Огляд Honda HR-V 2024: стильний і практичний

4 грудня 2023

HR-V - це найменший позашляховик Honda і найдоступніший автомобіль бренду у 2024 році. Минулорічний повний редизайн змінив стиль, оновив технології та додав потужності кросоверу. Нова Honda HR-V може похвалитися великим пасажирським простором, достатнім багажником, вражаючим пакетом розширених систем допомоги водієві Honda Sensing і конкурентоспроможною ціною. Однак сегмент маленьких позашляховиків наповнений серйозними суперниками. Чи зможе Хонда ХР-В нового покоління впоратись із конкурентами?

Знайти нову Хонда ХРВ 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

HR-V залишається без змін.

Кому варто купити?

Honda HR-V 2024 варто розглянути покупцям, які шукають невеликий стильний кросовер з просторим салоном та щедрою стандартною комплектацією.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Оскільки HR-V був оновлений для 2023 року, що Honda не внесла жодних змін у 2024 році.

Honda HR-V або Honda CR-V

Honda CR-V є кращим позашляховиком майже в усіх відношеннях. Незважаючи на те, що CR-V більший і потужніший, він також напрочуд економний. Він зручніший і має перевагу в техніці. Звичайно, CR-V обійдеться дорожче, але базова комплектація LX коштує приблизно стільки ж, скільки верхня EX-L HR-V, і варта уваги, якщо дозволяє гаманець. 

Honda HR-V або Mazda CX-30

CX-30 - це стильна та спортивна альтернатива HR-V. Автомобіль Мазда оснащений потужним двигуном і стандартним повним приводом. Як більшість Mazda, CX-30 драйвовий в керуванні, а також має шикарний інтер’єр. Хоча салон CX-30 не такий простий, як HR-V, але він забезпечує більше комфорту. Пакет передових асистентів водія входить в стандартну комплектацію обох суперників. CX-30 має нижчу початкову ціну, але топові специфікації дорожчі, ніж HR-V, особливо, якщо йдеться про версії з опціональним турбодвигуном.

Honda HR-V або Toyota Corolla Cross

Toyota Corolla Cross демонструє чи не найвищу вантажопідйомність в сегменті та  перевершує майже всіх конкурентів в параметрі економією палива. Як і HR-V, кросовер Toyota пропонує простору кабіну, достатньо місця на сидіннях, сучасні та прості технічні функції, комфортну поїздку. З іншого боку, в салоні Corolla Cross знайдеться надто багато твердих пластикових матеріалів, а керування “нудніше”, ніж у HR-V. Великий недолік обох авто - слабкий двигун.

Honda HR-V або Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek отримав повне оновлення до 2024 року. І пропозиція Субару, і Хонда мають багато схожого: просторі салони, комфортні поїздки, базові двигуни з недостатньою потужністю та довгий список стандартних функцій. Honda отримує перевагу в керованості, якості внутрішніх матеріалів, зручності використання інформаційно-розважальної системи та об’ємі багажного відділення за задніми сидіннями. Subaru доступний з потужнішим двигуном, і він кращий для бездоріжжя, особливо в комплектації Wilderness. 

Салон

HR-V вміщує п'ять осіб, а салон виглядяє та відчувається просторим для субкомпактного позашляховика. Широкі двері забезпечують легку посадку та висадку. В обох рядах достатньо простору, але заднє сидіння Honda HR-V вигідно відрізняється від конкурентів. 

Салон Honda HR-V 2024 року виглядає актуальним після минулорічного оновлення. Новий інтер'єр кросовера витончений та сучасний, з багатством високоякісних матеріалів. Неможливо не помітити елементи дизайну, натхненні салоном Civic. Якість збірки також відмінна.

 

Honda оснащує HR-V 2024 стандартним 7,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, дротовими Apple CarPlay і Android Auto. Топова модель EX-L отримує 9,0-дюймовий інформаційно-розважальний дисплей, бездротову зарядку, бездротове підключення Apple CarPlay і Android Auto. 

Також є багато фізичних кнопок і ручок для стандартних налаштувань, таких як клімат і гучність. Все чітко позначено та доступно з водійського місця.

Об'єм багажника Honda HR-V - 690 л. Це чудовий показник для субкомпактного позашляховика. Задня сидіння можна скласти практично в рівну підлогу, щоб отримати простір 1560 л. 

Технічні характеристики

Honda пропонує HR-V 2024 з 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 158 к.с., який працює в парі з автоматичною коробкою передач CVT. Передній привід є стандартним, а повний привід доступний для будь-якої комплектації. Час розгону до 100 км/год займає біля 10 секунд.

Витрата пального Хонда ХР-В 2024:

  • 8,4 л/100 км - передньопривідна компоновка,
  • 8,7 л/100 км - повнопривідна компоновка.

HR-V має невеликі розміри, тому гарантує спритне виконання маневрів та легке керування в обмеженому просторі. Кросовер добре контролює кузов в поворотах, тому додає в поїздку спортивні нотки.
 

 Характеристики Honda HR-V 2024 
 Потужність   158 к.с.
 Час розгону до 100 км/год   10 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   53 л 

Безпека

HR-V має 10 стандартних подушок безпеки та пакет технологій Honda Sensing. Останній передбачає активний контроль смуги руху, автоматичне екстрене гальмування та адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд зі смуги руху, автоматичне дальнє світло, допомогу в заторах і розпізнавання дорожніх знаків. Система пом'якшення з'їзду з дороги точно налаштовує гальмування та рульове керування, щоб запобігти або мінімізувати втрату контролю. 

Єдині технології активної безпеки, які недоступні в моделях початкового рівня, це моніторинг сліпих зон і контроль гальмування на низькій швидкості (стандарт у версіях EX-L). 

Розміри та вага

  • Колісна база - 265 см,
  • Довжина - 456 см,
  • Ширина - 184 см,
  • Висота - 161 см.

Споряджена вага кросовера коливається від 1433 кг до 1511 кг.

Можливі комплектації

Нова Honda HR-V 2024 випускається в трьох комплектаціях: LX, Sport і EX-L. Усі моделі мають однаковий двигун та коробку передач. Купити нову Хонда ХР-В можна з переднім або повним приводом. 

Попередній огляд Огляд Buick Envista 2024: стильний і бюджетний
Шукати новий автомобіль Бюїк Енвіста 2023 на AUTOMOTO.UA
Шукати новий позашляховик Міцубісі Аутлендер 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Mitsubishi Outlander 2024: сучасний і практичний