Найочікуваніші електромобілі 2020 року

1 грудня 2020

Вважається, що електромобілі - досягнення останніх десятиліть, і їх поява пов'язана, перш за все, з турботою про екологію. Однак це не так, і перші спроби створення електричного автомобіля робилися ще в XIX столітті, більше того, електропривід був винайдений раніше двигуна внутрішнього згоряння.

Електричний трицикл

Так, на "Паризькій виставці електрики" в 1881 році винахідник і інженер-електрик Густав ПІЄРО Труве представив публіці електричний трицикл, він розганявся до 12 км / год і міг проїхати 26 кілометрів. Глобальна електрифікація автомобілів по ряду причин була відкладена майже на дві сотні років, її повноцінне відродження пов'язують з американською компанією Tesla.

Останні роки характеризуються найбільш активним ростом розробок електромобілів. Практично кожен з великих автовиробників намагається не тільки включитися в гонку за покупцем, але і максимально розширити лінійку, створюючи авто за доступною вартості.

Найочікуваніші електромобілі 2020 року

Ford Mustang Mach-E

Випуск автомобіля намічений на кінець 2020 року, для залучення уваги його презентація була призначена на дату виходу в прокат фільму "Форд проти Феррарі". Журналістам не тільки розповіли про технічні характеристики авто, а й дали можливість випробувати його хід.

Ford Mustang Mach-E

Це перший електричний кросовер легендарної компанії. Новачок індустрії зі звичайним Mustang має зовнішню схожість, проте салон більш якісний. Машина оснащена віртуальною панеллю приладів і великим 15,5-дюймовий тачскрін в стилі Tesla, потужної аудіосистемою Bang&Olufsen.

Як і в більшості електрокарів, Ford Mustang Mach-E має два багажника обсягами 136 і 821 л (передній і задній відповідно, при цьому обсяг заднього може збільшуватися практично у 2 рази за рахунок складених сидінь). Передбачено підігрів керма, панорамний дах.

Машина буде випускатися в чотирьох версіях, що відрізняються типами акумуляторних батарей, потужністю і приводом. Самий бюджетний -, вартістю $ 43 895, має потужність 255 л. с., здатний розганятися до 100 км/год за 6 секунд і має запас ходу 338 або 370 км (повнопривідна або заднепривідна версія). Найдорожча модель - GT зі стартовою ціною $ 60 500, її потужність - 465 л. с., час розгону до 100 км/год - 3,5 секунд. Зарядка від домашньої електромережі займає від 6 до 13 годин, що залежить від типу зарядного пристрою і ємності батареї.

Tesla Model Y

Цей компактний кросовер створений на базі Model 3, при цьому зовні авто нагадує зменшену копію Model X. Презентація пройшла навесні 2019 року, в США нові кросовер почали з'являтися в березні 2020 року, в червні їх вже доставляли і в інші країни.

Tesla Model Y

Збірка проходить на декількох заводах, розташованих в США і Китаї. Приблизно 75% всіх компонентів у моделей Model 3 і Model Y взаємозамінні, тому не повинно бути проблем з автозапчастинами, включаючи замки для дверей або капота.

У топової версії Model Y - Performance, розгін до 100 км/год займає 3,5 секунд, що забезпечується такий же силовою установкою, що і в Model 3. Запас ходу - 450 км, максимальна швидкість - 240 км/год, ціна починається від $ 60 000. Самий бюджетний варіант - комплектація Standard Range, запас ходу складає 370 км, час розгону до 100 км/год - 5,9 секунд. Вартість автомобіля стартує від $ 39 000.

У порівнянні з ранніми моделями компанії, зниження вартості стало можливим в першу чергу за рахунок відмови від продажів через фізичні магазини. Тому очікується, що модель буде дуже затребувана серед тих, хто хотів мати автомобіль Tesla, але за більш низьку ціну. Американські компанії з надання слюсарних послуг вже ознайомлені з інноваційними замковими системами автомобіля. Фахівці популярної служби  Locksmiths Pros зможуть впоратися з будь-яким сучасним замком.

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT

Німецький автовиробник Audi ще в 2018 році представив свою новинку - концептуальний електромобіль Audi e-tron GT. Він побудований разом з Porsche Taycan на новій платформі PPE.

Розмірами і пропорцією концепт повторюють серійну модель Audi A7. Для зарядки передбачено дві можливості - за допомогою кабелю або з використанням системи бездротової зарядки. При використанні кабелю для досягнення 80% заряду, що забезпечує рух протягом 320 км, потрібно близько 20 хвилин, для зарядки бездротової зарядної станцією - 6-8 годин.

Сукупна потужність двох синхронних електродвигунів складає 590 к.с., час розгону до 100 і 200 км/год - 3,5 і 12 секунд відповідно. У моделі передбачено 2 багажника: під капотом - на 100 л, ззаду - на 450 л.

Центральна панель виконана в типовому для спортивних Audi стилі, для управління передбачені сенсорні екрани з тактильною віддачею і фізичні перемикачі. Для обробки салону використовуються виключно перероблені і синтетичні види матеріалів.

Серійне виробництво планується на 2020 рік, у продажу авто з'являться в 2021 році. Остаточна ціна не встановлена, але очікується, що вона буде перевищувати вартість авто першої моделі лінійки Audi e-tron- $ 75 000. Компанія Audi не планує зупинятися, заявлено, що через 5 років буде представлено не менше 12 електрокарів - від компактних до повнорозмірних. Також в планах знайти можливість зниження ціни.

Перспективи ринку електромобілів

Затребуваність електричного транспорту, а також зміни законодавства в багатьох країнах, що посилюють вимоги до екологічності, підштовхують і інших виробників до розробки електрокарів. Так, в 2020 році очікується новинка від SEAT - El-Born, BMW - iX3, Volkswagen - ID.3, Mercedes - EQC і ін.

Прогнозується, що до 2039 року практично всі приватні перевезення будуть здійснюватися електричними автомобілями. Це стане новим витком не тільки автомобільної галузі, а й вплине на всі сфери життя більшості країн.

Попередня стаття Водійські ритуали: навіщо стукати по колесам перед поїздкою
Водійські ритуали: навіщо стукати по колесам перед поїздкою
Вода мотор погубить: 3 способи видалити вологу з бензобака
Наступна стаття Вода мотор погубить: 3 способи видалити вологу з бензобака

Популярні новини