Огляд Hyundai Tucson 2023: вдалий вибір

31 січня 2023

Hyundai Tucson 2023 року однозначно претендує на статус найкращого в сегменті компактних позашляховиків. Він привертає увагу покупців комфортною поїздкою, економною витратою пального, вишуканим салоном та яскравим дизайном кузова. Проте варто зауважити: новому Hyundai Tucson бракує спортивності в характері та потужності в деяких ситуаціях. 

Вибрати позашляховик Hyundai Tucson 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Без серйозних змін.

Кому варто купити?

Tucson підійде вам, якщо шукаєте дворядний компактний позашляховик з просторим, зручним та висококласним салоном, у якому може розміститися п’ять пасажирів. Авто порадує простою у використанні інформаційно-розважальною системою та великою кількістю стандартних технологій і функцій безпеки. 

Tucson впевнено маневрує звивистими дорогами та гарантує комфортну поїздку нерівною дорогою. На додачу, чотирициліндровий двигун виявиться досить економним. Доступні версії гібриду та плагін-гібриду.

Ціна Hyundai Tucson 2023 починається від 26 450$. Це середній стартовий прайс для сегмента.

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Hyundai Tucson 2023 не змінився, але його цілком можна назвати моделлю нового покоління. В минулому році позашляховик був повністю перероблений та відкрив четверту генерацію. Тож, якщо ви виберете милурочнічне авто, не лише заощадите, але й отримаєте машину з оновленим інтер’єром і екстер’єром, більшим заднім сидінням і багажником, оновленою інформаційно-розважальною системою та додатковими функціями допомоги водієві.

Hyundai Tucson або Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe - середньорозмірний позашляховик, хоча він не надто більший за Tucson. Обидва авто пропонують п’ять місць, однаковий внутрішній об'єм та багато ідентичних технологій і функцій безпеки. Позашляховики навіть використовують один і той самий базовий двигун, хоча Santa Fe доступний із потужнішим турбомотором. Саме останній факт стає достатньою причиною, щоб вибрати Санта Фе. В усіх інших випадках варто зупинитись на Туксон: він коштує дешевше, витрачає менше пального та має оновлений салон. 

Hyundai Tucson або Toyota RAV4

Toyota RAV4 - компактний позашляховик, який тісно конкурує з Hyundai Tucson в багатьох параметрах. RAV4 має простору кабіну, великий вантажний простір, зручне керування та досить прості у використанні технології. Кросовер від Тойота також оснащений ощадливим чотирициліндровим двигуном. І має таку ж проблему, як Tucson – брак потужності. Основні відмінності – вартість і вишуканість. RAV4 коштує дорожче, має не такий тихий, люксовий та багато оснащений салон, як Tucson. Hyundai виграє в цьому порівнянні.

Салон

Hyundai Tucson 2023 - позашляховик з дворядним п’ятимісним салоном. Тканинні сидіння з ручним регулюванням є стандартними. Оновлення передбачають шкіряне оздоблення, підігрів і вентиляцію передніх сидінь, електропривід  регулювання, підігрів задніх сидінь і підігрів керма.

Інтер’єр Hyundai Tucson 2023 легко прийняти за салон набагато дорожчого автомобіля. Елегантний стиль підкреслює приладова панель, яка плавно перетікає від дверей до дверей. Усі внутрішні елементи здаються міцними, а м’якого на дотик пластику більше, ніж твердих поверхонь. Салон залишається тихим навіть на швидкості шосе.

 

Багажник Hyundai Tucson 2023 об'ємом 1095 л за задніми сидіннями та 2118 л зі складеними сидіннями являється одним із найбільших в класі компактних позашляховиків. 

Hyundai пропонує Tucson зі стандартним 8-дюймовим сенсорним екраном або його більшою 10,2-дюймовою версією. Обидва дисплеї досить зручні у використанні та мають швидку реакцію, прості меню та чітку графіку. Менший дисплей доповнюється фізичними кнопками та ручками, за допомогою яких легко налаштовувати аудіо та клімат-контроль під час водіння. Більший екран замінює фізичні елементи керування сенсорною панеллю. Незважаючи на те, що таке рішення виглядає сучасно, воно вимагає більшої уваги до використання та з часом виглядає неохайно через сліди відбитків пальців.

Відео тест-драйв Hyundai Tucson 2023 року

Технічні характеристики

Купити новий Хендай Туксон 2023 року можна в бензиновій, гібридній та плагін-гібридній модифікації.

Бензиновий Hyundai Tucson 2023 року оснащений 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 187 “конячок”. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач і передній привід є стандартними, повний привід доступний.

Цей позашляховик не вразить вас динамікою, але впорається з усіма викликами міської дороги та траси. Трансмісія вчасно та плавно перемикатиме передачі.

Tucson Hybrid оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і електродвигуном, які виробляють сукупну потужність 226 к.с. Цей силовий агрегат поєднується з шестиступінчатим автоматом та повним приводом.

Tucson Plug-In Hybrid має таку саму трансмісію, але видає 261 “конячку”. Запах ходу на електротязі складає 59 км (WLTP).

Tucson, незалежно від версії, відчуває себе стабільним і впевненим у поворотах, а підвіска легко поглинає нерівності на дорозі. Кросовер не створює проблем в процесі паркування та маневрування  в обмеженому. 

Невисокі показники витрати пального вдало доповнюють характеристики Hyundai Tucson 2023: 

  • 8,4 л/100 км бензинова версія з переднім приводом,
  • 9,0 л/100 км бензинова версія з повним приводом,
  • 6,2 л/100 км Hybrid,
  • 6,7 л/100 км Plug-in Hybrid в режимі бензин+електро, еквівалент 2,9 л/100 км в режимі EV. 
  Характеристики Hyundai Tucson  2023 
 Потужність   187 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7 с 
 Максимальна швидкість   196 км/год 
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   54 л 

 

Безпека

Серед стандартний технологій безпеки Туксон: автоматичне екстрене гальмування з розпізнаванням пішоходів, попередження про виїзд зі смуги руху з системою підтримки смуги руху, камеру заднього виду, моніторинг сліпих зон із попередженням про поперечний рух ззаду.

Кожне нове авто Хюндай Туксон можна доукомплектувати асистентом водіння на шосе, функцією дистанційного керування паркування за допомогою брелока (Remote Smart Parking Assist) та іншими “просунутими” опціями.

Розміри та вага

  • Колісна база - 275 см,
  • Довжина - 463 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 167 см.

Споряджений позашляховик Туксон важить від 1515 до 1641 кг.

Можливі комплектації

Hyundai Tucson 2023 випускається в п’яти комплектаціях: SE, SEL, XRT, N Line і Limited. Гібрид доступний в специфікаціях Blue, SEL Convenience та Limited, а Plug-In Hybrid - SEL та Limited.

 

 

 

Попередній огляд Огляд Acura MDX 2023: серйозний конкурент
Вибрати новий позашляховик Акура МДХ 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Тойота РАВ4 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Toyota RAV4 2023: улюбленець публіки