Огляд Audi TT 2023: легендарний спорткар

21 липня 2023

Audi TT 2023 року - це невеликий спортивний автомобіль, доступний як чотиримісний купе, так і двомісний кабріолет. Він гарантує яскраві враження від водіння завдяки чіткому керуванню та варіантам потужних турбодвигунів. Попри драйвовий характер, Ауді ТТ цілком підходить на роль щоденного авто, якщо ви не плануєте  перевозити велику родину. Загалом, нова Audi TT 2023 - це та модель, яка вимагає детального огляду.

Вибрати купе Ауді ТТ 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Новий дизайн коліс

Кому варто купити?

Audi TT може стати вдалим вибором для покупця, який шукає люксовий спортивний автомобіль з відповідним зовнішнім виглядом та потужністю, але з адекватними експлуатаційними витратами та пристойною практичністю. На додачу, це одна з найдешевших пропозицій в дорогому сегменті.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Audi змінює стандартний дизайн коліс TT та припиняє випуск версії TT RS. В актуальному, третьому поколінні, модель існує з 2014 року. 

Audi TT або BMW Z4

BMW Z4 доступний лише в кузові кабріолет. Обидва його варіанти двигунів потужніші, ніж у TT, інформаційно-розважальна система - сучасніша, а набір функцій допомоги водієві - ширший. BMW пропонує свою модель лише з заднім приводом, а Audi - тільки повним приводом. Якщо ви вибираєте кабріолет, варто розглянути Z4. 

Audi TT або Toyota GR Supra

Toyota GR Supra забезпечує високу продуктивність та радує якістю виконання. Не останню роль в цьому відіграла співпраця Toyota з BMW. GR Supra може виявитись жвавішою та спортивнішою в керуванні, але поступається в практичності ТТ. У споркара від Тойота є лише два сидіння та 288-літровий багажник. 

Audi TT або Porsche Cayman

Porsche Cayman є одним з найкращих варіантів в цьому сегменті.  Cayman обійдеться вам мінімум на $10 000, ніж ТТ, але потішить спортивною керованістю та набором із кількох потужних двигунів. Однак Кайман пропонується як купе, а його версією кабріолета, по суті, є Porsche Boxster. Cayman має висококласний інтер’єр, але, як і TT, він трохи застарів в параметрі технологій. Якщо ваш бюджет дозволяє, можна розглянути пропозицію Porsche.

Салон

Купе Ауді ТТ 2023 року вміщує чотирьох осіб, а кабріолет — двох. Передні сидіння добре підтримують в активних поїздках та дозволяють налаштувати зручну посадку. Простору для високих водія та пасажира достатньо, а от сідати та виходити з низьких сидінь може бути складно. Задній ряд ТТ надто тісний, тому краще залишити його для перевезення речей.

Інтер’єр Audi TT виправдовує вартість автомобіля. Салон цієї маленької Audi можна вважати еталоном в класі. І недарма. Дизайн інтер'єру лаконічний та сучасний, спортивний та вишуканий. Матеріали не викликають жодних зауважень. Шкіра та м’який на дотик пластик оброблені до досконалості та ідеально збалансовані.

 

В Audi TT ви не знайдете спеціального центрального сенсорного екрана інформаційно-розважальної системи. Замість нього виробник пропонує повністю цифрову панель приладів Virtual Cockpit, яка відображає аудіо та медіа, навігацію та інтеграцію зі смартфоном. Це доволі незвичне рішення, але панель приладів можна налаштувати так, щоб актуальна інформація завжди була перед очима. Керувати системою можна поворотною ручкою, кнопками швидкого доступу на центральній консолі, голосовими командами чи кнопками на кермі.

Якщо ви очікуєте практичності від спортивного купе чи кабріолета, то будете розчаровані. Але на фоні конкурентів вантажний відсік Ауді ТТ виявиться доволі містким. З піднятими сидіннями в багажнику вміститься до 305 літрів багажу. Якщо скласти сидіння вниз, отримаєте широкий, ідеально плоский вантажний відсік, який розрахований на 712 літрів.

Версія кабріолета розрахована на перевезення 212 літрів багажу. Підняття та складання даху не впливає на розміри вантажного відсіка.

Відео тест-драйв Audi TT 2023 року

Технічні характеристики

Audi пропонує TT 2023 з двома варіантами двигунів:

  • 2,0-літровим чотирициліндровим з турбонаддувом на 228 к.с. у версії TT,
  • 2,0-літровим чотирициліндровим з турбонаддувом на 288  к.с. у в моделі TTS.

Обидва силових агрегати приводять в рух всі чотири колеса та передають потужність через семиступінчастау автоматичну коробку передач S tronic із подвійним зчепленням.

Розгін Audi TT до перших 100 км/год займає:

  • 5,2 с - купе в базовій версії,
  • 5,5 с - родстер в базовій версії,
  • 4,4 с - модель TTS.

Витрата пального ТТ досить економна для сегменту люксових спортивних авто. Показники виглядають так:

  • 10,2 л/100 км - місто, усі комплектації TT,
  • 7,8 л/100 км - шосе, версії TT Coupe і Roadster,
  • 7,6 л/100 км - шосе, модель TTS Coupe.

Нова модель Ауді TT поступається конкурентам на гоночному треку, але пропонує жваву і драйвову керованість в щоденних поїздках. До того ж, маленьке авто легко проходить повороти та забезпечує комфортну поїздку завдяки добре налаштований підвісці.
 

  Характеристики Audi TT 2023 
 Потужність   228 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,2 с 
 Максимальна швидкість   249 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

Безпека

Ауді TT отримала чотири зірки (з п’яти) під час краш-тесту безпеки Euro NCAP ще в 2015 році. Одна з причин - в авто відсутнє автоматичне екстрене гальмуванн. Варто зауважити, що сьогоднішні випробування стали суворішими.
Попри те, що в ТТ немає найновіших систем допомоги водієві, кожна комплектація пропонує стандартний комплект безпеки з чотирьох подушок безпеки, електронного контролю стійкості та зчеплення з дорогою, системи допомоги під час зіткнення, датчиків тиску в шинах та датчиків паркування. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 250 см,
  • Довжина - 419 см,
  • Висота - 135 см,
  • Ширина - 196 см.

Можливі комплектації

Audi випускає TT 2023 і двох комплектаціях: TT і TTS. Версія TT доступна в кузовах купе та кабріолет, TTS - це лише купе.

 

 

Попередній огляд Огляд Lexus LX 2023: вишуканий і впевнений
Вибрати нову модель Лексус ЛХ 2023 на Automoto.ua
Вибрати кросовер Фіат 500Х 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Fiat 500X 2023: в стилі ретро