Огляд Hyundai Santa Cruz 2023: пікап зі смаком

26 жовтня 2022

Hyundai Santa Cruz поєднує в собі практичність компактного пікапа, стильний зовнішній вигляд та задоволення від водіння. Він пропонує довгий список технологій та преміальний інтер'єр за невисокою для класу ціною. Дізнайтесь більше про новий Хендай Санта Круз 2023 з нашого огляду!

Вибрати новий пікап Хюндай Санта Круз 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Нові функції безпеки додані до списку стандартного обладнання кожної комплектації,
  • Представлена ​​версія New Night edition.

Кому варто купити?

Вам слід подумати про Santa Cruz, якщо вам подобається ідея володіння пікапом, але отримувати від подорожі трохи більше комфорту. Цей автомобіль для вас, якщо ви не потребуєте величезної вантажної платформи або надпотужних здібностей буксирування. З низькою ціною для свого класу (від 27 790$) та великою кількістю стандартного обладнання Santa Cruz – це гарне співвідношення вартості та якості.

 

 

Нове чи вживане авто?

Santa Cruz дебютував як абсолютно новий автомобіль у 2022 модельному році, але все ж таки отримає кілька змін у 2023 році. Моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду та попередження про виїзд смуги руху є новими стандартними функціями. Інші оновлення в обладнанні включають 10,3-дюймову інформаційно-розважальну систему із сенсорним екраном, доступну для SEL Premium (раніше вона була лише у комплектації Limited). SEL Premium тепер має адаптивний круїз-контроль із контролем поворотів на основі GPS, досконаліше програмне забезпечення для розпізнавання голосу та можливість автоматично відповідати встановленому обмеженню швидкості. Варіанти комплектацій Hyundai Santa Cruz поповнюються новою версією – Night з темними решітками радіатора, колісними дисками та іншими ексклюзивними елементами дизайну. 

Свіжа модель однозначно вартує уваги. Але, можна пошукати в Україні Hyundai Santa Cruz минулого року в топовій версії та купити дешевше. Це вигідне рішення, якщо врахувати, що Хюндай підняв стартову ціну Санта Круз більш ніж на 1 000$.

Hyundai Santa Cruz або Ford Maverick

Ford Maverick приваблює покупців доступною базовою ціною приблизно 20 000$ та стандартною гібридною трансмісією. Подібності між Maverick та Santa Cruz: спокійна керованість, потужні опціональні двигуни з турбонаддувом та посередній простір на задньому сидінні. У салоні Santa Cruz використовуються якісніші матеріали, він може буксирувати та перевозити більше і має додаткові функції допомоги водієві. Вибір між цими пікапами зводиться до того, що важливіше для вас: вартість Maverick або додатковий комфорт та можливості Santa Cruz. 

Hyundai Santa Cruz або Honda Ridgeline

Honda Ridgeline – компактний пікап вищого класу. Ridgeline пропонує довший кузов в порівнянні з Santa Cruz, а також просторіший другий ряд та потужніший стандартний двигун V6. Пікапи мають однакову максимальну вантажопідйомність, а також добре обладнаний інтер'єр та збалансовану керованість. Найбільший недолік на Ridgeline – це його висока базова ціна (майже 40 000$) та досить короткий список стандартних функцій. 

Салон

Чотиридверний дворядний Санта Круз вміщує п'ятьох людей. Попереду багато місця для високих людей, зручні сидіння. Задній ряд помітно вужчий, тому високим пасажирам може бути некомфортно. Крім того, жорсткі та вертикальні сидіння можуть зробити поїздку трохи незручною. 

Santa Cruz дебютував як новий автомобіль у 2022 році, тому може похвалитися абсолютно сучасним інтер'єром. Його салон можна сміливо назвати одним із найкрасивіших серед пікапів середнього розміру.

Hyundai має звичку створювати автомобілі, які виглядають дорожчими за свою реальну вартість. І Санта Круз не став винятком. У салоні ви виявите повно якісних матеріалів і м'яких на дотик поверхонь, а також технологій, які будуть бажаними у дорожчих автомобілях.

 

 

Але не варто забувати, що це пікап і він повинен бути практичним. Santa Cruz доступний лише з 1,2-метровою платформою. Вона менша, ніж у будь-якої іншої вантажівки на ринку. Об'єм кузова в 762 л аналогічний тому, що є у деяких компактних позашляховиків за задніми сидіннями. Тент багажника Santa Cruz допомагає забезпечити вантажопідйомність як у невеликого кросовера.

Додаткові зручні елементи багажу включають багажник із замком у платформі, вбудоване світлодіодне освітлення та “домашню” розетку.

Повернемося до технологій кабіни Хендай Санта Круз 2023. Це перша вантажівка у своєму класі, що пропонує повністю цифрову приладову панель. Великий плюс: він має традиційний перемикач на центральній консолі замість вибагливої ​​поворотної ручки або кнопки. 

Пікап доступний зі стандартною 8-дюймовою або додатковою 10,25-дюймовою інформаційно-розважальною системою. Обидва дисплеї швидко реагують на дотики та мають просте компонування меню.

Відео тест-драйв Hyundai Santa Cruz 2023 року

Технічні характеристики

У стандартну комплектацію Hyundai Santa Cruz 2023 входить чотирициліндровий двигун потужністю 191 к.с. Йому явно не вистачає потужності у більшості ситуацій, крім рушання з місця чи поїздки містом. З іншого боку, восьмиступінчаста автоматична коробка передач плавно перемикається і робить все можливе, щоб максимально використовувати потужність двигуна. 

Опціональний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 281 л. найкраще підходить для пікапа. З ним у Санта Круз з'являється більше характеру та потужності.

Santa Cruz 2023 - один з найекономніших компактних пікапів на дорогах. Моделі з базовим двигуном та стандартним переднім приводом витрачають у середньому 9,8 л/100 км, з повним приводом – 10,3 л/100 км. Версії з турбонаддувом, у яких повний привід є стандартним, також витрачають у середньому 10,3 л/100 км.

Оснащений повнопривідною трансмісією з турбонаддувом Santa Cruz може буксирувати до 2268 кг, що не відповідає нормі для компактного пікапа. Всі інші версії Santa Cruz можуть буксирувати до 1587 кг.
 

 Характеристики Hyundai Santa Cruz 
 Потужність   191 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,0 с 
 Максимальна швидкість    214 км/год 
 Середня витрата палива   9,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   67 л 

 

Безпека

Santa Cruz пропонує безліч технологій допомоги водію, у тому числі стандартне попередження про неуважність водія та опціональний адаптивний круїз-контроль. 

Розміри і вага

  • Колісна база – 300 см,
  • Довжина – 497 см,
  • Ширина – 190 см,
  • Висота – 169 см.
  • Кліренс – 21,8 см.

Споряджена маса пікапа варіюється від 1680 до 1870 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai Santa Cruz 2023 випускається в п'яти комплектаціях: SE, SEL, Night, SEL Premium і Limited. Комплектації SE та SEL мають чотирициліндровий двигун потужністю 191 к.с. та передній або повний привід. Якщо ви вирішите купити Хюндай Санта Круз топових версій, отримайте чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 281 к.с. та стандартний повний привід.

 

Попередній огляд Електричний Chevrolet Bolt EUV 2023: огляд авто
Вибрати новий кросовер Chevrolet Bolt EUV 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Шевроле Трейлблейзер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Chevrolet Trailblazer 2023: яскравий та універсальний