Огляд Cadillac XT4 2023

8 травня 2023

XT4 - найменший кросовер в лінійці Cadillac у 2023 році. Він змагається в висококонкурентному сегменті. Модель виділяється щедрим набором стандартних та доступних технологій, просторим зручним салоном та великим багажником. Чи вдасться Cadillac XT4 перемогти інші позашляховики в змаганні за увагу покупця?

Вибрати новий кросовер Кадиллак ХТ4 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Розширено набір стандартних технологій безпеки.

Кому варто купити?

Cadillac XT4 2023 підходить тим, хто шукає компактний преміальний кросовер з привабливим дизайном, хорошою маневреністю та високим рівнем комфорту. Він може стати вдалим вибором для молодих сімей або одиноких покупців, які цінують зручність і стиль.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Cadillac додає до списку стандартних функцій XT4 попередження про зміну смуги руху, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду. В іншому моделі XT4 2022 і 2023 років дуже схожі.

Як абсолютно нова модель Cadillac XT4 з'явився в 2019 році та з того часу не отримував змін в технічних характеристиках чи дизайні. Масштабне оновлення кросовера очікується в 2024 році. 

Рекомендована виробником ціна Cadillac XT4 2023 починається від $36 295. Ціна вживаного Кадиллак ХТ4 в Україні починається з $22 800.

Cadillac XT4 або BMW X1

X1 був оновлений до 2023 року, тому виграє в XT4 багатьох параметрах. Кросовер від БМВ витрачає менше пального, пропонує вищу загальну продуктивність та комфорт. З ним ви отримаєте свіжий стиль, високоякісний інтер’єр і безліч нових технічних функцій. Також Х1 має більшу вантажопідйомність. Загалом, X1 значно перевершує XT4.

Cadillac XT4 або Audi Q3

Audi Q3 - серйозний конкурент в сегменті субкомпактних позашляховиків. Як і XT4, Q3 пропонує вантажний простір вище середнього за заднім рядом та трохи твердого пластику в салоні, який не пасує його преміальному статусу. Q3 коштує трохи дорожче, ніж XT4, але його добре збалансована поїздка, вишуканий та ергономічний салон роблять Ауді кращим вибором.

Cadillac XT4 або Cadillac XT5

Cadillac XT5 - більша версією XT4. Обидві моделі мають довгий список функцій, однаковий базовий двигун і якість поїздки. Однак XT5 — це розкішний позашляховик середнього розміру з додатковим простором для пасажирів і вантажу. Плюс, в нього є опціональний  двигун V6. Однак XT5 коштує дорожче, ніж XT4, тому який Кадиллак купити, залежить від гаманця.

Cadillac XT4 або Mercedes-Benz GLB-Class

Якщо подивитись на цифри, то Mercedes-Benz GLB майже не поступається Cadillac XT4, в параметрах пасажирського і вантажного простору. На практиці ж GLB легко перевершує XT4 завдяки своїй квадратній формі, яка максимізує доступний простір. Водіння цього Mercedes не надто спортивне, а всередині знайдеться багато твердого пластику. Однак він все одно забезпечує більш розкішний досвід, ніж Cadillac.

Салон

В салоні XT4 можуть розміститись п'ять осіб. Сидіння обох рядів забезпечують комфорт та достатньо місця для дорослих.

На відміну від простору, якість салону не викликає захвату. В цілому кабіна XT4 2023 року не відповідає рівню, якого ви очікуєте від автомобіля за таку ціну. Однак, з просуванням вверх лінійкою комплектацій ситуація покращується. 

Cadillac пропонує для інтер’єру XT4 великий вибір кольорів та варіантів оздоблення, від шкірозамінника до перфорованої шкіри та акцентів з алюмінію і вуглецевого волокна.

 

Інформаційно-розважальна система XT4 швидка, чітка та проста у використанні. Інтерфейс Cadillac CUE використовується в усіх комплектаціях, як і восьмидюймовий сенсорний екран, розпізнавання голосу, Bluetooth, бездротовими Apple CarPlay і Android Auto, Wi-Fi, персоналізовані профілі, порти USB і USB-C. Також доступна панель для бездротового заряджання та нова функція бездротового зв’язку для CarPlay і Android Auto. 

Вантажний простір у XT4 за задніми сидіннями складає 637 л. Це чудова цифра для класу. Складіть сидіння, і ви отримаєте 1385 л. Це пристойний показник, але багато конкурентів пропонують більше загального простору.

Відео тест-драйв Cadillac XT4 2023 року

Технічні характеристики

Кадилак оснащує всі XT4 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 235 к.с., який працює в парі з дев’ятиступінчастою коробкою-автомат. Цього силового агрегату цілком достатньо для щоденних поїздок та маневрів на шосе. На додачу, двигун надто гучно працює, а коробка передач перемикається нерівно.
Передній привід в стандартній комплектації, доступний повний привід. 

Витрата пального Cadillac XT4:

  • 8,8 л/100 км - з переднім приводом,
  • 9,2 л/100 км - з повним приводом.

XT4 комфортно їде рівним асфальтом. На нерівній дорозі якісь поїздки помітно погіршується. Не варто розраховувати на спортивний характер кросовера. Якщо драйв за кермом - ваш пріоритет, розгляньте інші моделі. 
 

 Характеристики Cadillac XT4 2023 
 Потужність   235 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,8 с 
 Максимальна швидкість   212 км/год 
 Середня витрата палива   8,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

В обов'язковий набір безпеки ХТ4 входить 8 подушок безпеки, ABS, контроль стабільності, контроль тиску в шинах і камера заднього виду. Cadillac пропонує XT4 з довгим списком асистентів водія, але не всі технології стандартні. Деякі функції безпеки входять в пакети опцій та доступні лише для певних комплектацій. Це доволі дивно з огляду на клас автомобіля.

Розміри та вага

  • Колісна база - 277 см,
  • Довжина - 459 см,
  • Ширина - 188 см,
  • Висота - 162 см.

Спорядженний кросовер важить від 1660 до 1682 кг.

Можливі комплектації

Купити Cadillac XT4 2023 можна в трьох комплектаціях: Luxury, Premium Luxury і Sport. Кожна з них оснащена однаковим 235-сильним двигуном і автоматом-дев’ятиступкою. Передній привід є стандартним, а повний привід доступний в кожній комплектації за доплату.

 

Попередній огляд Огляд Ford Expedition 2023: простір та комфорт
Вибрати новий позашляховик Форд Експедішн 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий спортивний автомобіль Ніссан GT-R 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Nissan GT-R 2023: культовий спорткар