

Нинішній Forester доступний з двома двигунами типу «боксер». Більшість моделей оснащена 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 185 кінських сил і 239 Нм. Компонується він варіатором. Можна замовити шестиступінчасту механічну коробку передач. Витрата пального Subaru Forester 2018 становить 9.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. Моделі Forester 2.0XT пропонують 2.0-літровий турбодвигун на 250 кінських сил і 349 Нм. Компонується він варіатором.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018
Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Clubman 2018