Огляд Cadillac XT5 2023

27 жовтня 2023

Cadillac XT5 - дворядний кросовер, який втілює американський підхід до розкоші. Його однозначними перевагами є потужні двигуни, хороша маневреність, великий вантажний відсік. Це популярний варіант у лінійці позашляховиків Cadillac. Проте компактний XT5 з'явився на ринку в 2017 році і, хоча й отримав оновлення у 2020 році, показує свій вік на фоні конкурентів.

Вибрати кросовер Кадиллак ХТ5 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає серйозних оновлень.

Кому варто купити?

XT5 2023 року сподобається покупцям, яких цікавить позашляховик бренду Cadillac. Він більший і просторіший, ніж XT4, але дешевший, ніж трирядний XT6 і повнорозмірний Escalade.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 модельному році Cadillac XT5 зазнає лише незначних змін: з'явилися три нових доступних кольори фарби, навігація та стереосистема Bose Performance Series із 14 динаміками стали стандартними в версіях Premium Luxury і Sport. Нова модель Cadillac XT5 очікується наступного року.

Cadillac XT5 або Lincoln Nautilus

Lincoln Nautilus можна назвати найближчим конкурентом XT5. Цей дворядний кросовер класу люкс щедро оснащений стандартними технологіями та функціями безпеки, а також має аналогічну ціну. Однак у більшості інших параметрів позашляховик Lincoln випереджає конкурента. Його салон виглядає більш естетично, інформаційно-розважальна система витонченіша та потужніша, а вантажний простір навіть більший, ніж у Кадиллак. Лінійка турбованих двигунів Лінкольн також забезпечує вищу потужність. Незважаючи на те, що Nautilus не лідирує в сегменті, він все одно набагато буде кращим варіантом, ніж XT5.

Cadillac XT5 або Cadillac XT6

Трирядний Cadillac XT6  механічно схожий на XT5. XT6 пропонує ті самі двигуни, але просторіший всередині, більший зовні і має сидіння третього ряду. Він конкурує з розкішними позашляховиками середнього розміру з трьома рядами сидінь. Базова ціна XT6 приблизно на $4 000 доларів вища, ніж у меншого XT5, але він пропонує більше розкоші, більше загального вантажного простору та кілька опцій, яких не вистачає XT5, як-от система водіння без рук Super Cruise. Зрештою, жоден із цих позашляховиків не носить статус найкращого в сегменті.

Салон

XT5 - дворядний позашляховик із п’ятьма сидіннями. Передні крісла забезпечують підтримку та зручну посадку завдяки діапазону регулювання. Вищим пасажирам буде комфортно як на передніх сидіннях, так і на задніх, хоча останні не надто  м’які. 

Салон Cadillac XT5, на перший погляд, виглядає добре. Матеріали здаються висококласними, якщо розглядати їх окремо. Проте загальний дизайн інтер'єру кросовера поступається сучаснішим суперникам. До того ж, враження псує велика кількість твердого пластику.

 

Як щодо мультимедіа та технології кросовера? Інформаційно-розважальна система CUE пропонує інтуїтивно зрозуміле керування, разом зі зручним фізичним поворотним регулятором та опцією розпізнавання голосу. 

XT5 оснащений 8,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи та сумісністю із бездротовими Apple CarPlay і Android Auto. Стандартний 4,2-дюймовий панельний дисплей можна замінити доступним 8,0-дюймовим. Кожен ряд сидінь має два порти USB, а спереду знаходиться бездротовий зарядний пристрій. 

Параметр, в якому авто Кадиллак ХТ5 просто чудовий, це  практичність. Багажник вміщує до 850 л вантажу. На додачу є велика кількість ящиків для зберігання дрібних предметів і заднє сидіння, яке легко складається. Максимальний вантажний об'єм - 1784 л.

Відео тест-драйв Cadillac XT5 2023 року

Технічні характеристики

Для Cadillac XT5 доступні два варіанти двигунів:

  • 2,0-літровий 235-сильний чотирициліндровий з турбонаддувом в стандартній комплектації;
  • 3,6-літровий 310-сильний V6 в якості опції.

Обидва силові агрегати поєднуються з дев’ятиступінчастою коробкою-автомат. Передній привід стандартний, повний - опціональний.

Кожен з варіантів двигуна забезпечує XT5 впевненість та спритність як в місті, так і на трасі. Проте жоден з моторів не вражає. 

Середня витрата пального Cadillac XT5:

  • 9,2 л/100 км - 2,0-літровий двигун і передній привід,
  • 9,8 л/100 км - 2,0-літровий двигун і повний привід,
  • 10,5 л/100 км - 3,6-літровий двигун і передній привід,
  • 10,9 л/100 км - 3,6-літровий двигун і повний привід.

Cadillac досить спокійно проходить повороти, не викликає проблем з паркуванням та маневруванням в обмеженому прсторі. Проте в поворотах на високих швидкостях з'являється помітний крен кузова. Підвіска кросовера досить жорстка, тому якість поїздки нерівними дорогами складно назвати комфортною.
 

 Характеристики Cadillac XT5 2023 
 Потужність   235 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год    8 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   9,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   72 л 

Безпека

Кадиллак ХТ5 - безпечне авто, адже отримав найвищі оцінки безпеки в тестуваннях американських агентств. Стандартні технології допомоги водієві та функції активної безпеки кросовера включають переднє автоматичне екстрене гальмування, систему підтримки смуги руху та передні та задні датчики паркування. Адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон і автоматичне гальмування - опції.

Розміри та вага

  • Колісна база - 285 см,
  • Довжина - 481 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 167 см.

Споряджена маса Кадиллак ХТ5 2023 коливається від 1775 кг до 1967 кг.

Можливі комплектації

Лінійка Cadillac XT5 складається з трьох версій: Luxury, Premium Luxury і Sport. Комплектація Luxury має стандартний 2,0-літровий чотирициліндровий турбодвигун на 235 к.с. Модель Premium Luxury також поставляється з турбованим чотирициліндровим двигуном, але пропонує 3,6-літровий двигун V6 на 310 к.с. в якості опції. Специфікація Cadillac XT5 Sport оснащується лише V6.

 

 

Попередній огляд Огляд Volvo V90 2023: елегантна розкіш
Вибрати універсал Вольво V90 Cross Country 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Лінкольн Авіатор 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lincoln Aviator 2023: нова міра комфорту та дизайну