Рейтинг 10 найкращих компактних позашляховиків

19 серпня 2019

До 1960 року терміну "позашляховик" не існувало, поки американцям не прийшла ідея створити зручний повнопривідний автомобіль, який зможе їздити по бездоріжжю. Задумку здійснив британський бренд Range Rover.

З тих пір позашляховики стали звичним явищем на дорогах по всьому світу. Автовиробники попрацювали над дизайном цих автомобілів, намагаючись зробити їх привабливими і зручними для покупців. Вперше звичний нам стиль кросовера запропонувала Toyota, випустивши модель RAV4 - автомобіль з унікальним дизайном, витратою звичайного сімейного хетчбека і маневреністю седана. Пізніше почали з'являтися ще більш компактні паркетники, такі як Skoda Yeti. Вони надійні, недорогі в обслуговуванні і в той же час бюджетні в своєму сегменті малолітражних позашляховиків. З року в рік концерни продовжують поповнювати свої модельні ряди.

Багато позашляховиків часто засновані на спільній платформі - наприклад, як Renault Captur і Renault Clio. Це допомагає зробити такі автомобілі відносно доступними і зменшити вартість утримання невеликих економічних двигунів.
З появою на ринку таких моделей, у покупців з'явилося більше вибору. У той час як повнорозмірні позашляховики обирають через комфортний внутрішній простір і відмінну прохідность, то моделі кросоверів меншого розміру популярні серед молодих сімей для користування в межах міста і серед любителів активного відпочинку за його межами.

Пропонуємо вам ознайомитися з нашим рейтингом 10 кращих моделей малолітражних позашляховиків з коротким описом та цінами:

Citroën C3 Aircross 

Дивіться також каталоги:

Citroën C3 Aircross

Автомобілі марки Citroen дуже комфортні в експлуатації. Зокрема, на верхівку рейтингу вибрався Citroen C3 Aircross - синонім практичності та оригінальності. Ця модель є "сумішшю" позашляховика і мінівена. Citroen C3 Aircross їде плавно і м'яко, а зручні сидіння забезпечують прекрасне проведення часу за кермом. Автомобіль можна придбати в двох комплектаціях: з 1,2-літровим бензиновим і 1,6-літровим дизельним вдосконаленими турбо двигунами. Навіть у базовій комплектації моделі є Bluetooth, радіоприймач DAB і кондиціонер. Місткість багажника C3 Aircross близько 520 літрів. Ціна на цю модель стартує від $ 19.300 в базовій комплектації і ддосягає $ 22.600.

Mazda CX-3

Mazda CX-3

Якщо ви шукайте невеликий кросовер з ефектним дизайном - однозначно обирайте Mazda CX-3. Цей автомобіль побудований на базі Mazda2 і перевершує на дорозі більшість суперників завдяки точному рульовому управлінню навіть на великих швидкостях і двигуну, який забезпечує хорошу динаміку як при їзді по місту, так і по шосе. Інтер'єр елегантний і мінімалістичний. Можливо, найсильніша сторона CX-3 - це надійність. Станом на 2016 рік, цей автомобіль вважався найнадійнішим компактним позашляховиком, який можна було купити на той час. Найкращий варіант для придбання - комплектація SE-L Nav. Вартість авто з дизельним двигуном значно вища. Якщо потенційна економія палива виправдає завищену ціну дизельної CX-3, вибирайте 1,5-літровий мотор. Автомобіль в базовій комплектації з бензиновим двигуном обійдеться вам приблизно в 25 000 доларів, а за дизель готуйтеся віддати від 28 000 доларів.

