Огляд Ford Mustang 2024: оновлена класика

22 січня 2024

Протягом багатьох поколінь Mustang забезпечував продуктивність, культовий стиль і практичність за розумною ціною. Цьогоріч дебютує сьоме покоління моделі. Чи залишиться оновлений Форд Мустанг цікавим покупцям?

Шукати спортивний автомобіль Форд Мустанг 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Повне оновлення автомобіля.

Кому варто купити?

Якщо ви хочете придбати новий спортивний автомобіль, варто неодмінно розглянути Mustang сьомого покоління. Вн гарантує драйв за кермом за досить невисокою ціною від $31 000.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Ford переробив Mustang для 2024 модельного року, але зберіг значну частину ДНК попередньої моделі. Нове купе отримало свіжий зовнішній вигляд, більш висококласний і технологічно орієнтований інтер’єр, інформаційно-розважальну систему з подвійним дисплеєм. Під капотом авто знаходяться модифіковані версії двигунів EcoBoost і GT попередньої моделі. Також з'явилася високоефективна 500-сильна модель Dark Horse.

Ford Mustang або Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro — це ще один потужний американський маслкар із чудовою керованістю, елегантним виглядом дводверного купе, захоплюючим прискоренням і лінійкою потужних двигунів. Однак, Mustang повністю оновлений для 2024 року, а Camaro знаходиться в кінці свого життєвого циклу. Його інтер’єр дешевий і застарілий, багажник крихітний, а зовнішня оглядовість погана. Варіант від Шевроле також пропонує мало стандартних опцій та функцій допомоги водієві. Раніше ці два потужні автомобілі серйозно конкурували. Але сьогодні єдина причина вибрати Camaro замість вдосконаленого Mustang — це модель ZL1.

Ford Mustang або Toyota GR86

Toyota GR86 — головний конкурент у класі спортивних автомобілів. Перебування за кермом GR86 дарує справжнє задоволення завдяки його відмінній керованості, стрімкому прискоренню та зручній техніці. До того ж, купе від Тойота досить економне. GR86 виглядає жвавішим і спритнішим, ніж Mustang, але останній має набагато більше потужності та швидше прискорення, а також просторіший багажник та шикарнішу кабіну. Ви не помилитеся з жодним із цих спортивних автомобілів.

Салон

Попри оновлення, Форд Мустанг 2024 залишається дводверним купе із чотирма місцями. Передні сидіння зручні для дорослих, з хорошою підтримкою та простором. Задні сидіння досить тісні і підходять лише для дітей або зберігання речей.

З інтер'єру Ford Mustang 2024 року зникли панелі в стилі ретро, адже автомобіль націлений на молоде покоління покупців із сучасною естетикою. Салон отримав багато м’яких на дотик поверхонь, оновлені варіанти оздоблення та пару великих дисплеїв для інформаційно-розважальної системи та панелі приладів. Все це виглядає сучасно та створює враження висококласності. Форд пропонує багато варіантів персоналізації салону спортивного купе.

 

 

Нове покоління Mustang замінює традиційну аналогову панель приладів повністю цифровою. 12,4-дюймовий цифровий приладовий блок за кермом має кілька конфігурацій і відображає набагато більше інформації, ніж будь-коли могли попередні ітерації. Те саме стосується нового, набагато більшого, 13,2-дюймового екрана інформаційно-розважальної системи. Він легко читається, швидко реагує та надає набагато повніші дані, ніж будь-коли пропонувалося в Mustang.

У салоні небагато фізичних елементів керування, тому доведеться покладатися на центральний сенсорний екран, щоб зробити більшість налаштувань аудіосистеми та клімат-контролю. Позитивним є те, що в нижній частині сенсорного екрана є ряд значків швидкого доступу, за допомогою яких можна легко переходити між меню.

Mustang пропонує достатній вантажний простір за мірками спортивного автомобіля. Моделі купе мають 383-літрові багажники, а кабріолети — 322-літрові. Складання даху кабріолета не зменшує вантажний об'єм.

Відео тест-драйв Ford Mustang 2024 року

Технічні характеристики

Новий Ford Mustang 2024 доступний з різними характеристиками, залежно від двигуна:

  • 315-сильний 2,3-літровий чотирициліндровий EcoBoost із турбонаддувом в парі з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач (базова модель);
  • 480-сильний 5,0-літровий V8 в парі з 10-ступінчастим автоматом або шестиступінчастою механікою (GT);
  • 500-сильний 5,0-літровий V8 в парі з 10-ступінчастим автоматом або шестиступінчастою механікою ( Dark Horse).

Всі моделі Мустанг 2024 мають лише задній привід.

Базовий Ford Mustang EcoBoost набирає розгін до 100 км/год за за 5 секунд, а моделі GT і Dark Horse — за 4 секунди.

Середня витрата пального залежить від трансмісії, типу кузова і додаткових опцій та складає в середньому:

  • 9,0 л/100 км — EcoBoost,
  • 13,8 л/100 км — V8.
     
 Характеристики Ford Mustang 2024 
 Потужність   315 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5 с 
 Максимальна швидкість   250 км/год 
 Середня витрата пального   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

Безпека

Mustang доступний з більшою кількістю технологією допомоги водієві, ніж будь-який конкурент сегменту поні-кар. До кожної комплектації входить пакет опцій безпеки Ford Co-Pilot360, а адаптивний круїз-контроль тепер є стандартною частиною лінійки. Системи утримання в смузі руху, автоматичне екстрене гальмування заднім ходом і розпізнавання дорожніх знаків також є обов'язковими для всієї лінійки.

Розміри та вага

  • Колісна база — 271 см,
  • Довжина — 481 см,
  • Ширина — 191 см,
  • Висота — 139 см.

Споряджений спорткар важить від 1623 кг до 1783 кг.

Можливі комплектації

Купити Ford Mustang 2024 нового покоління можна в комплектаціях EcoBoost, EcoBoost Premium, GT, GT Premium, Dark Horse і Dark Horse Premium. На вибір пропонується 2 варіанти кузова: фастбек (купе) і кабріолет. Також доступні кілька пакетів продуктивності та косметичних пакетів. Ціна Форд Мустанг стартує з $30 920 за купе і $39 020 за кабріолет.

Попередній огляд Огляд Toyota Sequoia 2024: витривалий та економний
Шукати нову Тойота Секвоя 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти нову Тойота Камрі 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Toyota Camry 2024: популярний і надійний