Огляд Hyundai Tucson 2024: сміливий стиль

15 грудня 2023

Hyundai Tucson 2024 привертає увагу зовнішнім виглядом. Та він приваблює не лише стилем. Позашляховик має просторіший, ніж у більшості конкурентів, салон, один з наймісткіших багажників в класі, вишуканий інтер’єр та комфортну поїздку. 

Вибрати позашляховик Хюндай Туксон 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Комплектація N Line отримує 1,6-літровий гібридний силовий агрегат з турбонаддувом.
  • Невеликі оновлення в наборі опцій.

Кому варто купити?

Tucson 2024 - вдалий вибір в класі компактних позашляховиків. Він сподобається покупцям, які шукають авто з сучасним та ефектним виглядом. Його кузов з широкою решіткою радіатора, доповненою сегментованими світлодіодними акцентними ліхтарями, виділяється серед потоку. Водночас практичність, яка очікується від позашляховика, знаходиться на високому рівні: багато місця в салоні та багажнику, зручні сидіння.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Найбільше оновлення Туксон 2024 року - це перехід спортивної моделі N Line до лінійки гібридів внаслідок заміни бензинового двигуна на гібридний турбомотор. 

Hyundai також пропонує стандартний тактильний зворотній зв’язок керма в Tucson. Це означає, що кермо вібрує, якщо автомобіль починає з’їжджати зі своєї смуги руху або може зіткнутися з іншим транспортом у сліпій зоні.

З’явилось нагадування про пристебнення ременів безпеки для всіх пасажирів, а також стандартні задні бічні подушки безпеки. 

Пакет SEL Convenience отримав 64-кольорове освітлення салону та 10,3-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Специфікація SEL має двозонний автоматичний клімат-контроль.

Як повністю нове авто Хюндай Туксон з'явився в 2022 році. 

Hyundai Tucson або Mazda CX-5

Mazda CX-5 - один із найкращих компактних позашляховиків на ринку. Mazda чудово виглядає зовні, а її інтер’єр схожий на преміальний європейський позашляховик. Гостре та спритне кермування робить водіння приємним. Tucson не може зрівнятися з керованістю та продуктивністю CX-5, але його інтер’єр виглядає так само преміально, і він забезпечує набагато більше простору для вантажу. Якщо ви шукаєте драйву та спорту за кермом, CX-5 стане кращим вибором, але Tucson пропонує більше універсальності.

Hyundai Tucson або Subaru Forester

Forester і Tucson мають схожі ціни. Хоча варіант Subaru не виглядає таким люксовим, як позашляховик Hyundai, він пропонує стандартний повний привід і більше підходить для пригод за межами асфальтованих доріг. Якщо для вас звичними є виїзди на природу та поїздки бездоріжжям, Forester стане ідеальним супутником. Проте Subaru пропонує набагато менше вантажного простору, а задні сидіння трохи тісніші. 

Салон

Пасажирський і вантажний простір є двома найбільшими перевагами Туксон. У салоні Hyundai Tucson 2024 достатньо простору для 5 дорослих, обидва ряди забезпечують комфортні місця. Завдяки високому даху та продуманій конструкції сидінь легко сідати та виходити з авто.

Інтер’єр Hyundai Tucson 2024 виглядає стильно незалежно від комплектації. Навіть моделі початкового рівня можуть похвалитися щедрим набором технологій. Великий сенсорний екран створює центральну точку фокусування на приладовій панелі, де розташована більшість елементів керування всіма стандартними функціями.

 

 

Tucson пропонує широкий набір технологічних функцій, які працюють швидко та виглядають ультрасучасно з врахунням ціни авто. Доступні 8- та 10,25-дюймовий сенсорні екрани. Вони прості у використанні, швидко реагують на введення та мають чітку та яскраву графіку. Хоча менший дисплей виглядає не так ефектно, як 10,25-дюймова версія, зате він пропонує фізичні кнопки для параметрів аудіо та клімату. Більший екран містить ці функції на чутливій до дотику панелі. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними.

Багажник Hyundai Tucson 2024 має об'єм:

  • 1095 л - за задніми сидіннями,
  • 2118 л - зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Hyundai Tucson 2024 року

Технічні характеристики

Hyundai Tucson 2024 року оснащений 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 187 к.с. Він поєднується з восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач. Хюндай пропонує вибір між переднім і повним приводом. 

Tucson справляється з поїздками в місті, а коробка передач здебільшого забезпечує плавне та швидке перемикання передач. Проте рух та маневри на шосе ускладнюються, адже розгін до 100 км/год займає цілих 9 секунд.

Новий Hyundai Tucson витрачає в середньому:

  • 8,4 л/100 км - передній привід,
  • 9,4 л/100 км - повний привід.

Рівень комфорту поїздки та маневреності Tucson перевищують його ціну. Попри те, що це не надто спортивний позашляховик, він залишається стабільним і впевненим у поворотах. Кермо добре зважене та точне, а підвіска легко справляється з нерівностями. Tucson також легко паркувати та маневрувати у вузькому просторі. 

 Характеристики Hyundai Tucson 2024 
 Потужність   187 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата пального   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   54 л 

Безпека

Для Tucson 2024 стандартними є автоматичне екстрене гальмування, контроль сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, автоматичне дальнє світло, система підтримки смуги руху та автоматичне екстрене гальмування. Системи допомоги у дотриманні смуги руху та запобігання сліпим зонам тепер надсилають тактильний відгук на кермо.

Розміри та вага

  • Колісна база - 275 см,
  • Довжина - 463 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 167 см.

Важить споряджений позашляховик від 1517 кг до 1674 кг. 

Можливі комплектації

Купити новий Хендай Туксон 2024 можна в чотирьох комплектаціях: SE, SEL, XRT і Limited. Гібридна та плагін-гібридна модель має свою лінійку специфікацій та розглядається окремо.

Попередній огляд Огляд BMW i4 2024
Вибрати новий електричний БМВ i4 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати автомобіль Ауді A3 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi A3 2024