SEAT Arona

SEAT Arona

SEAT Arona є найменшою моделлю нової лінійки позашляховиків SEAT - це перший автомобіль компанії в сегменті B-SUV. Авто побудоване на тій самій технологічній базв, що і SEAT Ibiza 2018 року. Незважаючи на те, що Ibiza - це одна з моделей суперміні, а Arona відноситься до класу кросоверів. Двигуни сподобаються багатьом покупцям, тому що і 1,0-літровий, і 1,5-літровий є енергійними і доступними "моторами" Arona. Також є комплектація цієї моделі і з 1,6-літровим дизельним двигуном, але в такому моторі немає особливої ​​необхідності, якщо тільки ви не плануєте долати великі відстані. Це авто добре обладнане, кожна версія оснащена медіа системою з сенсорним екраном, легкосплавними дисками, радіо DAB і Bluetooth. Збільшений кліренс і 400-літровий багажник означають, що Arona трохи практичніша, ніж Ibiza. Надійність і безпека цієї моделі підтверджується мінімальною кількістю ДТП з летальним результатом. Ціна на SEAT Arona варіюється в межах 18 000-20 600 доларів в залежності від комплектації. 

Honda HR-V

Honda HR-V

Хоча зовні паркетник Honda HR-V виглядає невеликим, він здатний здивувати вас просторістю салону. Все завдяки трансформованому задньому ряду сидінь 'magic seats', які піднімаються, як сидіння в кінотеатрах. Також в автомобілі є 448-літровий багажник, який майже на 100 літрів більше, ніж у Mazda CX-3. Покупці можуть вибрати між недорогим 1,5-літровим бензиновим двигуном і 1,6-літровим дизельним. Ми радимо вибирати дизель, завдяки заявленій економній витраті палива 3.36 л на 100 км і більш низьким викидам CO2 в атмосферу. Також відзначимо, що механічна коробка передач перемикається плавно і зручна у використанні, в той час як автомат виявився гучним, дорогим і уповільнює роботу HR-V. Є багато причин рекомендувати автолюбителям модель HR-V, але вартість цього автомобіля швидко збільшується після кожного редизайну. Зараз цю модель можна придбати за 25 000 доларів в мінімальній комплектації.

Hyundai Kona Electric

електрокросовер Hyundai Kona Electric

Позашляховики з ДВЗ мають значний мінус - вони споживають багато палива і забруднюють навколишнє середовище. Перехід на електротягу значно скорочує кількість шкідливих викидів в атмосферу. Hyundai став першим виробником, який представив електрокросовер. Результат виправдав усі очікування: дизельні та бензинові моделі виявилися не такими цікавими і точними в управлінні, як Kona Electric. На щастя, перехід на електроенергію не позначився ні на місткості салону, ні на обсязі багажника. Ця "крихітка" може проїхати 480 км від одного заряду акумулятора з найпотужнішою батареєю 64 кВт/год. Справжня перемога розробників пов'язана із зниженням вартості обслуговування автомобіля. Hyundai також надає п'ятирічну гарантію на свої транспортні засоби. Вартість цього автомобіля значно вища інших моделей з рейтингу - ціни на кросовер на електротязі починаються від 35 000 доларів.

Vauxhall Crossland X 

Vauxhall Crossland X

Нагадаємо, що Vauxhall Motors - це підрозділ концерну Groupe PSA, власника таких брендів, як Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles. Vauxhall Crossland X - одна з перших моделей Vauxhall, створена у співпраці з брендом Peugeot. Для всіх, хто задивлявся на Peugeot, але не зміг звикнути до його інтер'єру та дизайну приладової панелі, Crossland X може бути хорошим вибором, тому що він набагато більш звичний всередині. Враховуючи, що він трохи менший, ніж Vauxhall Mokka X, багажне відділення і пасажирський салон вражають і здаються такими ж просторими, як в багатьох моделях вищого класу. 1,2-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом - популярний вибір покупців з потужністю 108 або 128 к.с. і витратою до 4.13 л на 100 км. Vauxhall пропонує широкий вибір, і є не менше п'яти комплектацій, від SE до Elite Nav. Навіть авто в мінімальній комплектації поставляється з литими дисками, круїз-контролем і клімат-контролем, так що обравши цю модель кросовера - ви не помилитеся. Стартова ціна на цей позашляховик - 23 700 доларів в базовій комплектації.

