Електричний BMW iX 2023: огляд авто

9 січня 2023

BMW iX 2023 - фантастичний преміальний позашляховик. Потужна електрична трансмісія iX забезпечує запас ходу понад 480 км з повною зарядкою. iX зберіг типові манери BMW: він почувається врівноваженим і жвавим під час проходження поворотів, але забезпечує вражаюче м'яку та плавну поїздку нерівним асфальтом. Однак найбільшою перевагою БМВ iX є його інтер'єр: просторий, зручний та наповнений високотехнологічними функціями та першокласними матеріалами. Недоліків в електрокара знайдеться небагато, хоча вони є. Більше про плюси та мінуси нового BMW iX 2023 в огляді.

Вибрати електричний BMW iX 2023 року на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Версія M60 поповнює ряд комплектацій.

Кому варто купити?

Добре продуманий iX заслуговує на увагу, якщо ви вибираєте розкішний електричний позашляховик. Незважаючи на те, що це на 100% EV, йому вдається повністю відповідати фірмовому характеру бренду.

 

Нове чи б/в авто?

Дивіться також каталоги:

BMW додає модифікацію M60 до лінійки iX на 2023 рік. Ця високопродуктивна версія може похвалитися 610 к.с., а також рядом покращень: адаптивною пневматичною підвіскою, керуванням усіма чотирма колесами та збільшеними гальмами. В іншому між iX 2023 і дебютною моделлю 2022 немає істотних відмінностей.

Ціна BMW iX починається з 84 100$, що робить його одним із найдорожчих авто в класі. Прайс піднімається до 108 900$ за топову версію M60.

BMW iX з'явився на ринку минулого року, тому поки що не отримав багато відгуків від власників.

BMW iX або Tesla Model X

Tesla Model X довгий час був лідером класу розкішних електричних позашляховиків і цілком зрозуміло чому. Модель X пропонує більший запас ходу, ніж iX (до 565 км), швидше прискорення, місткіший вантажний відсік та можливість розмістити до семи пасажирів. Водночас переваги iX можуть посунути "королеву" з п'єдесталу. Купити новий BMW iX можна значно дешевше, ніж Model X (ціна починається із 121 00$). Разом з тим інтер'єр БМВ виглядає і відчувається набагато преміальнішим, ніж у Tesla.

BMW iX або BMW X5

BMW X5 є найближчим аналогом iX серед традиційних моделей позашляховиків марки. Обидва автомобілі мають однакові розміри, і кожен із них вражає швидким прискоренням, відточеною поїздкою, спокійною керованістю та добре продуманим інтер'єром, хоча салон iX виглядає більш футуристично. І все ж X5 коштує дешевше і доступний із сидіннями третього ряду. Він також може буксирувати причіп (на що iX не розрахований), а його лінійка двигунів включає потужні варіанти з шістьма та вісьмома циліндрами. З іншого боку, повністю електричний iX має нижчі експлуатаційні витрати та набагато менший вуглецевий слід. Обидва чудові, хоч і різні, люксові позашляховики.

Салон

iX – це дворядний п'ятимісний позашляховик.

Салон BMW iX 2023 виглядає просто приголомшливим. Інтер'єр здається легким, повітряним та елегантним. Дизайнери використовували еволюційний підхід до традиційних елементів BMW, від нахиленого інформаційно-розважального дисплея до бронзових акцентів, декору з дерева з відкритими порами та доступного кристалічного контролера iDrive. Якість збирання першокласна, багато поверхонь виготовлені з перероблених та екологічно чистих матеріалів. Салон також чудово справляється з приглушенням шуму дороги та вітру навіть на високих швидкостях.

 

У параметрі практичності iX не поступається конкурентам. Позашляховик пропонує 1005 л вантажного простору за задніми сидіннями та 2205 л зі складеними сидіннями. Цього достатньо для перевезення багажу або навіть двох велосипедів. Важливий нюанс: iX не має переднього багажника, як більшість електромобілів.

Футуристичний BMW iX 2023 оснащений новітньою інформаційно-розважальною системою iDrive 8. Інтерфейс відображається на 14,9-дюймовому сенсорному екрані, який органічно поєднується з цифровою 12,3-дюймовою комбінацією приладів. Цей широкий сенсорний екран може похвалитися швидкою реакцією та красивою графікою, а також чудово інтегрується з Apple CarPlay та Android Auto. Система реагує на дотики до екрану, голосові команди та фізичні кнопки.

Недоліком інтер'єру є майже повна відсутність фізичних елементів керування на панелі приладів. Це ускладнює налаштування клімат-контролю або підігріву сидінь. І хоча домашній сенсорний екран iX інтуїтивно розділений на окремі зони, в головному меню знаходиться безліч маленьких значків, які важко розрізнити під час водіння.

iX може отримувати бездротові (OTA) оновлення програмного забезпечення, які усувають проблеми та додають нові функції. Проте для встановлення деяких покращень може знадобитися відвідування сервісного центру BMW.

Відео тест-драйв BMW iX 2023 року

Технічні характеристики

Модельний ряд BMW iX починається з xDrive40, який поєднує акумулятор потужністю 71 кВт/год з електродвигуном на кожній осі, що забезпечує загальну потужність 326 к.с.

Наступний у лінійці BMW iX 2023 оснащений електричною системою повного приводу з акумулятора на 105,2 кВт/год і пари двигунів для кожної осі. Ця установка виробляє разом 516 к.с. у моделі xDrive50 та 610 к.с. у специфікації M60.

Миттєвий крутний момент дозволяє xDrive40 розігнатися до 100 км/год за 6,1 секунди, xDrive50 - за 4,4 секунди і M60 - за 3,6 секунди.

Ємність батареї та запас ходу BMW iX 2023 року

Запас ходу BMW iX xDrive40 складає 360 км, моделі xDrive50 - 505 км за умови повної зарядки. Цей діапазон зменшується до 463 км у комплектації iX M60.

iX має зарядний порт на задній стороні автомобіля з боку пасажира. Контролювати рівень заряду батареї можна через панель приладів або додаток для смартфона MyBMW.

Автомобілі мають трохи різні максимальні швидкості зарядки (148 кВт для xDrive40 та 195 кВт для xDrive50 та M60), але загалом будь-який iX зможе використовувати швидкий зарядний пристрій постійного струму для відновлення від 10-80% ємності батареї.

З меншим акумулятором BMW iX xDrive40 можна зарядити від 0 до 100% приблизно за 11 годин за допомогою домашнього зарядного пристрою, а xDrive50 – за 16 годин.

  Характеристики BMW iX 
 Потужність   326 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,1 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Запас ходу   360 км 
 Ємність батареї   71 кВт/год 

 

Безпека

Серед розумних функцій безпеки: аербег між передніми сидіннями, призначений для зниження ризику отримання травм під час бічного зіткнення. До списку помічників входить допомога в утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху та розпізнавання обмеження швидкості.

Кожен iX поставляється з автономною системою екстреного гальмування, яка може виявляти пішоходів, велосипедистів та інших автомобілів.

Розміри та вага

  • Колісна база – 300 см,
  • Довжина – 495 см,
  • Ширина - 196 см,
  • Висота - 170 см.

Важить електромобіль від 2567 до 2616.

Можливі комплектації 

Новий електромобіль BMW iX 2023 випускається у трьох комплектаціях: xDrive40, xDrive50 і M60.

Попередній огляд Огляд Lexus RX 2023: новий стиль
Вибрати позашляховик Lexus RX 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий електричний Jaguar I-Pace 2023 року на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Jaguar I-Pace 2023: огляд авто