Огляд Acura RDX 2023: технологічний люкс

28 листопада 2022

Acura RDX 2023 - вартий уваги варіант серед розкішних позашляховиків. Якщо ви не женетеся за преміальним значком на капоті, а шукаєте красиво оформлений та драйвовий в управлінні автомобіль, придивіться до цієї моделі. Практичність та технологічність Acura RDX, приємні манери на дорозі та ціна від 41 350$, роблять його хорошим, хоч і дещо незвичайним, вибором серед компактних позашляховиків.

Вибрати позашляховик Акура РДХ 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

У 2023 році суттєвих змін не очікується.

Кому варто купити?

Акура РДХ 2023 - відмінний спосіб отримати розкішний кросовер за прийнятною ціною. Довгий перелік стандартних функцій гарантує велику віддачу від витрачених коштів.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 році Acura вносить лише кілька незначних змін до RDX: включено три роки безкоштовних послуг AcuraLink (додаток для підключення авто до смартфону для управління функціями поїздки), а також план безкоштовного обслуговування на два роки/38 600 км. Технічні параметри, інтер'єр та екстер'єр Acura RDX 2023 залишилися такими ж, як минулого року.

Acura RDX або Lexus NX

Lexus NX був повністю перероблений до 2022 року та є гідним суперником RDX. Lexus має більш першокласний інтер'єр, а обидві його доступні інформаційно-розважальні установки простіші у використанні, ніж у Acura. Ціна базового NX не перевищує 40 000$, але його стандартний двигун "сонний" у порівнянні з "бадьорим" чотирициліндровим двигуном RDX. І NX, і RDX хороші авто, але не найкращі у своєму класі. Помітні переваги RDX включають більше вантажного простору та просторіший другий ряд. 

Lexus NX Hybrid може сподобатися тим, хто вибирає гібридний позашляховик.

Acura RDX або Volvo XC60

Volvo XC60 точно вартий вашої уваги. Він пропонує три привабливі варіанти двигуна, а також плагін-гібрид потужністю 455 к.с. Невимушена поїздка та гарний інтер'єр доповнюють розкіш поряд із зручними сидіннями. З Volvo ви отримаєте крутий технологічний інтер'єр, але інформаційно-розважальна система може здатися вам надмірно складною. Вам доведеться заплатити більше за XC60, оскільки його стартова ціна вища, ніж у RDX. Вартість Вольво наближається до 75 000$ за топову комплектацію.

Салон

Дворядна нова Акура РДХ 2023 вміщує п'ять осіб. Простір та комфорт на першому ряду просто чудові, з численними регулюваннями сидінь та гарною бічною підтримкою. У другому ряду навіть високим пасажирам буде достатньо висоти стелі та місця під ногами. 

Салон позашляховика виконаний із якісних матеріалів, але він не такий висококласний, як у деяких конкурентів.

 

Ви будете керувати системою за допомогою трекпада у стилі ноутбука на центральній консолі. Це робить складним пошук і налаштування функцій, коли ви за кермом. 

Інтеграція зі смартфонами CarPlay та Android Auto з бездротовим зв'язком є ​​стандартною. Набір допоміжних засобів для водія Acura також є базою, що є помітною перевагою в класі, де такі функції часто є дорогими доповненнями.

Як справи із вантажним простором? RDX пропонує:

  • 835 л за вертикальними задніми сидіннями,
  • 1668 л зі складеним другим рядом. 

Ця Acura може похвалитися більшим вантажним простором, ніж більшість її розкішних компактних конкурентів-позашляховиків. Саме багажне відділення широке та зручне для завантаження/розвантаження.

Відео тест-драйв Acura RDX 2023 року

Технічні характеристики

Єдиний двигун, який Акура пропонує для RDX 2023, це 272-сильний турбомотор. Це один із найвищих значень базової потужності в класі, що забезпечує плавне та сильне прискорення. Позашляховик набирає перші 100 км/год за 6,2 с. Стандартна 10-ступінчаста автоматична коробка зазвичай плавно перемикається і максимально використовує потужність двигуна. 

Витрата палива Acura RDX відмінна для розкішного компактного позашляховика:

  • 9,4 л/100 км зі стандартним переднім приводом,
  • 9,8 л/100 км з повним приводом.
     
  Характеристики Acura RDX 
 Потужність   272 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,2 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   9,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

 

Безпека

Позашляховик Acura RDX стандартно поставляється з вісьмома подушками безпеки (у тому числі подвійними передніми аербегами) колін), ABS, системою контролю тяги та стійкості, системою допомоги при старті в гору та багатопрофільною камерою заднього виду. У топових моделях ви також отримуєте 360-градусну камеру та 10,5-дюймовий проекційний дисплей.

Починаючи з базової версії, всі моделі укомплектовані автоматичним гальмуванням для запобігання зіткненням, попередженням про лобове зіткнення, адаптивним круїз-контролем з відстеженням на низькій швидкості, допомогою в утриманні смуги руху, запобіганням виїзду з дороги, моніторингу розпізнаванням дорожніх знаків та нагадуванням про непристебнутий задній ремень.

Розміри і вага

Розміри Acura RDX 2023 виглядають так:

  • Колісна база – 275 см,
  • Довжина – 475 см,
  • Ширина – 200 см,
  • Висота – 167 см.

Споряджена маса РДХ коливається від 1712 кг до 1840 см. 

Можливі комплектації

Acura RDX 2023 доступна у п'яти комплектаціях: базовій, Technology, A-Spec, Advance та A-Spec Advance. Всі моделі мають 272-сильний турбований чотирициліндровий двигун та 10-ступінчасту автоматичну коробку передач. Три нижні специфікації стандартно поставляються із переднім приводом, а повний привід є додатковим. Дві моделі Advance можуть похвалитися стандартним повним приводом. 

Ціна нової базової Acura RDX - 41 350 $, топовий A-Spec Advance - 53 350$.

 

Попередній огляд Огляд Volkswagen Tiguan 2023: практичність та стиль
Вибрати новий позашляховик Volkswagen Tiguan 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий БМВ 3 серії 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд BMW 3-Series 2023: вишуканий і спортивний