Огляд Honda Passport 2024: практичний вибір

9 лютого 2024

Honda Passport — один із найуніверсальніших позашляховиків на ринку. Він вдало поєднує спортивний характер як з точки зору дизайну, так і продуктивності, з комфортною поїздкою, містким багажником та великою кількістю стандартних технологій. 

Шукати Хонда Паспорт 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Версія TrailSport отримала всюдихідні шини та налаштування підвіски для бездоріжжя
  • Комплектація Black Edition замінила Elite

Кому варто купити?

Завдяки величезному простору в салоні та багажнику, стандартному повному приводу та потужному двигуну V6, Паспорт є одним із найкращих п’ятимісних автомобілів на ринку. В модельному ряді Honda 2024 авто знаходиться між компактним CR-V та великим трирядним Pilot, та втілює найкращі риси обох. Це чудовий варіант для тих, хто шукає практичний середньорозмірний позашляховик для активного життя.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Оновлення Хонда Паспорт 2024 незначні. Комплектація TrailSport тепер має покращене налаштування підвіски для бездоріжжя та нові всюдихідні шини. Специфікацію Elite було замінено на Black Edition, яка відрізняється агресивнішим дизайном: чорними 20-дюймовими колісними дисками, значками Black Edition, затемненими елементами кузова та інтер’єром з червоним декоративним швом.

Цьогорічна модель представляє третє покоління, яке продається з 2019 року. 

Honda Passport або Kia Telluride

Kia Telluride — один із найдорожчих та найкращих позашляховиків у своєму класі. Його салон наближається до преміального рівня, адже наповнений м’якими на дотик поверхнями та високоякісними елементами. Під капотом Телурайд знаходиться потужний 291-сильний двигун, а третій ряд сидінь, на відміну від більшості трирядних позашляховиків, підходить для дорослих під час коротких поїздок. 

Honda Passport або Ford Edge

Як дворядний позашляховик середнього розміру, Ford Edge є прямим конкурентом Passport. Обидва стандартно комплектуються з двигуном V6 і повним приводом, але варіант від Хонда кращий в більшості параметрів. Passport має просторіші сидіння, більший вантажний відсік і доступну позашляхову версію. Edge демонструє меншу витрату пального, проте загалом вдалим вибором буде Паспорт. 

Салон

Нова Honda Passport 2024 - це дворядний п’ятимісний автомобіль. В кабіні багато простору і це завжди було перевагою моделі. Місткість салону та багажника пояснюється тим, що Passport базується на трирядному варіанті позашляховика, але пропонує лише два ряди. 

Салон Passport можна назвати досить непримітним, але неможливо заперечити якість. Усі версії пропонують шкіряне оздоблення.

 

Навіть у найпростішій конфігурації Паспорт надзвичайно багатий на технології. В усіх комплектаціях ви отримаєте 8,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay, Android Auto, SiriusXM і HD Radio. Бездротова зарядна панель та 2 USB-порти на передній панелі є стандартними для базової моделі, як і аудіосистема з 7 динаміків. Специфікації TrailSport і Elite додають навігацію, аудіосистему з 10 динаміками та пару зарядних портів USB другого ряду. 

Передбачені фізичні кнопки під екраном для налаштування клімату та на кермі для керування аудіосистемою.
Вантажний простір — ще одна перевага Паспорт. За задніми сидіннями позашляховик вміщує до 1166 л багажу. Зі складеними кріслами можна розраховувати на 2200 л. 

В салоні є багато рішень для зберігання дрібних предметів: місце для планшета під елементами керування на центральній консолі, два підсклянники, великий підлокітник, “бардачок”. На задньому відкидному середньому сидінні є додаткові підсклянники.

Відое тест-драйв Honda Passport 2024 року

Технічні характеристики

Хонда Паспорт має під капотом однаковий двигун у всіх специфікаціях. Це  3,5-літровий атмосферний V6, який видає 280 кінських сил. Він доволі швидко розганяє позашляховик і забезпечує більш ніж достатньо потужності для повсякденного водіння. Дев'ятиступінчаста автоматична коробка передач може “вагатись” з перемиканням, особливо на низьких швидкостях. 

Витрата пального Passport:

  • 12,4 л/100 км — місто,
  • 9,8 л/100 км — шосе.

Стандартний повний привід і 20 см дорожнього просвіту надають Passport певні позашляхові характеристики, які підвищуються в комплектації TrailSport завдяки додатковим функціям, орієнтованим на бездоріжжя. До переліку входять 18-дюймові колеса, всюдихідні шини та налаштована на бездоріжжя підвіска. 

Passport має точне, добре зважене рульове управління, яке забезпечує хороший зворотний зв’язок. Однак на великих нерівностях дороги поїздка буде дещо жорстка.
 

 Характеристики Honda Passport 2024 
 Потужність   280 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,0 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата пального   11,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   73 л 

Безпека

Нова Хонда Паспорт отримує набір технологій безпеки Honda Sensing у всіх версіях. Стандартними є адаптивний круїз-контроль, система підтримки смуги руху, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду.

Розміри та вага

  • Колісна база — 261 см,
  • Довжина — 480 см,
  • Ширина — 199 см,
  • Висота — 183 см.

Важить споряджений позашляховик Паспорт 1921 кг.

Можливі комплектації

Хонда пропонує купити Паспорт в трьох комплектаціях: EX-L, TrailSport і Black Edition. Кожна специфікація має однакові параметри: двигун V6 на 280 к.с, дев'ятиступінчасту АКПП та повний привід.

Попередній огляд Огляд Genesis G80 2024: стиль та технології
Знайти автомобіль Генезис G80 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати автомобіль Ягуар ХФ 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jaguar XF 2024: унікальний стиль