Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018

19 лютого 2018

Один з найкраще продаваних седанів у США щойно пережив грандіозний рестайлінг, завдяки якому виглядає просто чудово. Сучасний Honda Accord відмовився від стриманої стилізації попередніх поколінь на користь купе-подібного силуету. Новий набір чотирьохциліндрових турбодвигунів замінив попередні силові агрегати на 4 та 6 циліндрів, що дозволило інженерам Honda зробити Accord нижчим та ширшим. Подовжена колісна база позитивно відобразилася на просторі задніх сидінь. Тепер дитяче крісло, розташоване спинкою до лобового скла, не дістає до передніх сидінь. А набір Honda Sensing пропонує більше допоміжних систем, ніж Toyota Camry, що дає творінню Honda чималу перевагу.

Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте сімейний седан середнього розміру зі збалансованою ціною, набором сучасних допоміжних технологій, нова модель Honda Accord 2018 року до ваших послуг. Динамічна стилізація, найкраща у сегменті економія пального, просторі задні сидіння та передовий досвід Honda сприяють позитивним враженням від їзди.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто хоче отримати шестициліндровий двигун, систему повного приводу або тривалу гарантію, варто розглянути варіанти Subaru Legacy, Kia Optima, нового Toyota Camry або Volkswagen Passat.

Нове у 2018 році

Седан Honda Accord постав перед нами в абсолютно новій формі, доповнений сучасними турбодвигунами та стандартним набором Honda Sensing у кожній моделі. Версія Accord Touring отримала нову адаптивну підвіску, в той час, як інші комплектації Хонда Аккорд 2018 року можуть похвалитися сучасною версією інформаційно-розважальної системи та новітньою технологією інтеграції смартфонів. На початку 2018 року очікується поява гібридної моделі.

Враження від їзди

Поведінка Accord сильно залежить від комплектації. Стандартний 1.5-літровий двигун на 192 кінських сили пропонує хорошу продуктивність та прийнятний рівень потужності. Між тим, його основною перевагою став найкращий у класі показник витрати пального – 7.2 л/100км у змішаному циклі. Перейшовши до 2.0-літрового турбодвигуна, ви отримаєте 252 кінських сили та 370 Нм. Час, проведений за кермом моделі Touring з цим двигуном та системою амортизації з самоналаштуванням, минає непомітно. Пару йому складає нова автоматична коробка передач на десять ступенів, яка загалом працює непогано, але при виконанні деяких маневрів може «вагатися». Впевнено входити в повороти допомагають адаптивні демпфери, які, нажаль, зробили габаритний Honda більш «чуттєвим» до вигинів дороги. Не рятують ситуацію 19-дюймові колеса та низькопрофільні шини.

Найкращі характеристики

Набір Honda Sensing, стандартний для всіх Accord, пропонує більше систем і функцій безпеки, ніж будь-який інший седан класу. До нього увійшли: адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло, система мінімізації наслідків зіткнення, система попередження про виїзд за межі смуги руху, система утримання смуги руху та розпізнавання дорожніх знаків.

Механічні коробки потроху зникають, але якщо ви спокусилися на модель Sport, вам потрібна саме така коробка. Шестиступінчаста механічна коробка спортивної моделі Accord – це раритет для седанів подібного розміру, але вона доставляє задоволення.  

Детально про автомобіль Honda Accord

Інтер’єр

Новий салон Honda Accord є одночасно більшим та вишуканішим, ніж у моделей 2017 року. Центральну частину передньої частини займає 8.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. Він потішить великими, кольоровими іконками та функцією збільшення. Глибокі задні сидіння гарантують вдосталь простору та можуть бути доповнені обігрівачами. Нажаль, позаду непередбачено жодного USB-порту. Попереду місця теж стало більше. Елементи управління розташовані логічно, водієві буде зручно ними користуватися. Єдиним дивним аспектом стало розміщення кнопкового перемикача передач біля тримача напоїв. Усім знайома ситуація, коли під час руху розливаються напої, тому дивно, що розробники розмістили плаский контролер біля потенційно небезпечного місця.

Екстер’єр

Новий Accord трохи коротший, але нижчий і ширший за попередні моделі. Занижений капот, аеродинамічний комплект дна та активні затвори решітки радіатора покращують аеродинаміку. Поточні моделі Accord можуть похвалитися ще й довшою колісною базою. Результатом цих змін стала приваблива зовнішність, яка стає тільки кращою при переході до комплектацій вищого рівня. Модель Sport отримала: 19-дюймові литі диски коліс, світлодіодні протитуманні вогні та задній спойлер. У свою чергу Touring потішить: повністю світлодіодними головними фарами, адаптивними демпферами та передніми/задніми сенсорами паркування. Завдяки продуманості конструкції сучасної гібридної моделі Accord, її багажне відділення пропонує тих самих 0.5 м3, що і стандартні седани.

Базова комплектація

Новенький Accord доступний у п’яти комплектаціях: LX, Sport, EX, EX-L і Touring. Самий базовий Accord LX отримав: 1.5-літровий турбодвигун, варіатор, набір Honda Sensing, кнопкове запалювання, автоматичний двозонний клімат-контроль, 17-дюймові литі диски, світлодіодне переднє ближнє світло, камеру заднього виду, 7.0-дюймовий дисплей аудіосистеми з Bluetooth та автоматичні фари. У комплектації Sport ви отримаєте: 2.0-літровий турбодвигун, механічну коробку, 8.0-дюймовий дисплей аудіосистеми, спортивні сидіння, «Apple CarPlay» і «Android Auto» сумісність, водійське сидіння з 12 режимами налаштування й електроприводом та задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40.

Опційне обладнання

Відповідно до традицій Honda опції розподілено по комплектаціям. Так, у комплектації EX ви отримаєте: моніторинг сліпих зон, попередження про рух у перехресному напрямку позаду, електропривод люку даху, дистанційний запуск, підігрів передніх сидінь та вентиляційні отвори задніх. Комплектація EX-L потішить шкіряною обшивкою сидінь, аудіосистемою на 450 Вт та сидінням переднього пасажира з 4 режимами налаштування. Комплектація Touring додасть: навігацію, повністю світлодіодні головні фари, приладову панель на лобовому склі, бездротове заряджання телефону, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, склоочисники з сенсорами дощу та задні сенсори паркування.

Технічні характеристики Хонда Аккорд 2018

Седан Honda Accord пропонує два чотирьохциліндрових турбодвигуна. Стандартним став 1.5-літровий силовий агрегат на 192 кінських сили та 260 Нм. Пару йому складає варіатор. Витрата пального Honda Accord 2018 року перебуває на рівні 7.9 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.2 л/100км у змішаному циклах. Моделі Sport, EX і Touring можна укомплектувати 2.0-літровим турбодвигуном на 252 кінських сили та 370 Нм, який у Honda Accord доповнюється шестиступінчастою МКПП або десятиступінчастою АКПП. З першою витрата пального становить 10.7 л/100км у місті, 7.4 л/100км за його межами та 9.1 л/100км у середньому; з другою показники зміняться на 10.3, 6.9 та 8.7 л/100км відповідно. У гібридній моделі використаний 2.0-літровий двигун попереднього покоління та електричний мотор.

Відео тест-драйв Хонда Аккорд 2018
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018