Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018

15 червня 2018

Представлений минулого року двомісний Mercedes-Benz AMG GT - це спортивний флагман люксового німецького бренду, який випередив легендарний Mercedes SL Roadster. Запропонований як купе і кабріолет, новий AMG GT це вишуканий суперкар з заднім приводом, автоматичною коробкою передач і V8 турбодвигуном, який цілком придатний для повсякденної їзди. У поточному році покупець має можливість обрати одну з чотирьох моделей з GT R Coupe, яка очолює лінійку. Перевагами автомобіля стали одночасні легкість конструкції і міцність, агресивно налаштоване і добре збалансоване алюмінієве шасі. У результаті чого отримуємо відмінне управління. Суперниками творіння Mercedes вважаються Porsche 911, Aston Martin Vantage і новий Chevy Corvette ZR1.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz AMG GT 2018

Вам сподобається

Новачок сподобається тим, хто шукає спокусливий, двомісний спортивний автомобіль з великим запасом потужності, захоплюючим моментом старту і бажаною харизмою суперкару, поєднані з комфортом і елементами класу люкс, які передбачають щоденне використання. Перед нами вражаюча комбінація швидкості, вишуканості і стилю. Ціна mercedes amg gt 2018 не з малих, але воно того варте.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ваш суперкар повинен мати повний привід, задньопривідний AMG GT не підійде. Але Porsche подбали про систему повного приводу у своєму 911, до того ж, система стандартна для Audi R8 і Acura NSX. Крім того, у випадку з AMG GT можна забути про механічну коробку передач.

Нове у 2018 році

Незважаючи на те, що новий mercedes amg gt минулого року неабияк змінився, компанія потішила покупців посвіжівшою передньою частиною з більш агресивною решіткою радіатора, і збільшила перелік моделей.

Враження від їзди

Небагато автомобілів відповідають рівню Mercedes AMG GT в плані продуктивності. Купе і кабріолет з легкістю доставлять вас до роботи, пришвидшуючи серцебиття і залишаючи посмішку на обличчі, між тим, автомобілі дуже люблять вириватися на відкриті дороги або гоночну трасу. Навіть базовий 4.0-літровий V8 турбодвигун на 476 кінських сил потішить вражаючим розгоном за 4.0 секунди. Найпотужніший 4.0-літровий V8 з 585 кіньми дозволить дістатися сотні за 3.6 секунди. Семиступінчаста автоматична коробка передач переходить чітко і своєчасно, миттєво реагуючи на команди водія, який захоче використати підрульові пелюстки. Людина, яка опиниться за кермом, матиме змогу обрати один з чотирьох режимів, включно з Comfort і Sport+. Рульове управління швидке, а підвіска налаштована жорстко навіть у режимі Comfort, що гарантує вражаючі рефлекси. Характеристики mercedes amg gt потішать шибайголів.

Найкращі характеристики

Використовуючи радар, система попередження зіткнень сканує дорогу попереду, вишукуючи можливі перешкоди. У разі небезпечної ситуації і натискання водієм на гальма, вона максимально підвищує гальмівну потужність для попередження зіткнення чи зменшення його сили. У разі відсутності реакції зі сторони водія, система самостійно активує гальма на швидкості до 105 км/год.

Система «AIRSCARF» стала стандартною для всіх нових AMG GT Roadsters. Через вентиляційний отвір одразу під підголівником вона подає підігріте повітря на рівні шиї, голови і плечей. Для ще більшого рівня крутості система отримала триступеневий контроль температури і функцію регуляції повітряного потоку, які підлаштовуються під швидкість. Використовуючи її у поєднанні з підігрівом сидінь тепер можна їздити з опущеним дахом навіть у холодну погоду.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz AMG GT

Інтер’єр

Сучасний Mercedes AMG GT справжній спортивний автомобіль з зосередженим на водієві салоном, зрозумілими аналоговими приладами і заниженою позицією сидінь. Всередині місця не багато. Тим, хто регулярно скуповує багато габаритних речей, буде незручно. Сидіння вузькі і дійсно жорсткі, що додає гоночних відчуттів, але трохи шкодить комфорту. Як би там не було, але водій отримає зручну позицію, щоправда з недуже хорошою видимістю через коротке лобове скло і широкі стійки даху. Якість співвідношення деталей беззаперечно висока, а інформаційно-розважальна система легка у використанні. Багажник вміщує майже 0.3 м3.

Екстер’єр

Оточуючим не просто сподобається цей автомобіль, він їх вабитиме, тому будьте готові до заворожених поглядів, вказівок пальцем і навіть прохань сфотографуватися. Спортивний AMG GT вражає. З довгим, низьким капотом і вкороченою задньою частиною він спокушає формами. Перед нами доступна екзотика. Незважаючи на минулорічне повноцінне оновлення, вже в 2018 компанія потішила зміною дизайну передньої частини, а саме появою більш агресивної решітки радіатора.  

Базова комплектація

Перелік оснащення у mercedes amg gt купе і кабріолета щедрий. Стандартними стали: шкіряна обшивка, сидіння з підігрівом, електроприводом і пам’яттю, вітроблокатор, система підігріву «Airscarf», інформаційно-розважальна система COMAND з навігацією, Bluetooth, супутникове радіо, режими керування і система попередження зіткнень. Не варто забувати про двозонний клімат-контроль, сенсори паркування, рульове керування заднього мосту, світлодіодні головні фари й активний задній спойлер.

Опційне обладнання

Вартими чималих сум і поваги, звісно, стали такі опції, як: карбон-керамічна гальмівна система, покриття двигуна вуглецевим волокном, аудіосистема «Burmester High End» і адаптивний круїз-контроль «Distronic Plus» від Mercedes. Компанія також пропонує: численні дизайни коліс, систему контролю сліпих зон, систему попередження про виїзд за межі смуги руху, червоні гальмівні супорти, більше вуглецевого волокна для інтер’єра і екстер’єра, бічні дзеркала з підігрівом і електроприводом, функцію доступу без ключа і підсвічування порогів.

Під капотом

Усі mercedes benz amg gt 2018 оснащені 4.0-літровими V8 турбодвигунами. Компанію яким складає семиступінчаста автоматична коробка передач. Базовим, якщо так можна сказати, став варіант на 476 кінських сил і 630 Нм. Розгін з ним відбувається за 4.0 секунди. Витрата пального становить 12.5 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському і 9.6 л/100км у змішаному циклах. Наступним у переліку йде 4.0-літровий двигун з 522 кінськими силами і 670 Нм. У цьому випадку можна розраховувати на 3.8 секунди при розгоні до сотні. Витрачає автомобіль з ним стільки, скільки і з попереднім силовим агрегатом. Бажаючим отримати більше, варто звернути увагу на версію з 557 кіньми і 680 Нм. Відмітки у 100 км/год автомобіль домчить за 3.7 секунди, витративши 11.4 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішим став 4.0-літровий двигун на 585 кінських сил і 700 Нм. Він готовий вражати розгоном за 3.6 секунд, споживаючи тих самих 11.4 л/100км у змішаному циклі. Привід у всіх моделей на задні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018
Огляд тест-драйву: GMC Yukon 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX30 2018