Огляд Kia Forte 2023: стиль для всіх

13 березня 2023

Kia Forte 2023 - компактний автомобіль із економним споживанням палива, багатим набором функцій та просторим салоном. Все “упаковано” в стильний кузов. До всього цього, Форте є одним з найдешевших варіантів у своєму класі. Та майбутньому власнику доведеться піти на деякі компроміси. Чи дійсно критичними є недоліки нової Кіа Форте?

Вибрати нову Кіа Форте 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Незначні зміни в списку опцій і назвах комплектацій.

Кому варто купити?

Kia Forte 2023 є гарним вибором для тих, хто шукає надійний і бюджетний автомобіль з достатньою кількістю функцій та технологій. Він відмінно підійде покупцям, які вибирають компактний седан для щоденного використання. Кіа Форте виглядає як купе, тому може зацікавити молоду аудиторію, яка хоче автомобіль зі стильним дизайном. Радує ряд доступних опцій, таких як система безпеки, мультимедійна система, навігаційна система, підігрів сидінь та інше. Зрештою, Kia - відомий бренд з репутацією якості та надійності, що може бути важливим для багатьох покупців.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Kia переносить Forte на 2023 рік з незначними змінами в списку опцій і назвах комплектацій. Повністю оновлений Kia Forte з'явився 2022 модельного року. Це важливо, якщо розглядаєте вживаний варіант.

Ціна нової Kia Forte 2023 починається з 19 490$.

Kia Forte або Toyota Corolla

Toyota Corolla коштує трохи дорожче, ніж Forte, але вона пропонує кращу динаміку та керованість, а також має більше функцій допомоги водієві. І Corolla, і Forte демонструють однакові економну витрату палива та високоякісний салон. Однак седан від Тойота має менший багажник, а опціональний двигун не такий потужний, як той, що під капотом у Форте. Якщо ви раціонально вибираєте економний і стильний компактний автомобіль, варто розглянути обидва варіанти.

Kia Forte або Hyundai Elantra

Hyundai Elantra - корпоративний “двоюрідний брат” Forte. І це означає лише одне: автомобілі мають чимало спільного. В обох седанів високоякісні та сучасні інтер’єри, відмінні показники економії палива та подібний список стандартних і доступних функцій. Вони такою пропонують однакову лінійку двигунів. Критики вважають, що Elantra переважає в комфорті поїздки та керованості. Проте Forte коштує дешевше. Щоб зробити правильний вибір, протестуйте обидва авто.

Kia Forte або Mazda 3

Mazda 3 має привабливіший зовнішній вигляд та спортивні характеристики. Однак Kia Forte пропонує просторіший салон та коштує помітно дешевше. Вибір між цими седанами залежить від бюджету. 

Салон

Forte вміщує до п'яти осіб. У першому ряду достатньо місця за мірками сегменту, а сидіння в обох рядах досить зручні. На задньому ряду буде комфортно дорослим. Проте не забувайте, що це компактний автомобіль, тому не очікуйте надто багато місця.

 

Інтер’єр Kia Forte виглядає сучасно, стильно та якісно. Усі матеріали салону чудові за ту ціну, яку ви платите. Розташування елементів управління раціональне, а взаємодія з ними проста завдяки фізичним ручкам і кнопкам. Крім того, інформаційно-розважальна система має сенсорний дисплей, котрий дозволяє водієві легко керувати всіма функціями автомобіля. 

Насправді, мультимедіа можна сміливо назвати однією з переваг Форте. Стандартна система з 8-дюймовим сенсорним екраном оснащена бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Однак більший доступний 10,25-дюймовий дисплей пропонує лише дротове підключення смартфона.

У моделях LX і LXS встановлено чотири динаміки, а в інших комплектаціях – шість. Лише GT Manual отримує преміальну систему Harman Kardon із 8 динаміками в стандартній комплектації. Для версій GT-Line та GT вона доступна в якості опції.

Вантажопідйомність у Forte вражає для такого маленького автомобіля. Та що там, цей седан впевнено випереджає більшість конкурентів. В багажнику ви знайдете загалом 433 л простору. Якщо час від часу потрібно перевозити великі предмети, задні сидіння можна скласти, щоб отримати додатковий простір.

Відео тест-драйв Kia Forte 2023 року

Технічні характеристики

Під капотом Форте у 2023 році може бути або 2,0-літровий чотирициліндровий 147-сильний, або 1,6-літровий чотирициліндровий турбований 201-сильний двигун.

Базовий мотор буде відмінно заощаджувати пальне, але йому бракуватиме потужності. На додачу, безступінчаста автоматична коробка передач (CVT), з якою він працює в парі, не надто плавна.

Опціональна турбочетвірка забезпечує помітно більше жвавості. Цей двигун працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням або шестиступінчастою механічною коробкою передач. 201-сильний мотор доступний лише з комплектаціями GT та GT Manual вищого рівня.

Передній привід є стандартним для всього модельного ряду.

Хоча Кіа Форте може бракувати драйву, економія пального з надлишком компенсує цей недолік. Середній розхід виглядає відмінно за мірками класу. Ось цифри:

  • 6,9 л/100 км моделі з базовим двигуном,
  • 7,4 л/100 км моделі LXS і GT-Line,
  • 7,8 л/100 км моделі з турбодвигуном та АКПП,
  • 9,0 л/100 км моделі з турбодвигуном та МКПП. 
     
 Характеристики Kia Forte 2023 
 Потужність   147 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,1 с 
 Максимальна швидкість   198 км/год 
 Середня витрата палива   6,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   53 л 

 

Безпека

Навіть базовий Forte оснащений достатньою кількістю систем безпеки. До них входять ABS, система стабілізації та контролю зчеплення, камера заднього виду, попередження про пасажирів на задніх сидіннях, система підтримки смуги руху, попередження про виїзд зі смуги руху, система запобігання лобовому зіткненню та шість подушок безпеки. Верхні комплектації додають моніторинг сліпих зон із запобіганням зіткненням, попередження про сліпі зони, допомогу та попередження про перехресний рух ззаду, попередження про безпечний виїзд та індикатор відстані під час паркування. Помічник у русі на шосе є додатковою функцією.

Розміри та вага

  • Колісна база - 270 см,
  • Довжина - 464 см,
  • Ширина - 180 (без дзеркал),
  • Висота - 144 см.

Форте з переднім приводом в базовій комплектацією має масу близько 1300 кг.

Можливі комплектації

Kia Forte 2023 випускається в п’яти комплектаціях: LX, LXS, GT-Line, GT і GT Manual.

 

Попередній огляд Огляд Mazda CX-30 2023: спортивний і сімейний
Вибрати нову Мазда СХ-30 2023 року на Automoto.ua
Вибрати нову Тойота Хайлендер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota Highlander 2023: сімейна класика