Огляд Toyota Highlander 2023: сімейна класика

15 березня 2023

Toyota Highlander 2023 року приваблює покупців престижним просторим салоном, відмінними показниками безпеки та надійності. Однак вища середньої для сегменту ціна, не надто економний двигун та тісний третій ряд заважають йому впевнено конкурувати. Більше деталей про новий Toyota Highlander 2023 дізнайтесь з нашого огляду.

Вибрати нову Тойота Хайлендер 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Стандартний чотирициліндровий двигун замінює V6 (на ринку США).
  • Покращена інформаційно-розважальна технологія.

Кому варто купити?

Якщо ви вибираєте просторий кросовер з великим багажником, надійною репутацією та відомим значком на капоті, варто розглянути оновлену Toyota Highlander 2023. Цей автомобіль також сподобається сім’ям з дітьми, які шукають комфорт і безпеку під час подорожей на довгі відстані.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Highlander отримує два серйозних оновлення для нового модельного року. Стандартний двигун V6 було замінено на чотирициліндровий, а старе програмне забезпечення інформаційно-розважальної системи - свіжим. До списку функцій додався опціональний 12,3-дюймовий дисплей мультимедіа. Комплектації L і LE отримали 7-дюймовий мультиінформаційний дисплей замість меншого 4,2-дюймового. 

Нове авто Toyota Highlander 2023 коштує від 36 420$.

Актуальна модель існує з 2020 року. Перед тим, як купити новий Тойота Хайлендер, ознайомтесь з відгуками власників

Toyota Highlander або Hyundai Palisade

Hyundai Palisade — один із найкращих позашляховиків середнього розміру в сегменті. Він перевершує Highlander майже в усіх параметрах: має вишуканіший та сучасніший інтер'єр, більше пасажирського та вантажного простору, простіше керування та такий же довгий список стандартних функцій. Єдиним мінусом Palisade є витрата пального.

Toyota Highlander або Honda Pilot

Honda Pilot пропонує просторіший салон, ніж Highlander, а також більше багажного відділення. Позашляховик Хонда оснащений потужнішим двигуном і схожим набором стандартних і доступних функцій. З іншого боку, Highlander має нижчу початкову ціну, ніж Pilot у всій лінійці, а також більш сучасні та зручні технології.

Салон

Салон Toyota Highlander 2023 має три ряди сидінь, хоча третій підходить лише для дітей. Доступні дві конфігурації. У базових моделях передбачено 8 місць для сидіння, а в моделях із середніми та найвищими характеристиками - 7 місць, за рахунок капітанських крісел в другому ряду.

Інтер’єр Highlander 2023 року практичний та якісний. Для оздоблення салону використані преміальні матеріали, а їх кількість зростає з підйомом вверх лінійкою комплектацій.

 

 

Тойота оновила інформаційно-розважальні технології Хайлендер у 2023 році. Попри зміни, як стандартний, так і опціональний сенсорний екран прості у користуванні, з чіткою графікою та швидкою реакцією. Усі комплектації отримують стандартні Android Auto та Apple CarPlay, сумісність з SiriusXM і Wi-Fi. 

Цікавою є опція Driver Easy Speak. Це вбудований мікрофон біля водія, який посилює його голос в салоні. Доволі зручно, коли везете галасливу компанію в трирядному авто. 

Highlander має пристойний вантажний простір для сегмента середньорозмірних позашляховиків. За третім рядом ви знайдете 453 л за третім рядом, за другим - 1370 л рядом. Якщо складете обидва задніх ряди, отримаєте 2387 л простору.

В салоні достатньо речей для зберігання дрібничок: 4 тримачі для пляшок, підлокітник із ящиком для речей і простір прямо під центральними вентиляційними отворами. Верхня консоль забезпечує зручне місце для зберігання сонцезахисних окулярів. Також є 8 підсклянників.

Відео тест-драйв Toyota Highlander 2023 року

Технічні характеристики

Highlander отримав новий силовий агрегат для 2023 року: 2,4-літровий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 265 кінських сил і крутним моментом 420 Нм. Цей двигун забезпечує приріст крутного моменту в порівнянні з попереднім стандартним V6.

Однак є мінус. Новий мотор має менше кінських сил, ніж попередній V6, і може здаватися, що його трохи “недостатньо” на трасі. Час розгону Toyota Highlander до 100 км/год - 9 с. 

Така версія Toyota Highlander має восьмиступінчасту АКПП та передній привід, який можна оновити до повного.

Існує також Toyota Highlander гібрид. В нього під капотом 2,5-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун та два електромотори. Разом вони видають потужність 243 к.с. та 317 Нм крутного моменту.

Гібридна система Toyota Highlander 2023 має безступінчасту трансмісію, яка дозволяє плавно переходити від електричного до бензинового режиму роботи, забезпечуючи оптимальну ефективність. 

Гібридний Toyota Highlander доступний з переднім та повним приводом.

Середня витрата палива становить:

  • 9,4 л/100 км - бензинова версія.
  • 6,7 л/100 км - гібрид.

Хайлендер - це, в першу чергу, сімейний автомобіль. І він чудово виконує своє головне завдання - забезпечувати максимальний комфорт для пасажирів. Кузов Toyota Highlander нахиляється мінімально, а підвіска поглинає більшість дорожніх “проблем”. 
 

 Характеристики Toyota Highlander 2023 
 Потужність   265 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   67 л 

 

Безпека

Фірмовий пакет Toyota Safety Sense 2.5+ від є стандартним для всіх версій Хайлендер і об’єднує різні технології допомоги водієві. Він включає систему попередження зіткнення з функцією виявлення пішоходів, систему допомоги в виявленні дорожніх знаків, радарний круїз-контроль на повній швидкості, попередження про виїзд зі смуги руху з допоміжним керуванням і автоматичне дальнє світло. Топові комплектації можуть похвалитися 10-дюймовим кольоровим проекційним дисплеєм.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см, 
  • Довжина - 496 см,
  • Ширина - 193 см,
  • Висота - 175 см,
  • Кліренс - 20,3 см.

Вага Toyota Highlander 2023 також залежить від комплектації, в середньому це 1850 - 2000 кг.

Можливі комплектації

Toyota Highlander 2023 випускається в шести комплектаціях: L, LE, XLE, XSE, Limited і Platinum. Гібрид доступний в специфікаціях LE , XLE , Limited і Platinum.

Попередній огляд Огляд Kia Forte 2023: стиль для всіх
Вибрати нову Кіа Форте 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий автомобіль БМВ 4 серії 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд BMW 4 series 2023: спорт та стиль