Зімни до ПДР: на водіїв чекають підвищені штрафи

15 ноября 2017

Український уряд підготував для подання на розгляд Верховної Ради низку законодавчих ініціатив, що мають посилити покарання за порушення правил дорожнього руху.

Про це йшлося на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю.

 

По-перше, Кабмін пропонує посилити кримінальну відповідальність п’яних водіїв, які стали винуватцями ДТП з жертвами. За таке порушення, якщо воно спричинило середні тілесні ушкодження, хочуть саджати на строк до 3 років з позбавленням права керування на 3-5 років, у разі тяжких ушкоджень або загибелі — на 7-12 років з позбавленням права керування на 5-10 років.

 

Також у запропонованих змінах до законодавства міститься пропозиція обмежити максимальну швидкість руху авто в населених пунктах з 60 до 50 км/год та збільшити штраф за порушення цього правила з 510 до 3 400 гривень.

 

{"code":"interesting_widget","id":880,"type":"horizontal"}

 

Крім того, за керування машиною без водійського посвідчення пропонується збільшити штраф з 510 грн до 10 200 грн, а при повторному такому правопорушенні – до 40 800.

 

Також пропонується видавати перше посвідчення водія не на 30 років, як зараз, а на 2 роки. І якщо протягом цього терміну водій робить не більше 2 порушень, то після нього він вже отримує права на 30 років.

 

Кабінет міністрів погодив ці проекти законів, але доручив МВС протягом 3 днів доробити їх з урахуванням пропозицій, які були озвучені на засіданні.

 

Кабмін розраховує, що парламент розгляне ці пропозиції вже наступного пленарного тижня, 14-17 листопада. Як повідомлялося, уряд почав розробляти більш жорстку систему контролю поведінки водіїв на дорогах після того, як у Харкові сталася жахлива ДТП, в якій загинули 6 осіб.

 

Читайте також: 

 

{"code":"interesting_widget","id":1621,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1593,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1523,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1406,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1452,"type":"horizontal"} 

 

{"code":"interesting_widget","id":1483,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1484,"type":"horizontal"}

 

Предыдущая статья Автомобилисты возмущены ужесточением наказаний и дискриминацией водителей на дорогах
Автомобилисты возмущены ужесточением наказаний и дискриминацией водителей на дорогах
Маск: «грузовик Tesla Semi снесет вам крышу»
Следующая статья Маск: «грузовик Tesla Semi снесет вам крышу»

Популярные новости