Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2022

16 грудня 2021

Impreza - це популярне авто Subaru у кузовах седан та хетчбек. Impreza довгі роки служить водіям як найменша та найдоступніша модель японського автовиробника. 

Купити новий автомобіль Субару Імпреза 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Субару Імпреза 2022 - відносно економна машина із солідним та якісним інтер'єром. Додатковий бонус – стандартний повний привід. Чи варте уваги авто цього модельного року? Чи все ж поступається конкурентам? 

Нове у 2022 році 

  • комплектацію Sedan Limited знято з виробництва,
  • додано новий колір кузова Sapphire Blue Pearl.

Кому варто купити?

Subaru Impreza пропонує просторий салон та місткий багажник. Стандартний повний привід забезпечує додаткове зчеплення із дорогою у вологу погоду. Це практичний автомобіль із високими оцінками безпеки для сім'ї.

Нове чи б/у авто? 

Subaru вносить мінімальні зміни до модельного ряду Impreza на 2022 рік. Поряд із новою фарбою Sapphire Blue Pearl, топова комплектація Limited тепер доступна лише у кузові хетчбек.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Модель поточного покоління дебютувала в 2017 році, тому на автобазарі є багато варіантів Субару Імпреза в будь-яких комплектаціях. Ви навіть знайдете спортивну версію Subaru Impreza WRX із двигуном різної потужності.

Subaru Impreza хетчбек або Subaru Crosstrek

Головні конкуренти Impreza знаходяться у модельному ряді її бренду. Перший - це Crosstrek, який, як випливає з назви, є кросовером, а не хетчбеком. Він має більш нову шестиступінчасту МКПП у парі з тим же 2,0-літровим двигуном, що знаходиться під капотом Impreza. Це значно покращує враження від водіння, проте збільшує витрати пального. На додачу, Crosstrek пропонує варіант з потужнішим 2,5-літровим двигуном потужністю 182 к.с., а його дорожній просвіт дозволяє більше використовувати систему повного приводу. У Кросстрек просторіший салон і вища буксирувальна здатність - 680 кг. Для прийняття правильного рішення протестуйте обидва автомобілі.

Subaru Impreza седан або Subaru Legacy

Legacy – це значний крок уперед у порівнянні з Impreza майже у всіх відношеннях. Під капотом Legacy знаходиться потужніша силова установка в базовій комплектації - 2,5-літровий 182-сильний опозитний двигун з такими ж показниками витрати палива, як і Імпреза. Legacy доступний з 2,4-літровим чотирициліндровим турбованим двигуном потужністю 260 к.с. На дорозі ця модель поводиться краще, збільшена колісна база забезпечує більше місця для пасажирів. Якщо ви можете дозволити заплатити за машину дорожче, вибирайте Субару Легасі.

Салон

У новому Subaru Impreza 2022 легко розмістяться п'ять дорослих пасажирів. Всі комплектації крім базової моделі також оснащені передніми сидіннями з підігрівом. 

Інтер'єр Імпрези може здатися нудним, але він ергономічний та якісний. Салон порадує приємним на дотик пластиком, м'якими підлокітниками, якісним текстилем та спортивною тканиною з червоним контрастним швом у комплектації Sport.

Якщо ви шукаєте максимальний об'єм багажника, вибирайте хетчбек Subaru Impreza 2022: седан може вмістити лише 348 л простору, хетчбек – 598 л. Задні сидіння складаються в пропорції 60/40 для ще більшого простору. Дрібні предмети можна зберігати в “бардачку” і відсіку між передніми сидіннями. Є дверні кишені та підсклянники для всіх чотирьох пасажирів.

Всі версії Імпреза оснащені інформаційно-розважальною системою Subaru Starlink. У базовій моделі ви отримуєте 6,5-дюймовий сенсорний дисплей з високою роздільною здатністю з інтеграцією Apple CarPlay та Android Auto, стерео AM/FM, один вхідний порт USB, Bluetooth, чотири динаміки та додатковий вхідний роз'єм.

Відео-тест-драйв Subaru Impreza 2022 року

Технічні характеристики 

Компанія Subaru, що відома своїми опозитними двигунами з турбонаддувом, оснастила модель Impreza 2,0-літровим чотирициліндровим безнаддувним силовим агрегатом, що видає 152 кінські сили. Ця потужність передається на всі чотири колеса через п'ятиступінчасту "механіку" у базовій моделі. Топові версії Subaru Impreza отримують безступінчастий автомат Lineartronic.

Слабкий двигун - один із найбільших недоліків моделі. Він робить час розгону Subaru Impreza до 100 км/год одним із найгірших у класі – 9,4 с. 

Невисока продуктивність може засмучувати, але вона дозволяє машині продемонструвати дійсно економну витрату бензину як для автомобіля з постійним повним приводом. Subaru Impreza витрачає в середньому 7,4 л/100 км в поєднанні з коробкою передач CVT. Цей показник зростає до 7,8 л/100 км для моделі Sport через її великі колеса. Однак п'ятиступінчаста механічна коробка передач збільшує витрату ще помітніше – до 9,0 л/100 км. З 50-літровим бензобаком Impreza проїде від 552 до 658 кілометрів на одній заправці.

З поїздкою та управлінням Імпреза не все так погано. Гальма надійні, і їх легко контролювати. Управління спортивніше в порівнянні з більшістю конкурентів. Крен кузова добре контролюється, а стандартний повний привід допомагає Subaru Impreza почуватися стійкішим, ніж деякі інші компактні авто.

Безпека

Subaru Impreza – виключно безпечний автомобіль. Краш тести хетчбека, проведені NHTSA, дали максимальний рейтинг 5/5 зірок. IIHS присудив моделі 2021 максимальний рейтинг "Good" у всіх тестах на удароміцність і нагороду "Top Safety Pick". 

Згідно з перевірками NHTSA, седан також отримав оцінку безпеки 5/5 зірок.

Розміри та вага 

Розміри Subaru Impreza залежать від типу кузова:

  • довжина седана – 4,6 м,
  • довжина хетчбека – 4,45 м.

Споряджена маса коливається від 1350 до 1429 кг.

Можливі комплектації 

Цього року ви можете купити нову Subaru Impreza у кузові чотиридверний седан або п'ятидверний хетчбек. Характеристики загалом однакові для обох стилів кузова. Доступні чотири варіанти комплектації: базова, Premium, Sport та Limited. В 2022 оформлення Limited представлено тільки для кузова хетчбек. На автобазарі AutoMoto.ua ви знайдете Субару Імпреза в будь-якому варіанті оснащення - перегляньте каталог.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2022
Купити новий автомобіль Хюндай Санта Фе 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Міцубіші Аутлендер 2022 на автобазаре AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2022