Як сплатити штраф за порушення ПДР?

27 листопада 2019

Напевно, не існує автомобілістів, які ніколи в житті не порушували правила дорожнього руху. Однак багато водіїв задаються питанням, як оплатити виписаний штраф.
Розберемо декілька доступних способів оплати штрафу: 

  • Найзручніше сплатити на місці через термінал поліцейського, але не всі патрульні "озброєні" такими терміналами;
  • Оплатити онлайн за допомогою сервісу Штрафи UA. Для такого виду погашення передбачена комісія, але натомість вам буде надана вся інформація про оплату і ваші дії будуть координувати в разі будь-якої помилки. Отже, просто встановіть програму на свій смартфон і заплатіть за порушення, після чого отримаєте квитанцію про погашення;
  • Скористатися Приват24. Це звичний і зручний додаток для багатьох українців, тому не повинно виникнути ніяких проблем. Треба вибрати необхідну категорію зі списку, ввести реквізити і натиснути "Оплатити". Для цього способу оплати обов'язково бути клієнтом цього банку;
  • Також можна погасити штраф в касі будь-якого іншого банку (або скористатися додатком/сайтом). Зараз багато банків пропонують своїм клієнтом таку послугу, як оплата постанови про порушення ПДР.

Врахуйте, що якщо ви не сплатили правопорушення протягом 15 днів, то постанову відправлять до виконавчої служби - в такому випадку оплата буде здійснюватися у примусовому порядку.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям