Огляд Infiniti QX80 2024: солідний та потужний

26 лютого 2024

QX80 — найбільший та найдорожчий позашляховик в лінійці Infiniti. Він пропонує традиційну конструкцію кузова на рамі із потужним двигуном V8 та високою тяговою здатністю, преміальний восьмимісний салон та безліч корисних опцій. Проте неможливо приховати, що застаріла платформа потребує оновлення. Автомобіль Infiniti QX80 існує з 2011 року і явно програє конкурентами в актуальності. 

Знайти позашляховик Infiniti QX80 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

З'явився доступний пакет зовнішнього вигляду Dark Chrome Appearance.

Кому варто купити?

Скільки б не нарікати на те, що QX80 застарів на фоні суперників, не варто ігнорувати його переваги. Позашляховик Infiniti справляє сильне перше враження завдяки великому кузову та вдалим пропорціям. Його просторий салон наповнений якісними преміальними матеріалами, а під капотом гуде потужний V8. Тому це ефектний автомобіль, який вартий уваги тих, хто шукає великий та міцний позашляховик.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Єдина істотна відмінність між минулорічним QX80 та моделлю 2024 — новий пакет зовнішнього вигляду Dark Chrome Appearance. Він доступний для топової комплектації Sensory та надає і без того кремезному автомобілю вражаючі темні зовнішні акценти: чорні кришки дзеркал і темні хромовані рамки решітки радіатора.

Infiniti QX80 або Nissan Armada

Armada розділяє платформу з QX80, але коштує помітно дешевше. В позашляховиків однакові двигуни, технічні параметри, пасажирський простір, мультимедійні технології та вантажний об'єм.   Насправді, складно знайти аргументи на користь дорожчого Infiniti замість Nissan.

Infiniti QX80 або Lincoln Navigator

Як і Infiniti QX80, Lincoln Navigator пропонує потужну трансмісію, достатньо місця для пасажирів і вантажу, а також чудову інформаційно-розважальну систему. Проте салон Navigator виглядає преміальнішим та сучаснішим, ніж QX80, а також оснащений стандартними підігрівом і вентиляцією сидінь другого ряду,  адаптивною підвіскою. Позашляховик від Lincoln є одним із найкращих у своєму класі та значно випереджає варіант від Інфініті. Так, Навігатор обійдеться дорожче, але ви отримаєте набагато більше за свої гроші.

Салон

Повнорозмірні позашляховики зазвичай мають величезні салони, тому логічно, що в QX80 з комфортом можуть розміститися до восьми осіб. Щоб вмістити максимальну кількість людей, доведеться поміняти стандартні капітанські крісла другого ряду на багатомісне сидіння. У будь-якій конфігурації перший і другий ряди дуже зручні, хоча окремі ковшеподібні сидіння пропонують трохи більше комфорту. На задньому ряду надзвичайно обмежений простір під ногами, тому там можуть комфортно розміститися лише найменші діти. 

Як один із найстаріших великих позашляховиків на ринку, салон Infiniti QX80 не набув мінімалістичного стилю, який диктують сучасні суперники у 2024 році. Фактично, він має один із найзавантаженіших центральних кластерів із сенсорним екраном, розташованим над фізичними елементами керування та широкими вентиляційними отворами, із ще більшою кількістю ручок і кнопок внизу. Однак ця масивність насправді гармонійно виглядає з високоякісними матеріалами і надає салону сміливого вигляду. Дорікнути в якості оздоблення Інфініті не вдасться. Матеріали та виконання відмінні.

 

 

Великий 12,3-дюймовий сенсорний екран встановлено високо на приладовій панелі QX80 для легкого доступу. Найчастіше використовувані елементи керування клімат-контролем та аудіосистемою все ще представлені кнопками, а не ховаються в меню сенсорного екрана. Серед стандартних опцій: доступ до Bluetooth, бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, SiriusXM, HD Radio, Wi-Fi і бездротовий зарядний пристрій для телефону.
Infiniti QX80 пропонує великий багажник і лише кілька конкурентів можуть запропонувати більше. Вантажний об'єм складає:

  • 470 л — за третім рядом, 
  • 1405 л — за другим рядом,
  • 2693 л — за першим рядом.

Відео тест-драйв Infiniti QX80 2024 року

Технічні характеристики

Infiniti QX80 2024 року продовжує використовувати той же двигун, що й у минулі роки: 5,6-літровий V8 потужністю 400 к.с. Він працює в поєднанні з семиступінчастою автоматичною коробкою передач, стандартним заднім або доступним повним приводом. 

Згідно з незалежними тестами, розгін Infiniti QX80 до 100 км/год займає близько 6 секунд. 

Витрата пального QX80 в стандартній специфікації — 13,9 л/100 км, в повнопривідній — 14,7 л/100 км.

За умови належного обладнання позашляховик Infiniti має буксирну здатність до 3855 кг. Це відмінний показник для сегменту, з яким мало хто може конкурувати.

Автомобіль демонструє чудову поведінку на дорозі. Він доволі легкий в керуванні містом, з урахуванням його розмірів. Порівняно з конкурентами, QX80 бракує витонченості, врівноваженості та спортивності спортивним. Проте немає причин скаржитися на комфорт поїздки.
 

 Характеристики Infiniti QX80 2024 
 Потужність   400 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6 с 
 Максимальна швидкість   217 км/год 
 Середня витрата пального   13,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   98 л 

Безпека

Infiniti QX80 2024 року пропонує, крім стандартних ABS, EBD, системи стабілізації та контролю тяги, вдосконалені системи допомоги водієві. Серед них камера заднього виду, розпізнавання пішоходів, попередження про наїзд із автоматичним екстреним гальмуванням, попередження про виїзд зі смуги руху, передні та задні датчики паркування, допомога в сліпих зонах, попередження про поперечний рух ззаду, камера кругового огляду та адаптивний круїз-контроль. Стандартне цифрове дзеркало заднього виду допомагає мінімізувати сліпі зони.

Розміри та вага

  • Колісна база — 307 см,
  • Довжина — 534 см,
  • Ширина — 203 см,
  • Висота — 192 см.

Споряджена вага позашляховика коливається від 2575 кг до 2860 кг

Можливі комплектації

У 2024 році новий Infiniti QX80 доступний комплектаціях: Luxe, Premium Select і Sensory.

Попередній огляд Огляд Ford Expedition 2024: потужність та впевненість
Вибрати позашляховик Форд Експедішн 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати новий БМВ 3 серії 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд BMW 3 Series 2024: спортивна класика