Огляд Dodge Charger 2023 року: прощання

20 лютого 2023

Dodge Charger - один з культових маслкарів. Його неодмінно помічають та впізнають, адже фірмовий дизайн та рев двигуна неможливо залишити без уваги. Та епоха ненажерливих двигунів V8 стрімко закінчується, а разом з нею йде в історію Charger. Цей рік буде останнім для Додж Чарджер і це причина розглянути автомобіль детальніше.  

Вибрати новий Додж Чарджер 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Дебют спеціальної версії Last Call.
  • Останній модельний рік виробництва Чарджер у версії з ДВС.

Кому варто купити?

Dodge Charger вартий уваги тих, хто шукає маслкар у традиційному розумінні. Це особливий клас авто. 
Чарджер зробить вас одним з найшвидших на дорозі та гарантує приголомшливі емоції на звивистих дорогах. Він непогано впорається з задачами седана: запропонує просторий інтер’єр та комфортний навіть для високих дорослих пасажирів задній ряд, а багажник вмістить достатньо вантажу.

Так, Charger має вагомі недоліки. Але покупець, який мріє відчувати драйв за кермом цього Додж, ймовірно готовий миритись з пластиком в салоні, застарілим дизайном інтер'єру та апетитом до пального.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Dodge планує припинити випуск поточного покоління Charger після 2023 модельного року. Виробник відправляє авто “на пенсію” з його трьома спеціальними версіями Last Call: Super Bee, Swinger і King Daytona. Кожен має унікальну графіку та значки, і всі створені в обмеженій кількості. Лімітована серія - головна причина купити новий Додж Чарджер. З огляду на те, що поточне покоління дебютувало в 2011 році, варто подивитись варіанти на автобазарі. 

Нова модель Dodge Charger дебютує в електричній версії. Офіційні деталі про EV поки невідомі, а згідно чуток, початкова комплектація видаватиме 455 “конячок”.

Dodge Charger або Dodge Challenger

Dodge Challenger - дводверне купе, “брат” седана Charger. Він пропонує ті самі варіанти двигуна, що й Charger, а також аналогічну динаміку, простір та технічні характеристики. Головною перевагою версії купе, крім витонченого стилю, є нижча стартова ціна (приблизно на 2100 $ дешевше). Водночас, Charger виділяється як кращий транспортний засіб завдяки своїй чотиридверній компоновці та просторішому задньому сидінню.

Dodge Charger або Chrysler 300

Chrysler 300 – ще один “родич” Charger. Ці седани схожі за розміром, як всередині, так і зовні, і вони забезпечують подібні керованість, комфорт і характеристики. Обидва автомобілі навіть мають багато однакових двигунів, хоча Hellcat V8 з наддувом є ексклюзивним для Charger. І це головна причина віддати перевагу Dodge у цьому порівнянні.

Dodge Charger або Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro - це спортивне купе, що пропонує потужний V8-двигун зі 455 к.с., або 650 к.с. в модифікації ZL1. Camaro коштує дешевше в порівнянні з Dodge Charger, але забезпечує набагато менше простору та зручності для пасажирів.

Dodge Charger або Ford Mustang

Ford Mustang - ще одне спортивне купе, що пропонує V8-двигун зі 460 к.с., або 760 к.с. в модифікації GT500. Mustang також має нижчу вартість в порівнянні з Charger, але також має менше простору для пасажирів та обмежену вибірковість в розташуванні елементів керування.

Dodge Charger або BMW M5

BMW M5 - це спортивий седан з двигуном V8 на 600 к.с. та захоплюючою динамікою поїздки. M5 має вишуканіший та люксовіший дизайн, але коштує значно дорожче, ніж Dodge Charger.

Салон

Charger - чотиридверний пятимісний салон. Салон Dodge Charger 2023 року є просторим і зручним, з достатньою кількістю місця для пасажирів. Спортивні передні сидіння з бічними підтримками забезпечують комфорт і підтримку під час активної поїздки. Високоякісні матеріали використовуються в усьому салоні, включаючи дверні панелі та приладову панель.

 

 

Сенсорний дисплей розміром 7,0- або 8,4-дюйми використовує інтерфейс Uconnect та підтримує Android Auto і Apple CarPlay. Додатково доступна система навігації та звукова система високої якості. Загалом, салон Dodge Charger 2023 року поєднує спортивність з комфортом і надає пасажирам приємне враження від поїздки.

Розмір вантажного відсіку Додж Чарджер 2023 складає 467 л. Це середній показник для сегменту. Задні сидіння також можна скласти у співвідношенні 60/40, щоб розмістити довгі речі.

Відео тест-драйв Dodge Charger 2023 року

Технічні характеристики

Dodge пропонує Charger 2023 року з широкою лінійкою двигунів. Базовим мотором є 3,6-літровий V6 з 292 кінськими силами та 191 Нм крутного моменту (SXT).

Доступні двигуни: 

  • 3,6-літровий V6 потужністю 300 к.с. та крутним моментом 195 Нм (SXT AWD, GT і GT AWD).
  • 5,7-літровий V8 потужністю 370 к. с. і крутним моментом 291 Нм (R/T).
  • 6,4-літровий V8 потужністю 485 к.с. і крутним моментом 350 Нм (Scat Pack, Super Bee і Swinger).
  • 6,2-літровий V8 з наддувом потужністю 717 к.с. і крутним моментом 479 Нм (Hellcat).
  • 6,2-літровий V8 з наддувом потужністю 807 к. с. і крутним моментом 521 Нм (Hellcat Redeye і King Daytona).

В парі з будь-яким двигуном Dodge Charger працює варіатор зі вбудованою ручною передачею TorqueFlite 8 зі встановленим режимом Sport та режимом вибору передачі. 

Всі комплектації Чарджер мають стандартний задній привід та доступний повний привід.

Споживання пального Dodge Charger 2023 року залежить від комплектації:

  • 8 л/100 км - з 3,6-літровим V6 та заднім приводом;
  • 11 л/100 км - з 5,7-літровим V8 та заднім приводом; 
  • 14 л/100 км з 6,2-літровим V8 та заднім приводом.

Варто зазначити, що фактичне споживання палива може відрізнятися в залежності від умов поїздки та інших факторів.
 

 Характеристики Dodge Charger 2023 
 Потужність   292 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   209 км/год 
 Середня витрата палива   8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

Безпека

Dodge Charger пропонує безліч технологій допомоги водієві, серед яких адаптивний круїз-контроль з функцією зупинки і автоматичне екстрене гальмування, система підтримки смуги руху, моніторинг сліпих зон.

Розміри та вага

  • Колісна база- 305 см,
  • Довжина - 506 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 148 см.

Споряджена вага седана коливається від 1787 кг до 2083 кг.

Можливі комплектації

Dodge пропонує Charger 2023 у шести основних комплектаціях: SXT, GT, R/T, Scat Pack, Hellcat і Hellcat Redeye. Є також три спеціальні версії: Super Bee, Swinger і King Daytona.

Попередній огляд Огляд Mitsubishi Outlander 2023: руйнівник стереотипів
Вибрати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2023 на Automoto.ua
Вибрати седан Вольво С60 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volvo S60 2023: скандинавський люкс