Огляд Hyundai Elantra Hybrid 2023: стильний і економний

4 листопада 2022

Hyundai Elantra Hybrid 2023 - вартий уваги седан, хоча і не без недоліків. Elantra Hybrid тішить відмінною економією пального, впевненою керованістю, плавністю ходу, зручним салоном та безліччю стандартних технологій та функцій допомоги водієві. Його трансмісія забезпечує достатню потужність для більшості дорожніх ситуацій, хоча двигун надто шумний. Інтер'єр радує простором і продуманістю деталей, але здається трохи дешевим через велику кількість жорсткого пластику. І все-таки є достатньо причин розглянути Хюндай Елантра Гібрид 2023 детальніше в огляді. 

Вибрати новий седан Hyundai Elantra Hybrid 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Hyundai не вносить до Elantra Hybrid 2023 жодних помітних змін.

Кому варто купити? 

Варто звернути увагу на Elantra Hybrid, якщо економія бензину є одним із ваших головних пріоритетів. Цей Hyundai має одні з найнижчих показників витрати палива у класі гібридних автомобілів. Загалом модель є великою цінністю завдяки довгому списку стандартних функцій, а також гідним загальним характеристикам. Крім того, новий Хюндай Елантра Гібрид 2023 привертає увагу яскравим зовнішнім виглядом.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Hyundai Elantra Hybrid 2023 не відрізняється від моделі 2022 року. Гібридна версія седана дебютувала як зовсім новий автомобіль у 2021 році і з того часу не отримала жодних помітних змін. Можете сміливо купити Хюндай Елантра Гібрид на автобазарі.

Hyundai Elantra Hybrid або Toyota Corolla Hybrid

Toyota Corolla Hybrid має багато позитивних якостей: одні з найкращих показників економії палива у своєму класі (поряд з Elantra Hybrid), порівняно доступну стартову ціну та щедрий набір стандартних опцій. Водночас Elantra Hybrid виграє в об'ємі багажника, просторі для пасажирів заднього ряду та потужності трансмісії. 

Hyundai Elantra Hybrid або Honda Insight

Як і Elantra Hybrid, Honda Insight демонструє невисоку витрату палива, пропонує інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему та безліч стандартних функцій допомоги водію. У Honda також приємніший інтер'єр і трохи місткіший багажник, ніж у Hyundai. Однак, у обох седанів під капотами знаходяться надто шумні двигуни. Insight також має меншу висоту стелі над заднім рядом, менше стандартних та доступних технологій та функцій комфорту, ніж Elantra Hybrid.

Салон

Седан Hyundai Elantra Hybrid вміщує п'ятьох людей. І на першому, і на другому ряду достатньо місця з огляду на невеликий розмір авто.

Добре складений салон Elantra Hybrid 2023 відрізняється лаконічним сучасним дизайном. На жаль, надлишок бюджетних матеріалів, у тому числі твердого пластику на помітних місцях, знижує його привабливість.

 

 

А ось що складно критикувати, то це мультимедійну систему авто. Подвійні екрани Elantra Limited, один для даних про поїздку, інший для інформаційно-розважальної системи, дуже зручні у використанні. Інформаційно-розважальний дисплей має зрозумілі меню, а також швидко та чітко реагує на команди. 

Elantra пропонує бездротовий зв'язок Apple CarPlay та Android Auto, правда лише зі стандартним 8-дюймовим інформаційно-розважальним екраном. Як не дивно, для більшого 10,25-дюймового екрану потрібний шнур для запуску будь-якої системи інтеграції смартфона.

Ще однією яскравою перевагою є покращена система голосової активації Limited, яка точно реагує на пошук в Інтернеті, адреси та навіть команди клімат-контролю.

Об'єм багажника Elantra Hybrid складає 402 л, що є відмінним показником для компактного автомобіля. Деякі конкуренти в сегменті гібридних авто пропонують більше вантажного простору, але багато з них є хетчбеками або ж більшими машинами.

Відео тест-драйв Hyundai Elantra Hybrid 2023 року

Технічні характеристики

Всі комплектації Elantra Hybrid 2023 поставляються з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном в парі з електродвигуном, шестиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і переднім приводом. Цей силовий агрегат виготовляє 139 кінських сил.

Elantra Hybrid прискорюється до перших 100 км/год за 9,4 секунд. Коробка передач з подвійним зчепленням заслуговує на похвалу за плавне перемикання передач, а переходи між бензином і електротягою майже непомітні. 

Єдиним суттєвим недоліком у характеристиках Hyundai Elantra Hybrid 2023 є надто шумний бензиновий двигун. Він голосно гуде під час різкого натискання на педаль акселератора.

Багато хто вибирає Хюндай Елантра Гібрид за витрату палива. Авто витрачає в середньому:

  • 4,3 л/100 км у базовій версії,
  • 4,7 л/100 км у версії Limited.

Гібридний седан Elantra чудово керується. Автомобіль залишається збалансованим майже у всіх дорожніх ситуаціях. Він також забезпечує плавну поїздку усіма дорожніми покриттями, крім найбільш нерівніших.
 

 Характеристики Hyundai Elantra Hybrid 
 Потужність   139 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,4 с 
 Максимальна швидкість   187 км/год 
 Середня витрата палива   4,3 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   47 л 

 

Безпека

В стандартний набір безпеки Елантра Гібрид 2023 входить більш ніж 10 опцій: від камери заднього виду та моніторингу сліпих зон до контролю втоми водія. Доступний повний набір передових допоміжних засобів для водіння – одна з найкращих сучасних систем з плавним адаптивним круїз-контролем Stop-and-Go та центруванням смуги руху.

Розміри та вага

  • Колісна база – 272 см,
  • Довжина – 467 см,
  • Ширина – 183 см,
  • Висота – 141 см.

Споряджена маса седана коливається від 1345 до 1392 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Elantra Hybrid 2023 випускається в двох комплектаціях: Blue і Limited. Обидві моделі оснащені 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном у парі з електродвигуном, переднім приводом та шестиступінчастою коробкою-автомат з подвійним зчепленням.

Ціна цього гібрида від Хюндай починається з 24 400$.

 

Попередній огляд Огляд Lexus GX 2023: преміальний всюдихід
Вибрати новий позашляховик Лексус GX 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Mitsubishi Eclipse Cross 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mitsubishi Eclipse Cross 2023