Peugeot 2008 

Peugeot 2008

Незважаючи на відносно низьку ціну в 17 800 доларів, Peugeot 2008 має стильний інтер'єр, який виглядає досить дорого. Це не означає, що він непрактичний. Тут достатньо місця для чотирьох або п'яти дорослих, і, хоча багажник не має величезний об’єм і не дозволяє завантажити громіздкий багаж. Більшість моделей дозволяють підключити смартфон, включаючи Apple CarPlay і Android Auto, в той час як більш дорогі версії оснащені «Grip Control» - системою, яка використовує електроніку для поліпшення зчеплення в умовах ковзання. Також пропонуються два двигуни на вибір - 1,2-літровий бензиновий і 1,6-літровий дизельний. Найпотужнішими є дизельний BlueHDi 120, або бензиновий PureTech 110 - вибирайте саме їх, якщо ваш бюджет дозволяє. Також переконайтеся, що дизайн Peugeot 2008 вам зручний, так як деякі водії помітили, що кермо затуляє циферблати приладової панелі.

Suzuki Ignis

Suzuki IgnisМожна поставити під сумнів класифікацію Suzuki Ignis як позашляховика, але він на 10 см вище більшості своїх конкурентів - таких автомобілів, як Skoda Citigo, Citroen C1 і Kia Picanto. Конструктори застосували процедуру усадки позашляховика, оснастивши Ignis товстими колісними арками і рейлингами на даху. Під капотом модель більше схожа на звичайну міську машину, з потужністю 1,2-літрового бензинового мотора, витрата якого 3.6 л на 100 км по місту. Ця цифра відноситься до моделі в комплектації SHVS, в якій використовується «м'яка гібридна» установка для підвищення економії палива шляхом зняття навантаження з двигуна. Ви здивуєтеся, дізнавшись, що Ignis також пропонується з повним приводом - більшість позашляховиків в цьому списку доступні з приводом тільки на передні колеса. Це не означає, що це авто зможе досягти вершину Евересту, але точно допоможе вам проїхати по бездоріжжю. Цей автомобіль можна придбати за 13 200 доларів, але повнопривідна версія обійдеться вам в 17 800 доларів.

Kia Stonic 

Kia Stonic

Як і багато інших позашляховиків, Kia Stonic базується на суперміні платформі (в даному випадку - це Kia Rio). Stonic виглядає більш стильно, ніж Rio, і це підкорить шанувальників цього бренду. Внутрішній дизайн такий самий, але палітра кольорів кузова більш елегантна. До того ж, в цій моделі ви зможете змінити навіть колір даху під замовлення. Також цей кросовер має широку лінійку двигунів: 1,0-літровий і 1,4-літровий бензинові, але також доступний і 1,6-літровий дизельний. Завдяки турбонаддуву, 1,0-літровий двигун швидший і економічніший, ніж 1,4-літровий. Це вирішальний елемент при виборі, якщо ваш бюджет дозволяє придбати авто в повній комплектації. 352-літровий багажник трохи поступається конкурентам, але семирічна гарантія є приємним бонусом для покупців. Ціни на модель такі: 16 500 доларів за базову комплектацію авто і 19 200 доларів - за повну.

Renault Captur

Renault Captur

Маленький кросовер Renault отримав визнання водіїв завдяки своїй практичності на дорогах. Це авто не подарує величезної потужності, адже це легковий автомобіль на основі моделі Clio. 1,5-літровий дизельний двигун є досить економічним. Екстер'єр Captur візуально робить його більшим, і дійсно, 455-літровий багажник більш об'ємний, ніж у авто на клас вище. Автомобіль має чотирирічну гарантію, так що від нього можна очікувати виняткову надійність. На відміну від більшості інших моделей з рейтингу, Captur недоступний з повним приводом, але це явно не та особливість, яка необхідна покупцям компактних позашляховиків. Автомобіль також має бензиновий двигун об'ємом 0,9 літра. Придбати модель можна за 19 700 доларів.

 
Попередня стаття В Украине могут изменить правила пересечения границы
В Украине могут изменить правила пересечения границы
Список доріг України з підвищеною небезпекою 2019 року
Наступна стаття Список доріг України з підвищеною небезпекою 2019 року

Популярні новини