Сенсація від Sony: електрокар Vision-S

8 січня 2020

На міжнародній виставці електроніки International CES 2020 року в Лас-Вегасі, США компанія Sony раптово представила не тільки різноманітні гаджети і ігрові приставки, але й електромобіль.

Концепт-кар назвали Sony Vision-S. Відомо, що автомобіль був створений у колаборації з компанією Magna Steyr із Австрії. У розробці також взяли участь такі корпорації, як Continental, Nvidia, Bosch, Qualcomm і ZF. За високотехнологічне програмне забезпечення і сучасну електроніку відповідали фахівці японської корпорації Sony. Так автомобіль отримав функцію безпілотного управління. Правда, в компанії не уточнили, якого рівня автономності відповідає ПО електрокара Sony Vision-S.

Не дивно, що в салоні машини знаходиться величезна кількість самих різних екранів і дисплеїв: 5 на передній панелі, 2 в якості дзеркал заднього виду і ще замість традиційного дзеркала в салоні. Екрани також встановлені на спинках водійського і пасажирського сидінь і на центральній консолі.

Sony Vision-S

Також розробники обладнали Sony Vision-S 33 датчиками, які здатні оцінити обстановку як всередині, так і зовні електромобіля.

Седан має 2 електромотора із загальною віддачею 544 кінських сил і розвиває максимальну швидкість 240 км на годину. До речі, до 100 км на годину цей електрокар розганяється всього за 4.8 с.

Серед інших переваг Sony Vision-S - аудіосистема 360 Reality Audio і можливість виходу в інтернет.

Достовірних даних про серійне виробництво електрокарів Sony поки немає. Однак, ймовірність того, що Sony Vision-S з'являться на дорогах невелика.

Попередня стаття Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році
Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році
Чи можна змішувати антифризи різних кольорів?
Наступна стаття Чи можна змішувати антифризи різних кольорів?

Популярні новини