SsangYong знову бере участь в Ралі Дакар!

SsangYong знову бере участь в Ралі Дакар!

Компанія SsangYong Motor знову бере участь в ралі Дакар 2018 «Смертельна гонка» - найвідомішому в світі ралі-марафоні для позашляховиків. Гонка почалася 6 січня в м Ліма, Перу, і завершиться 20 січня 2018 року в Кордові, Аргентина, і буде складатися з 14 етапів з довгою маршруту понад 9 000 км по пересіченій місцевості з участю приблизно 500 команд. Для участі в гонці SsangYong підготував раллийную версію Tivoli DKR. Пілотувати його буде 42-річний дебютант «Дакара» іспанець Оскар Фуентес (Óscar Fuertes), який виграв у 2017 році Баху Арагон і лідируючий в національному чемпіонаті з ралі-рейдів. Фуентес має заводську підтримку SsangYong Motorsport і має намір поборотися за звання кращого дебютанта південноамериканського марафону. Разом з ним на гонку відправилися вантажівка підтримки і вісім механіків.

У 2018 ралі Дакар відзначає 40-річний ювілей, а також 10-річний - в Латинській Америці, і обіцяє стати найскладнішим за всю історію, так як половина маршруту пролягатиме по піщаних дюнах і пустельних районах.

Учасник ралі - SsangYong Tivoli DKR оснащений потужним двигуном V8 з максимальною потужністю 405 к.с. і максимальним обертовим моментом 550 Нм при 4200 об / хв, розташованим в задній частині кузова по центру і забезпечує збалансований розподіл ваги між передньою і задньою віссю. Вага автомобіля в конфігурації для гонки перевищує дві тонни, що не заважає йому розганятися до 100 км / год за 4,4 секунди і досягати максимальної швидкості в 193 км / ч.

Перша участь компанії SsangYong в ралі Дакар відбулося в 1994 році, коли Korando став першим представником корейського бренду автомобілів, що завершив гонку і зайняли 8 місце в загальному заліку. Після цього позашляховики Musso і Kyron також брали участь в ралі Дакар, три роки поспіль входячи в першу десятку за результатами гонки.

Президент компанії SsangYong Motor, Чой Йонг-сик, зазначив: «Після дев'яти років відсутності на ралі Дакар це стане чудовою можливістю знову показати бренд SsangYong і наші видатні технології. Ми будемо продовжувати зміцнювати наші позиції світового експерта по позашляховиках і розширювати глобальну присутність за рахунок активних маркетингових компаній, а також участі в провідних світових автомобільних події ».