Огляд Honda Civic 2024: стиль і характер

24 червня 2024

Honda Civic 2024 — компактний автомобіль з довгою історією, надійною репутацією та особливим характером. Цьогорічна модель приваблює сучасним дизайном, високою якістю матеріалів і передовими технологіями. Система Honda Sensing забезпечує високий рівень безпеки. Просторий салон роблять Civic ідеальним для міських жителів і сімей. Вибір Honda Civic Type R перетворює щоденне керування авто на справжній гоночний заїзд, але без шкоди для практичності використання хетчбека.

Знайти нову Хонда Сівік 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Немає оновлень

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте компактний автомобіль, нова Хонда Цівік заслуговує на увагу. Продуктивність і вишуканість моделі конкурують з дорожчими преміальними автомобілями початкового рівня.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Civic 2024 року залишається без суттєвих змін. Honda представила поточне 11-е покоління Civic як повністю оновлену модель до 2022 року. Потужний Civic Type R дебютував у 2023 році.

Honda Civic або Toyota Corolla

Компактна Toyota Corolla також доступна як седан або хетчбек. Хоча Королла не вистачає загального шарму, стилю інтер'єру та продуктивності Цівік, але седан Тойота у базовій комплектації коштує приблизно на $1 400 менше. Примітно, що Toyota пропонує Corolla Hybrid. Corolla має сенс, якщо у вас обмежений бюджет, але нова Хонда Цівік 2024 є кращим автомобілем.

Honda Civic або Mazda3

Обидва автомобілі гарантують спортивні враження за кермом завдяки чіткому керуванню та двигунам з турбонаддувом. І варіант Хонда, і варіант Мазда представлені у стилях седан і хетчбек. До переваг Mazda3 можна віднести нижчу стартову ціну та доступний повний привід, якого Honda не пропонує. З іншого боку, Civic є більш економним, ніж Mazda3, і пропонує більше багажного відділення.

Салон

Цівік доступний як седан і хетчбек. Обидва варіанти пропонують п'ять місць. Салон Civic з легкістю вміщує всю сім'ю. На задньому сидінні можна розмістити трьох осіб із кращим у своєму класі простором. Актуальне покоління Civic має найпросторіше заднє сидіння і перевершує більшість конкурентів в параметрі загального простору. 

Інтер’єр Civic 2024 справляє враження значно дорожчого, ніж є насправді. Високоякісний тканинний або шкіряний салон виконано в мінімалістичному спортивному стилі. Елегантний дизайн приладової панелі Honda Civic підкреслюється витонченою стільниковою решіткою, яка маскує вентиляційні отвори.

 

 

У базових моделях стандартним є 7-дюймовий сенсорний екран мультимедіа, тоді як моделі Touring, Sport Touring і вище отримують 9-дюймовий дисплей. Для інтеграції смартфона на нижчих рівнях передбачено дротові Apple CarPlay і Android Auto. Чотири динаміки є стандартними, але ще чотири додаються, коли ви обираєте Sport. Модель Sport Touring отримує набагато кращу систему Bose із 12 динаміками. Навігація, бездротові Apple CarPlay і Android Auto, а також HD Radio з'являються в топовій комплектації. На приладовій панелі Хонда Цівік передбачені зручно розташовані кнопки та для налаштування аудіосистеми, клімату та автомобіля.

Багажника седана Civic вміщує до 420 л вантажу. Це вище, ніж середній показник для класу. Хетчбек, який ще іноді називають універсалом, має об'єм багажника до 695 л. Широкий отвір багажника полегшує завантаження та вивантаження громіздких речей. Складання задніх сидінь відкриває достатньо місця для перевезення велосипеда.

Відео тест-драйв Honda Civic 2024 року

Технічні характеристики

Базовий Civic оснащений з 2,0-літровим атмосферним чотирициліндровим двигуном, що розвиває 158 к.с. В такій комплектації авто розганяється до “сотні” за 9,5 с. Моделі  EX і EX-L отримують 1,5-літровий турбований двигун на 180 к.с. Цей мотор здатний розганяти Civic до 100 км/год за 7,4 с. 

Спортивний седан Civic Si коштує оснащений 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 200 к.с. і шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Усі Civic мають передній привід, і більшість моделей поєднують свої двигуни з автоматичним варіатором. Однак хетчбеки Sport і Sport Touring пропонуються з шестиступінчастою механічною коробкою передач.

Спортивний хетбчек Civic Type R 2024 року оснащено 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, який передає 315 “конячок” на передні колеса через шестишвидкісну МКПП.

Середня витрата пального Honda Civic 2024:

  • 6,6 л/100 км з 2,0-літровим двигуном та CVT,
  • 7,6 л/100 км з 2,0-літровим двигуном та МКПП
  • 6,3 л/100 км з 1,5-літровим двигуном та CVT
  • 7,3 л/100 км з 1,5-літровим двигуном та МКПП
  • 7,6 л/100 км Civic Si,
  • 9,4 л/100 км Civic Type R.
 Характеристики Honda Civic 2024 
 Потужність   158 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год  9,2 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год
 Середня витрата пального  6,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   47 л 


Безпека

Honda пропонує стандартний набір систем допомоги водієві Honda Sensing на всіх моделях. В нього входить адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, автоматичне екстрене гальмування та автоматичне дальнє світло. Моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду включені на вищих рівнях комплектації.

Розміри та вага

  • Колісна база — 270 см,
  • Довжина — 467 см,
  • Ширина — 180 см,
  • Висота — 141 см.

Споряджена вага коливається від 1,300 до 1,400 кг (залежно від комплектації).

Можливі комплектації

Комплектації Honda Civic 2024 виглядають так: седан доступний в версіях LX, Sport, EX, Touring і Si, хетчбек доступний у моделях LX, Sport, EX-L і Sport Touring. Орієнтований на продуктивність Civic Type R представлений лише в кузові хетчбек. Ця специфікація додає адаптивну підвіску, високоефективні гальма Brembo, 19-дюймові колеса з літньою гумою, передні сидіння в стилі гонок, 10,2-дюймовий цифровий прилад і навігацію.

Купити нову модель Хонда Цівік можна від $24 950.

Попередній огляд Огляд Lexus ES 2024: максимум комфорту
Вибрати новий Лексус ЕС 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати позашляховик Ягуар Ф-Пейс 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jaguar F-Pace 2024: вишуканий та спортивний