Огляд BMW X6 2023: стиль і спорт

13 вересня 2023

Позашляховик-купе BMW X6 викликає суперечки з моменту своєї появи в 2008 році. Увага до моделі не зменшується й до сьогодні. Та скільки б похвали та критики не було на адресу Х6, факти залишаються незмінними. Його низька, похила лінія даху стала трендом та надихнула на створення багатьох моделей позашляховиків, як от Porsche Cayenne, Audi Q8, Mercedes GLE. Тепер конкуренти наздоганяють БМВ Х6, а в деяких випадках і перевершують його. 

Вибрати позашляховик БМВ Х6 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

BMW не вносить серйозних змін у X6 у 2023 році.

Кому варто купити?

Для деяких покупців BMW X6 - це автомобіль, який просто не має сенсу, оскільки він і дорожчий, і менш практичний, ніж X5, на якому базується. Для інших поєднання функцій і форми робить Х6 одним із найбажаніших авто на планеті. Вагомий аргумент на користь цього БМВ: окрім стильного дизайну та фантастичних технологій, ви отримуєте рівень спортивності, якого не очікуєте від позашляховика.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Між моделями X6 2023 і 2022 немає значних відмінностей. Позашляховик цього, третього покоління, з'явився на ринку в 2020 році. Очікується, що X6 отримає оновлення у 2024 році.

BMW X6 або Audi Q8

Audi Q8 має багато спільного з конкурентом X6. Обидва німецькі позашляховики відрізняються багатим і високотехнологічним інтер’єром, а також схожим вантажним простором. Обидві моделі дуже подібні за діапазоном потужності. Заднє сидіння Audi здається більш зручнішим для дорослих пасажирів, ніж BMW, але інформаційно-розважальна система має деякі недоліки в роботі. X6 і Q8 - це два найдорожчих варіанти автомобілів в сегменті.

BMW X6 або Mercedes-Benz GLE

Mercedes -Benz GLE є одним із найкращих розкішних позашляховиків середнього розміру. Він пропонує першокласний салон та шикарну поїздку, а також безліч функцій та просторий вантажний відсік. Водіння GLE дещо менш привабливе через його менш потужний базовий двигун і не таку гостру керованість, як у X6. Однак позашляховик від Мерседес обійдеться приблизно на $15 000 дешевше. Якщо вам подобається купеподібний стиль X6, зверніть увагу на AMG GLE 53, який є однією з двох моделей GLE, доступних у подібному варіанті кузова. 

Салон

Салон БМВ Х6 вміщує п’ять осіб. Передні сидіння зручні, особливо якщо вибрати багатоконтурні масажні крісла. Високим пасажирам не сподобається тривала подорож у другому ряду. Хоча ззаду достатньо місця під ногами, але похила лінія даху позначається на висоті стелі.

Інтер’єр X6 сучасний, функціональний та якісний. Зрештою, він повністю відповідає очікуванням від салону BMW. Виробник пропонує великий вибір матеріалів оздоблення інтер'єру, серед яких і веганські, та широку палітру кольорів. Прикрашають інтер'єр елементи з металу, дерева або вуглецевого волокна.

 

 

Інформаційно-розважальна система BMW iDrive є лідером у своєму класі як за зручністю використання, так і за кількістю функцій. Системою можна керувати за допомогою 12,3-дюймового сенсорного екрана або більш інтуїтивно зрозумілого поворотного регулятора на центральній консолі. Додаткова опція “керування жестами” - третій спосіб управління, хоча й не завжди ефективний.

Звичайні аналогові прилади замінює чіткий 12,3-дюймовий цифровий дисплей. Хоча в ньому менше варіантів налаштувань, як у конкурента Audi Virtual Cockpit, але все інтуїтивно зрозуміло у використанні.

Багажник - це вагома причина вибрати позашляховик замість седана чи хетчбека. X6 пропонує 580 літрів вантажного простору за задніми сидіннями. Їх можна скласти, щоб збільшити корисний простір до 1687 л. Ці цифри є нижчими для розкішного середньорозмірного позашляховика, а похилий дах ускладнює перевезення великогабаритних вантажів.

Відео тест-драйв BMW X6 2023 року

Технічні характеристики

БМВ Х6 2023 доступний в комплектації з кількома варіантами силових агрегатів:

  • xDrive40i оснащений 335-сильним 3,0-літровим шестициліндровим двигуном,
  • M50i має 523-сильний 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом,
  • високопродуктивний X6 M має під капотом 600-сильну версію цього двигуна. 

Додатковий пакет Competition збільшує потужність X6 M до 617 кінських сил та скорочує час розгону від 0 до 100 км/ч до 3,8 секунд.

Стандартний восьмишвидкісний автомат плавно та швидко перемикає передачі.

Середня витрата пального X6:

  • 10,2 л/100 км - xDrive40i,
  • 12,4 л/100 км - M50i,
  • 15,2 л/100 км - X6 M. 

Цей BMW впевнено проходить повороти завдяки чіткому кермуванню та мінімальному крену кузова. Якість поїздки повністю відповідає класу розкішного позашляховика, але подорож дорогами з надто великими ямами може бути неприємною. Додаткова задня пневматична підвіска ефективно згладжує нерівності асфальту. 

Версії M50i та X6 M пропонують унікальні оновлення, такі як ефективні гальма, підрулювання задніми колесами, електронна адаптивна підвіска тощо. 
 

 Характеристики BMW X6 2023 
 Потужність   335 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,3 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   82 л 

 

Безпека

В кожному новому BMW X6 2023 є передні аербеги та подушка безпеки для колін водія, бічні подушки безпеки для передніх і задніх пасажирів, а також стандартні аербеги для грудей і тазу для тих, хто сидить попереду. BMW також встановлює нагадування про пристебнення ременів безпеки для всіх п’яти місць. 

Стандартний позашляховик пропонує повний набір допоміжних функцій активної безпеки: активний капот, автономне екстрене гальмування, яке виявляє пішоходів, велосипедистів і автомобілів, обмежувач швидкості та допоміжну систему утримання смуги руху.

Розміри та вага

  • Колісна база - 297 см,
  • Довжина - 493 см,
  • Ширина - 200 см,
  • Висота - 169 см.

Важить споряджений БМВ Х6 від 2202 до 2438 кг.

Можливі комплектації

Купити BMW X6 2023 можна в комплектаціях: xDrive40i, M50i та M. Ціна позашляховика починається з $70 100.

 

Попередній огляд Огляд Audi Q8 2023: стильний флагман
Вибрати автомобіль Ауді Ку8 2023 на Automoto.ua
Вибрати електромобіль Kia EV6 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Kia EV6 2023: новий і крутий