Огляд Alfa Romeo Giulia 2023: італійський характер

8 вересня 2023

Alfa Romeo Giulia впевнено витримує конкуренцію завдяки спортивній поведінці на дорозі на дорозі та гострим відчуттям за кермом. До того ж, італійський седан виглядає приголомшливо та затьмарює навіть найкрасивіші автомобілі початкового класу люкс. Проте Альфа Ромео Джулія не ідеальна. Їй не вистачає пасажирського та вантажного простору, а салон поступається в преміальності суперникам.

Знайти нову Альфа Ромео Джулія 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Дебют лімітованих версій Lusso та Estrema.

Кому варто купити?

Alfa Romeo Giulia 2023 не для всіх. Вона створена для тих, хто шукає унікальний розкішний седан із захоплюючим досвідом водіння. Виразна решітка радіатора, безсумнівно, привертає увагу, а керованість соромить традиційні преміальні седани. Цей автомобіль радує енергійною керованістю, та, водночас, комфортною поїздкою на більшості дорожніх покриттів. Але ті, хто шукає машину для постійного перевезення пасажирів на задньому сидінні, залишаться розчаровані простором.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Цьогоріч модельний ряд Giulia розширився на дві комплектації. 

Версія Lusso відрізняється спеціальною шкіряною обшивкою Cannelloni та звукова система Harman Kardon із 14 динаміками.

Специфікація Estrema отримала покращену керованість завдяки адаптивній підвісці від високоефективної моделі Quadrifoglio та задньому диференціалу обмеженого тертя.

Alfa Romeo Giulia або Mercedes-Benz C-Class

Седан Mercedes -Benz C-Class обходить Alfa Romeo Giulia у більшості характеристик. У салоні Мерседес ви знайдете розкішні технології, достатньо місця для сидіння дорослих і більше доступних функцій безпеки, ніж в італійського конкурента. C-Class також має надзвичайну продуктивність із добре збалансованою поїздкою та лінійкою потужних двигунів, серед яких V8. Giulia краще проходить повороти та інші маневри, але C-Class є більш вдалим вибором і значно розкішнішим варіантом.

Alfa Romeo Giulia або Audi A4

A4 не такий спортивний, як Giulia, але він чудово виконує свої задачі. Ауді гармонійно поєднує комфорт і спортивний характер. Німецький седан також може похвалитися жвавими двигунами, хорошою економією палива, першокласним сидінням і просторішим заднім рядом, ніж Giulia.

Салон

Giulia - чотиридверний седан з п'ятьма місцями. Попри те, що це насамперед спортивний автомобіль, він досить комфортний. Передні сидіння добре підтримують і мають безліч регулювань, щоб вибрати ідеальне положення. А от задній ряд не такий зручний для дорослих пасажирів, тому краще залишити його для дітей.

Салон нової Альфа Ромео виправдовує очікування від італійського автомобіля. Шкіряне оздоблення вдало поєднується з елементами з алюмінію та м’яким на дотик пластиком. Проте загальна якість інтер'єру поступається німецьким конкурентам.

Дизайн салону орієнтований на водія, а особливої уваги заслуговують пелюсткові перемикачі. На відміну від більшості виробників, Альфа Ромео встановила їх на рульовій колонці, а не на рульовому колесі. Отже, вони залишаються на місці під час повороту керма.

 

Технологічність салону Giulia не відповідає тому, що пропонують лідери класу. Зокрема, не найкращим чином працюють голосові команди, навігація та інтеграція смартфону. 

Усі моделі стандартно постачаються з 8,8-дюймовим сенсорним екраном. Для зручності водія передбачено 7-дюймовий TFT-екран на панелі приладів. Інформаційно-розважальна система має стандартну панель бездротової зарядки, медіа-центр у центральному підлокітнику, Apple CarPlay і Android Auto.

Джулія пропонує багажник об'ємом 368 л, що відповідає суперникам. Задні сидіння можна скласти 40/20/40, якщо вам знадобиться перевезти щось велике. Проте завантаження речей ускладнює високий і вузький отвір багажника.

Відео тест-драйв Alfa Romeo Giulia 2023 року

Технічні характеристики

Під капотом цієї Alfa Romeo може бути два варіанти двигунів:

  • 280-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий турбований у більшості специфікацій, 
  • 505-сильний 2,9-літровий твін-турбо V6 в топовій моделі Quadrifoglio найвищого рівня.

Стандартна коробка-автомат налаштована так, щоб отримати максимальну віддачу від базового двигуна. Седан розганяється до 100 км/год за 5,5 секунди в конфігурації із заднім приводом. Giulia також доступна з системою повного приводу. Додаткове зчеплення, що забезпечується опціональною системою повного приводу, скорочує розгін до сотні до 5,1 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою до 240 км/год.

Версія V6 Quadrifoglio оснащена цією ж трансмісією. Топова специфікація Giulia набирає перших 100 км/год на спідометрі за 3,8 секунди.

Показники витрати пального Альфа Ромео Джулія типові для класу:

  • 8,7 л/100 км задньоприводна модель з базовим двигуном,
  • 9 л/100 км із повноприводна модель з базовим двигуном,
  • 11,7 л/100 км - модель Quadrifoglio.
     
 Характеристики Alfa Romeo Giulia 2023 
 Потужність   280 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,5 с 
 Максимальна швидкість   240 км/год 
 Середня витрата палива   8,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

 

Безпека

Кожна комплектація Giulia 2023 року отримала солідний набір функцій активної безпеки. Стандартні технології: 8 аербегів, в тому числі передні колінні подушки безпеки, контроль тяги, контроль стабільності, попередження про лобове зіткнення на повній швидкості, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд зі смуги руху, автоматичне екстрене гальмування та датчики паркування з моніторингом поперечного руху. З доступним пакетом Active Assist Plus можна додати розпізнавання дорожніх знаків і моніторинг уваги водія.

Розміри та вага

  • Колісна база - 282 см,
  • Довжина - 464 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 144 см.

Важить споряджений автомобіль від 1597 до 1732 кг.

Можливі комплектації

Alfa Romeo випускає Giulia 2023 в комплектаціях Sprint, Ti, Lusso, Veloce, Estrema та Quadrifoglio. Перші 5 специфікацій мають 280-сильний турбований двигун, топова модель Quadrifoglio має 505-сильний V6 із подвійним турбонаддувом. Задній привід є стандартним для всієї лінійки, а повний привід - опція у перших 5 комплектаціях. Купити Альфа Ромео Джулія Quadrifoglio можна лише в задньоприводному варіанті.

Попередній огляд Огляд Acura TLX 2023: стильний конкурент BMW 3 серії
Вибрати новий седан Акура ТЛХ 2023 на Automoto.ua
Вибрати автомобіль Ауді Ку8 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Audi Q8 2023: стильний флагман