Огляд тест-драйву: Volkswagen Taos 2022

25 листопада 2021

Taos - новий найменший кросовер в лінійці Volkswagen в 2022 році. Зовні автомобіль дуже схожий на зменшений у масштабі Атлас, тобто лаконічний та міцний. Салон новинки пропонує більше пасажирського та вантажного простору, ніж конкуренти. Додайте до цього комфортну поїздку, легке керування, маневреність та економну витрату пального. Здається, вийшла формула успіху сучасного кросовера. Чи стане модель лідером сегменту? Прочитайте огляд Volkswagen Таос та дізнайтесь!

Купити новий Фольксваген Таос 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2022 році 

Taos - абсолютно новий дворядний субкомпактний позашляховик, який займає місце нижче Tiguan в лінійці бренду. Виробник поєднав найкращі риси невеликого Тігуана та великого позашляховика Атлас, щоб створити ідеальну малолітражку. Таос має короткі звиси спереду і ззаду, а задні стійки майже вертикальні, що надає йому квадратного і “мускулистого” вигляду. Кросовер доступний у восьми колірних варіантах кузова та має диски діаметром від 17 до 19 дюймів. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте невеликий кросовер і не женетесь за спортивними характеристиками, зверніть увагу на Taos. Вам сподобається простір, практичність та ефективність, які пропонує цей VW.

Нове чи б/в авто? 

Volkswagen Taos 2022 року - абсолютно нова модель, тому версій цього кросовера з пробігом на ринку немає. Сподобався автомобіль? Вихід один: купити новий Volkswagen Таос. 

Volkswagen Taos або Subaru Crosstrek

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Субару Кросстрек – один з небагатьох малолітражних позашляховиків зі стандартним приводом на всі колеса. Проте новий Volkswagen Taos також представлений у версії AWD. Ці позашляховики мають схожі пасажирські простори та якість інтер'єру, але у VW більше місця у багажнику. Коли доходить до набору опцій або продуктивності, між моделями не знайдеться багато відмінностей. Вибір дуже індивідуальний і залежить від особистих уподобань. 

Volkswagen Taos або Volkswagen Tiguan

Tiguan - компактний позашляховик, тому трохи більший за розміром, ніж Таос. На додачу він пропонує три ряди сидінь, що рідко зустрічається в цьому сегменті, і виграє у Taos у максимальній вантажопідйомності. З Тігуан ви отримаєте висококласніший салон та щедрішиий набір стандартних помічників водія. Обидва позашляховики створені для комфортної поїздки, а не для спорту та драйву. Volkswagen Taos набагато економніше витрачає паливо, а його ціна приблизно на $2 000 нижча, ніж у Tiguan. Вибирайте з огляду на бюджет та потребу у третьому ряді сидінь.

Салон

У салоні Taos п'ять місць у два ряди. Передні ковшеподібні сидіння самі по собі комфортні, а покупці, які вибирають модель SE або SEL, отримують крісло водія з електроприводом у восьми напрямках і регульованою опорою. На задньому ряду є багато простору, тому навіть у високих дорослих не виникне проблем із комфортом у довгих подорожах. 

Цей VW стильно виглядає всередині. Інтер'єр Volkswagen Taos не найвисококласніший у сегменті через наявність дешевого пластику, але загальна якість відповідає цьому класу.

Сірі та чорні сидіння входять до стандартної комплектації моделей S та SE, а топова версія SEL доступна з двоколірними сидіннями у кількох додаткових поєднаннях відтінків. У варіанті S представлені тільки тканинні крісла, у SE використовуються CloudTex і текстиль. У модифікації SEL ви отримаєте шкіряні сидіння.

Таос пропонує більше місця в багажнику, ніж переважна більшість однокласників. Моделі із переднім приводом дають вам 790 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1866 л при складених задніх сидіннях. Повнопривідні моделі не такі великі, але у вас все ще є об'єм вище середнього - 705 л і 1704 л відповідно.

Всі моделі Taos стандартно поставляються з цифровою панеллю приладів, яку можна налаштувати для відображення чого завгодно, від відтворюваної пісні до покрокових вказівок з навігаційної системи або з даних вашого телефону через Apple CarPlay або Android Auto. Інформаційно-розважальна система Volkswagen MIB відома своєю зручністю використання, зрозумілими меню та швидкою реакцією. Аудіо та клімат-контроль мають фізичне управління, тому вам не потрібно використовувати сенсорний екран для всього.

Відео тест-драйв Volkswagen Taos 2022 року

Технічні характеристики 

Кросовер отримує потужність від 1,5-літрового чотирициліндрового двигуна VW з турбонаддувом і прямим впорскуванням (внутрішня назва EA211), який розвиває 158 кінських сил і 250 Нм крутного моменту. Це покращена версія мотору, який встановлений на Jetta. За даними виробника, для двигуна з турбонаддувом він має дуже високий ступінь стиснення – до 11,5:1.

КПП залежить від типу приводу Volkswagen Taos. Передньопривідні моделі отримують восьмиступінчастий автомат, а повнопривідні - семиступінчастий автомат із подвійним зчепленням. 

Кросовер розганяється до 100 км/год у середньому за 7,4 секунди. Двигун видається досить потужним у більшості дорожніх ситуацій, хоча Taos не зовсім ідеальний на швидкостях шосе. Обидві трансмісії потребують покращення, оскільки іноді повільно перемикаються та довго шукають правильну передачу.

Характеристики витрат палива Volkswagen Taos відповідають класу. Авто витрачає 7,6 л/100 км з переднім приводом і 8,4 л/100 км у версії 4Motion із семиступінчастою DSG.

Taos - не найспортивніший маленький кросовер, але це й не його мета. Він створений, щоб бути простим в управлінні, зручним малолітражним позашляховиком. З цим завданням авто впоралось чудово. Він збалансований на поворотах, незважаючи на деякий крен кузова, і має чітке рульове управління. Поїздка залишається плавною на будь-якій дорозі. Моделі з повним приводом трохи спортивніші, ніж передньопривідні.

Безпека

Volkswagen Таос поки не пройшов незалежних випробувань на аварійність. 

Розміри та вага

Довжина Таос складає 4,45 м. Споряджена маса авто варіюється від 1440 кг до 1555 кг. 

Можливі комплектації 

Volkswagen Taos 2022 представлений у трьох комплектаціях: S, SE і SEL. Всі версії поставляються з 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 158 кінських сил, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та переднім приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2022
Купити новий автомобіль Хонда ХРВ 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль БМВ 5 серії 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2022