Як побороти плісняву в салоні авто?

13 березня 2023

Помітили в салоні чи багажнику плями цвілі? Таке можливе після простою машини або підвищеної вологості всередині авто. Хоч би якою була причина появи грибка, з ним треба боротися. Причому терміново. Для боротьби з пліснявою можна використовувати різні засоби та методи:

Цвіль здатна викликати алергію та кашель у водія та пасажирів, а також безповоротно зіпсувати обшивку, бути джерелом неприємного запаху.

1. Сушіння на сонці

Найпростіший спосіб боротьби з пліснявою в машині в теплу пору року - залишити на сонці з усіма відчиненими дверима. Така дія принаймні зупинить розростання грибка. Поки ви готуватиметеся до серйозного очищення.

Засоби для швидкого видалення плісняви з салону авто

2. Олія чайного дерева

Олія чайного дерева вбиває шкідливі спори та запобігає повторній появі плісняви. Якщо ви маєте справу з невеликими плямами, спробуйте цей засіб. Змішайте 1-2 чайні ложки олії чайного дерева з 1 склянкою води. Розпиліть рідину на пошкоджені пліснявою елементи салону, залиште до висихання. Потім приберіть залишки грибка ганчіркою.

Будь-який засіб перед використанням нанесіть на непомітну ділянку обшивки салону. Раптом він залишає плями чи псує матеріал.

Перелік засобів для боротьби з пліснявою в салоні автомобіля

3. Перекис водню

Звичайна аптечна рідина перекису водню буквально вбиває плісняву, особливо на ранніх стадіях. Достатньо нанести перекис на уражену ділянку сидінь, торпедо, дверей або обшивку багажника. Цвіль посвітлішає і зникне. За необхідності процедуру повторити. Перевага методу – у безпеці як для людини, так і для матеріалів салону.

Якщо цвіллю вражено все заднє сидіння або весь багажник, потрібна радикальна міра – заміна обшивки.

4. Нашатирний спирт

Аміак або нашатирний спирт - це сильна токсична хімічна сполука, якою можна боротися з грибком. Потрібно змішати 50% аміаку та 50% води, розпорошити на поверхню, вкриту пліснявою.

Ефективні способи побороти плісняву в салону авто

5. Сухий туман, димові шашки та інші профзасоби

Асортимент автохімії та клінінгових послуг дозволяє ефективно впоратися з грибком у салоні авто. Так, це обійдеться дорожче, ніж оцет чи нашатир. Але використання професійних засобів чи послуг ідеально підходить у двох випадках. Перший: для машин преміального класу з інтер'єром з делікатних матеріалів. Другий: серйозні пошкодження салону, наприклад, у автомобіля-утопленника або авто після кількох років простою.

Попередня стаття Кому не варто купувати електромобіль?
Кому не варто купувати електромобіль?
Чому на нових шинах є “вусики” та що з ними робити?
Наступна стаття Чому на нових шинах є “вусики” та що з ними робити?