Огляд Hyundai Elantra 2024: виразний стиль

22 березня 2024

Hyundai Elantra вважається однією із найкращих малолітражок на ринку. Компактний седан виділяється відмінною економією пального, багатим набором технологій та функцій безпеки, а також просторим салоном. Крім слабкого базового двигуна, скаржитися нема на що. Для ентузіастів водіння є спортивна версія N Line. Hyundai Elantra 2024 — розумний вибір в класі невеликих седанів.

Шукати новий Хендай Елантра 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Оновлений дизайн кузова
  • Додаткові технології та функції допомоги водієві

Кому варто купити?

Hyundai Elantra — автомобіль, який значно перевершує очікування. Це стильний невеликий седан з яскравим стилем, просторим салоном та комплектаціями на різний смак. Цього року він також отримав значні оновлення, щоб стати ще привабливішим вибором для тих, хто шукає компактний автомобіль. Переконатись, що вам підходить авто, допоможуть відгуки про Хендай Елантра.

 

 

Нове чи вживане авто?

У 2024 році Hyundai змінив в Elantra передню панель кузова, дизайн фар і коліс. Крім того, з’явилося більше подушок безпеки, зокрема нові бічні аербеги для задніх пасажирів. Набір функцій допомоги водієві вдосконалено за допомогою тактильного зворотного зв’язку через кермо. Виробник додав в салон USB-порти для зарядки та перероблену панель бездротової зарядки.

Перед вами сьоме покоління Хюндай Елантра, представлене ​​в 2021 році. 

Hyundai Elantra або Honda Civic

Honda Civic — відмінний компактний автомобіль. І Civic, і Elantra дуже економні в витраті пального, забезпечують м’яку поїздку та оснащені багатьма стандартними функціями та інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою. Однак Civic перемагає в порівнянні завдяки своїй вражаючій високоякісній кабіні та захоплюючій динаміці водіння. Крім того, Honda доступна в кузові седан і хетчбек, тоді як Hyundai — це тільки седан. Civic трохи дорожчий за Elantra, але це кращий автомобіль.

Hyundai Elantra або Toyota Corolla

Як і Elantra, Toyota Corolla поставляється в стандартній комплектації з багатьма функціями, паливноефективним двигуном і добре побудованим салоном. Королла краще виглядає всередині, а Хюндай Елантра демонструє більш динамічну керованість і трохи нижчу базову ціну. Обидва варіанти варті вашої уваги та тест-драйву. 

Салон

Elantra вміщує п'ять осіб і може похвалитися просторим салоном, як для компактного седана. Дорослі  без особливих проблем можуть розміститися в будь-якому ряду. 

У стандартну комплектацію входять тканинне оздоблення та передні сидіння з ручним регулюванням. Оновлення включають обшивку з синтетичної шкіри, натуральної шкіри, підігрів передніх сидінь і сидіння водія з електроприводом. 

Хоча інтер'єр Elantra 2024 року не можна назвати найвишуканішим в класі, але він стильний, зручний та якісний. У салоні є багато помітного твердого пластику твердого пластику, але він не виглядає дешево.

 

Купити новий Хюндай Елантра 2024 року можна з двома налаштування інформаційно-розважальної системи. Базова модель SE має 8,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з бездротовим підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Покупці SEL і Limited отримують 10,3-дюймовий сенсорний дисплей, але ця система працює лише з дротовим віддзеркаленням смартфонів. Аудіосистема з шістьма динаміками є стандартною, а комплектація Limited додає систему Bose із вісьмома динаміками. Два зарядних порти USB-C на задній панелі тепер стали стандартними для SEL і Limited, і в цих моделях також є бездротова зарядна панель спереду.

Elantra пропонує середній вантажний простір за мірками сегменту.  В багажнику поміститься приблизно 400 л.

Відео тест-драйв Hyundai Elantra 2024 року

Технічні характеристики

Новий Хендай Елантра 2024 оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 147 к.с. З ним працює стандартна безступінчаста автоматична коробка передач (CVT), яка  переважно плавно та швидко перемикає передачі. 

Версія N Line отримала 1,6-літровий чотирициліндровий двигун із турбонаддувом на 276 “конячок”. Ця комплектація поставляється з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Спортивних модель Elantra N має під капотом 2,0-літровий  чотирициліндровий двигуном з турбонаддувом потужністю 276  к.с. Доступна восьмиступінчаста коробка-автомат з подвійним зчепленням або шестиступінчаста механічна коробка передач. Модель N розганяється до 100 км/год за 5,5 с з МКПП або 5,1 с з АКПП.

Витрата пального Hyundai Elantra: 

  • 6,4 л/100 км — 147-сильні версії,
  • 7,4 л/100 км — N Line,
  • 9,2 л/100 км — Elantra N.
     
 Характеристики Hyundai Elantra 2024 
 Потужність   147 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,0 с 
 Максимальна швидкість   186 км/год 
 Середня витрата пального   6,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   47 л 

Безпека

Стандартні функції безпеки Hyundai Elantra включають систему попередження зіткнення, систему попередження про сліпу зону, попередження про перехресний рух позаду, систему підтримки смуги руху, систему контролю уваги водія та попередження про безпечний виїзд. Пакет Convenience Package додає допомогу під час водіння на шосе, моніторинг сліпих зон, виявлення велосипедистів, передні та задні датчики паркування та запобігання зіткненням, а також монітор кругового огляду. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 272 см,
  • Довжина — 467 см,
  • Ширина — 182 см,
  • Висота — 141 см.

Споряджений седан важить від 1236 до 1495 кг.

Можливі комплектації

Hyundai Elantra 2024 випускається в чотирьох комплектаціях: SE, SEL, Limited і N Line. Виробник також пропонує спортивну версію Елантра N. Ціна Hyundai Elantra починається з $21 475.

Попередній огляд Огляд Jaguar F-Type 2024: останній заїзд
Знайти новий Ягуар Ф-Тайп 2024 на  AUTOMOTO.UA
Вибрати автомобіль Тойота Королла 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Toyota Corolla 2024: надійний та економний