Огляд Chevrolet Tahoe 2023: максимум практичності

19 липня 2023

Великий трирядний Chevrolet Tahoe — позашляховик для вирішення широкого кола задач. Він гарантує комфорт великій родині та допоможе перевезти меблі чи матеріали для ремонту. Водночас він потішить щедрим набором стандартних сучасних технологій і лінійкою двигунів для різних потреб. Усе це “упаковано” в стильний кузов, адже Chevrolet Tahoe повністю оновили в 2021 році.

Вибрати позашляховик Шевроле Тахо 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Super Cruise тепер доступний у топових комплектаціях
  • Незначні зміни в наявності функцій, зовнішніх кольорах і дизайні коліс

Кому варто купити?

Новий Chevrolet Tahoe 2023 сподобається покупцям, які шукають великий сімейний позашляховик. Він універсальний, практичний і потужний, тому сподобатися багатьом. Щоб впевнитись, чи підходить вам це авто, перегляньте відгуки про Шевроле Тахо.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Технічні характеристики Шевроле Тахо 2023 модельного року не змінились, але одне помітне оновлення є. Система частково автономного водіння Super Cruise від Chevrolet тепер доступна для вищих комплектацій. Також до палітри кольорів фарби додались  Sterling Grey і Silver Sage, а нова чорна решітка радіатора з написом «CHEVROLET» замість традиційної емблеми може прикрашати версії LS, LT, RST.

Chevrolet Tahoe або Ford Expedition

Tahoe і Expedition - запеклі суперники вже не одне десятиліття. Обидва позашляховики коштують приблизно однаково та пропонують безліч технологій. Але Expedition комфортніший завдяки м’якшим сидінням і просторішому салону. На його приладовій панелі знаходиться більший центральний сенсорний екран, що виглядає ефектніше. Tahoe, однак, забезпечує більше вантажного простору та ширший вибір варіантів двигуна, серед яких турбодизель.

Chevrolet Tahoe або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer вражає безліччю стандартних функцій, просторим та елітним салоном, позашляховими характеристиками та чудовою буксирувальною здатністю. Хоча Wagoneer перевершує Tahoe з точки зору матеріалів оздоблення інтер'єру та загальних можливостей, Tahoe краще підходить для поїздок міським асфальтом та коштує помітно менше.

Салон

Залежно від комплектації Tahoe може вмістити сім, вісім або дев'ять осіб. Зрозуміло, що пасажиромісткість впливає на рівень комфорту, але тісно не буде нікому. Навіть третій ряд сидінь підходить для дорослих.

Новий Шевроле Тахо 2023 року пропонує сучасний і якісний інтер’єр. Але деякі конкуренти привертають увагу салонами вищого класу. В кабіні Шевроле помітно багато твердого пластику, який може зіпсувати враження навіть від топових комплектацій.

 

Зручна інформаційно-розважальна система Tahoe та набір мультимедійних технологій роблять подорожі приємнішими. Усі рівні комплектації, крім LS, оснащені сенсорним екраном  діагоналлю 10 дюймів і 12,3-дюймовою цифровою панелю приладів. Базова версія позашляховика отримала 8-дюймовий сенсорний екран і аналогові датчики з 4,2-дюймовим дисплеєм інформації для водія. Бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, точка доступу Wi-Fi, шість портів USB, SiriusXM, потокове передавання аудіо через Bluetooth і управління голосовими командами є стандартними. Фізичні ручки та кнопки присутні для керування кліматом та музикою.

Великий позашляховик повинен вміщувати багато вантажу, та можливості Tahoe перевершують багатьох конкурентів. За третім рядом є 722 л простору, за другим - 2055 л. Зі складеними сидіннями другого та третього рядів авто вміщує до 3480 л вантажу.

Відео тест-драйв Chevrolet Tahoe 2023 року

Технічні характеристики

Chevrolet пропонує Tahoe у комплектації з трьома варіантами двигунів. Це:

  • базовий 5,3-літровий атмосферний V8 потужністю 355 к.с.,
  • опціональний 6,2-літровий V8 потужністю 420 к.с.,
  • опціональний 3,0-літровий турбодизельний шестициліндровий Duramax потужністю 277 к.с.

Обидва двигуни V8 мають технологію дезактивації циліндрів для підвищення ефективності.

Всі силові установки Chevrolet Tahoe працюють з парі з 10-ступінчастою АКПП.

Від великого позашляхова не варто очікувати скромного апетиту до пального. Витрата пального Chevrolet Tahoe виглядає так:

  • 9,8 л/100 км з турбодизелем і 2WD,
  • 10,7 л/100 км з турбодизелем і 4WD,
  • 13 л/100 км з 5,3-літровим V8 незалежно від типу приводу,
  • 14,7 л/100 км з 6,2-літровим V8 незалежно від типу приводу.

За кермом Tahoe не вдасться забути про його розміри, але все ж керування точне, а крен кузова мінімальний. Стандартна підвіска поглинає більшість нерівностей, а доступні адаптивні пневматичні підвіски роблять поїздку позашляховика майже преміальною.

Автомобіль Шевроле Тахо не створювався для брутального бездоріжжя, але він може впоратись з рядом викликів за межами міста. Особливо, якщо ви виберете версію Z71, яка обладнана стандартним повним приводом, двошвидкісною роздавальною коробкою, переднім захистом, контролем спуску, буксирувальними гаками та всюдихідними шинами.

Tahoe 2023 року може буксирувати до 3810 кг.
 

 Характеристики Chevrolet Tahoe 2023 
 Потужність   355 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,5 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   13 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   90 л 

 

Безпека

В набір безпеки Tahoe входять аербеги для всіх сидінь і бічні подушки безпеки для тих, хто сидить попереду, включаючи внутрішню подушку безпеки для водія. Також стандартна комплектація передбачає HD-камеру заднього огляду, індикатор дистанції, контроль тиску в шинах, автоматичне екстрене гальмування, допомогу під час старту на підйомі, запобігання лобовому зіткненню. оповіщення, електронну систему стабілізації Chevy StabiliTrak із контролем тяги. Будь-яку специфікацію можна вдосконалити додатковими пакетами безпеки.

Розміри та вага

  • Колісна база - 307 см,
  • Довжина - 535 см,
  • Ширина - 205 см,
  • Висота - 193 см.

Вага спорядженого Тахо коливається від 2483 до 2678 кг.

Можливі комплектації

Купити Шевроле Тахо можна в комплектаціях LS, LT, RST, Z71, Premier і High Country.

 

Попередній огляд Огляд Audi Q7 2023: елегантний і сімейний
Вибрати нову модель Ауді Q7 2023 на Automoto.ua
Вибрати нову модель Лексус ЛХ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus LX 2023: вишуканий і впевнений