Огляд Fiat 500X 2023: в стилі ретро

26 липня 2023

Fiat 500X привертає увагу унікальним дизайном. Він виділяється круглими фарами та плавними лініями кузова. Одним словом, милий стиль ретро. Та чи є в цьому кросовері щось іще, крім привабливого зовнішнього вигляду?

Вибрати кросовер Фіат 500Х 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Немає оновлень.

Кому варто купити?

Фіат 500Х важко назвати найкращим компактним позашляховиком в класі. Причиною купити цей італійський кросовер може бути захоплення стилем екстер'єру та інтер'єру.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Особливих відмінностей між моделями Фіат 500Х 2022 і 2023 років немає. Останнє масштабне оновлення кросовер отримав в 2018-2019 сезоні. Тож, якщо вам до вподоби цей компактний позашляховик, можна переглянути вживані варіанти. 

Fiat 500X або Jeep Renegade

Jeep Renegade розділяє платформу з 500X. Тому автомобілі мають багато спільних рис. Серед однакових недоліків: не найкраща трансмісія та висока витрата пального. Однак Jeep пропонує більше опцій (шкіряний салона, підігрів передніх сидінь) та має кращі позашляхові якості, ніж більшість субкомпактних SUV. Жоден із цих кросоверів не можна назвати найкращим та рекомендувати, але якщо потрібно вибрати один, то це має бути Renegade. 

Fiat 500X або Mini Countryman

Mini Countryman - не менш стильна пропозиція, ніж 500X. До того ж, Кантрімен має ряд явних переваг. Це менша витрата пального, три  потужніші доступні силові агрегати, серед яких плагін-гібрид. Крім того, Міні оздобив салон свого кросовера якіснішими та вишуканішими матеріалами, ніж Fiat. 

Fiat 500X або Kia Seltos

Як і 500X, Kia Seltos виділяється стилем. Його зовнішній дизайн унікальний і привертає увагу, а салон виглядає та відчувається висококласним для автомобіля цього класу. Повний привід доступний на всіх, крім базової моделі LX. Два опціональні варіанти двигуна, і оновлений двигун потужністю 175 к.с. є відносно жвавими. Технології Kia на щабель перевищують пропозицію нового Fiat 2023, з доступним 10,25-дюймовим сенсорним екраном та зручним програмним забезпеченням.

Fiat 500X або Mazda CX-30

Компактна Mazda CX-30 приваблює покупців гострою керованістю і потужним модернізований двигун з турбонаддувом. На додачу, японський кросовер гарантує комфортну якість поїздки та вишукану атмосферу інтер'єру. Хоча у CX-30 обмежений вантажний простір, але він все одно перевищує об'єм багажника 500X.

Салон

Fiat стверджує, що в салоні 500X розмістяться п’ять дорослих, але насправді з комфортом сядуть лише четверо. Передні сидіння достатньо просторі для високих людей. На задніх сидіннях зручно розмістяться діти, а от дорослим буде комфортно лише в поїздках на близьку відстань.

Інтер'єр нового Fiat 2023 оцінять ті, хто втомився від сірих та чорних відтінків. В око впадає фірмова контрастна панель кольору кузова, яка тягнеться через все торпедо. В цілому, стиль інтер'єру відповідає зовнішньому оформленню кросовера: багато круглих елементів керування та яскраві акценти, які збігаються за кольором з кузовом.

Салон 500X виглядає добре завдяки приємним на дотик матеріалам. Стандартне тканинне оздоблення здається міцним та витривалим. Однак, якщо придивитись, стають помітними багато елементів з твердого пластику.

 

Усі специфікації 500X мають 7,0-дюймову сенсорну інформаційно-розважальну систему з Bluetooth і двома портами USB, віддзеркаленням смартфонів Android Auto та Apple CarPlay. Це дозволяє використовувати будь-які додатки, які є на вашому смартфоні, через центральний екран автомобіля. 

Щодо “рідного” програмного забезпечення, то Uconnect від Fiat працює добре. Система меню зручна для навігації, а загальна взаємодія з користувачам інтуїтивно зрозуміла. Недолік - розмір екрана, на якому зображення виглядають надто маленькими.

350-літровий багажник Fiat 500X далеко не найоб’ємніший сегменті. Якщо знадобиться більше простору, можна опустити задні сидіння, та звільнити до 1000 літрів. Зауважте, що високий край багажника 500X може заважати завантаженню важкого багажу.

Відео тест-драйв Fiat 500X 2023 року

Технічні характеристики

Fiat комплектує 500X 2023 року 177-сильним чотирициліндровим 1,3-літровим двигуном з турбонаддувом. З ним агрегатується дев’ятиступінчаста коробка-автомат. 

Цей кросовер Фіат чудово їздить містом, але на високих швидкостях відчувається недостатня потужність. Ускладнює ситуацію коробка передач. Дев’ятишвидкісний автомат довго шукає потрібну передачу та дратує водія затримками в перемиканні.

Витрата пального середня для класу:

  • 9,8 л/100 км в місті,
  • 7,8 л/100 км на шосе,
  • 9 л/100 км в змішаній поїздці.

Завдяки невеликим розмірам 500X легко маневрує на поворотах, в щільному міському трафіку та на тісних паркінгах. Стандартний повний привід забезпечує цьому Fiat хороше зчеплення з дорогою. Проте якість поїздки псується, коли дорога стає нерівною.
 

 Характеристики Fiat 500X 2023 
 Потужність   177 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,5 с 
 Максимальна швидкість   177 км/год 
 Середня витрата палива   9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   48 л 

 

Безпека

Кожен новий Фіат 500Х отримує 7 аербегів, разом з подушкою безпеки для колін водія та бічними шторками безпеки. Кросовер оснащений круїз-контролем, системою стабілізації з електронним пом’якшенням крену, камерою заднього огляду ParkView, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, попередженням про виїзд зі смуги руху та допоміжною системою допомоги під час рушання з місця. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 257 см,
  • Довжина - 426 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 160 см.

Важить кросовер від Фіат 1499 кг.

Можливі комплектації

Fiat 500X 2023 випускається в комплектаціях Pop і Sport. 

Попередній огляд Огляд Audi TT 2023: легендарний спорткар
Вибрати купе Ауді ТТ 2023 на Automoto.ua
Знайти мінівен Тойота Сієнна 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota Sienna 2023: все для сім'ї