Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2021

23 вересня 2021

Jaguar E-Pace - найдоступніший кросовер люксового бренду. Оновлений в 2021 році автомобіль отримав ще більше технологій і функцій, а також деякі зміни в дизайні екстер'єру.

Купити новий автомобіль Jaguar E-Pace 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Jaguar E-Pace 2021 пропонується в трьох унікальних комплектаціях, розрахованих на різний смак і, звичайно ж, на різний бюджет. Jaguar знає, що E-Pace зазвичай цікавить молодих покупців. Отже, E-Pace повинен вражати.

E-Pace як і раніше стикається з жорсткою конкуренцією з боку інших люксових брендів, але Ягуар ретельно підійшов до покращення свого позашляховика початкового рівня і вжив відповідних заходів. Чи вдалося британському кросоверу наблизиться до лідерства в класі?

Нове в 2021 році 

  • оновлений зовнішній вигляд;
  • в двигуні 300 Sport тепер використовується м'яка гібридна технологія;
  • нова інформаційно-розважальна система.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте невеликий преміальний позашляховик і вам подобається стиль Ягуар, візьміть на тест-драйв E-Pace. Це один із найспортивніших автомобілів в класі, який "начинений" технологіями допомоги водієві та опціями комфорту. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

E-Pace від Jaguar, маленький розкішний позашляховик бренду, вийшов в 2018 модельному році та отримав кілька оновлень в 2021 році. Зовні він має характерні фари, нову решітку радіатора і рестайлінгові колеса. Усередині очікуються значніші зміни: нова інформаційно-розважальна система і збільшений вигнутий сенсорний екран. Нова інформаційно-розважальна система Pivi Pro відрізняється швидшим запуском і простішим у використанні інтерфейсом. В Jaguar також стверджують, що E-Pace тихіший за свого попередника.

Є сенс розглянути до покупки новий Jaguar E-Pace 2021.

Jaguar E-Pace або Land Rover  Range Rover Evoque

Rover Range Evoque та E-Pace об'єднують платформа, базовий двигун та ідентичний список функцій. Але Evoque завжди готовий відправиться на пошук пригод, тому що у нього більше позашляхового оснащення. На противагу цьому E-Pace пропонує потужні комплектації та високу надійність. А ще Jaguar коштує дешевше Range Rover. Між цими двома преміальними позашляховиками не можна помилитися. 

Jaguar E-Pace або Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace коштує дорожче, ніж його "побратим". Обидва авто мають аналогічне обладнання і стандартний повний привід. При цьому у позашляховиків є відмінності: F-Pace може комплектуватися 550-сильним V8 двигуном, який потужніший за всі пропозиції E-Pace. У F-Pace більше вантажного простору і просторіший задній ряд сидіння. Якщо гаманець дозволяє, купуйте F-Pace. Якщо бюджет обмежений, E-Pace буде відмінним варіантом.

Салон

Субкомпактний позашляховик Jaguar E-Pace вміщує до п'яти людей на двох рядах сидінь. Салон досить широкий, тому ви не будете боротися за простір з переднім пасажиром. На задніх сидіння достатньо місця для трьох дорослих середнього зросту. Однак високим людям більше сподобається поїздка в автомобілях конкурентів від BMW і Volvo.

Виробник позиціонує модель як спортивний позашляховик, тому спортивна тема зберігається в інтер'єрі Jaguar E-Pace. Все виглядає дуже красиво: безліч вставок з металевим ефектом, шкіряне оздоблення, циферблати клімат-контролю, запозичені у I-Pace.

Якість - єдиний параметр, в якому інтер'єри Jaguar завжди поступаються конкурентам. Так, E-Pace на перший погляд виглядає досить преміально всередині, але при пильному погляді він не дуже хороший, особливо якщо врахувати ціну. Від приладової панелі, обтягнутої вінілом, до деяких сумнівних пластикових кнопок. Насправді, E-Pace не такий вже й дешевий на вигляд. Просто він не такий класний всередині, як його конкуренти, серед яких BMW X1 і Volvo XC40. 

Багажник Jaguar E-Pace менший, ніж у деяких альтернатив, хоча його широкий отвір спрощує завантаження важких валіз. Водночас він досить великий, щоб перевезти сімейний багаж на час  двотижневої відпустки. У всіх версіях є місце для зберігання під підлогою, яке на P300e є відсіком для зберігання зарядного кабелю.

За задніми сидіння ви отримуєте 640 л вантажного простору. Спинки крісел складаються в практичній пропорції 40/20/40 і звільняють місце для 1400 л багажу.

Інформаційно-розважальна система була ще одним слабким місцем E-Pace. Але Jaguar значно покращив ситуацію на 2021 рік.

Всі версії кросовера оснащені мультимедіа з сенсорним екраном діагоналлю 11,4 дюйма. Усередині дисплея знаходиться інтерфейс Pivi або Pivi Pro в топових версіях. Мультимедіа оснащена технологією Dual-SIM і двома модемами LTE. Вбудована інтеграція календаря Google і Microsoft Outlook, а також сумісність з Apple CarPlay і Android Auto. 

Архітектура електромобілів Jaguar (EVA 2.0) забезпечує позашляховик новітніми функціями навігації та програмного забезпечення завдяки бездротовим оновленням. Поруч з сенсорним екраном знаходиться 12,3-дюймовий повноколірний HD-дисплей для водія. Доступно внутрішнє дзеркало заднього виду ClearSight і навіть нова система 3D-камер.

Стандартна звукова система потужністю 180 Вт цілком прийнятна, але меломани можуть вибрати один з двох оновлених варіантів: аудіосистема Meridian потужністю 400 Вт з 12 динаміками (стандартна для моделей R-Dynamic HSE) або більш потужна версія тієї ж системи з 600 Вт і 16 динаміками.

Відео тест-драйв Jaguar E-Pace 2021 року

Технічні характеристики 

Базовим двигуном цього Ягуар є 2,0-літровий чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом, потужністю 246 кінських сил. У такій комплектації кросовер розганяється до першої сотні за 7.2 с. 

Топова версія моделі 300 Sport використовує цей мотор, тільки збільшує потужність до 296 к.с. завдяки технології м'якого гібрида. Всі E-Pace йдуть з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач, яка передає потужність на систему повного приводу. Однак 300 Sport може похвалитися системою Active Driveline AWD, здатною автоматично розподіляти крутний момент між передніми і задніми колесами.

Плагін-гібрид (PHEV) називається P300e, і він поєднує в собі 1,5-літровий трициліндровий двигун на 197 к.с. і електродвигун на 108 к.с. для максимальної сумарної вихідної потужності 305 к.с. Цей Ягуар E-Pace здатний проїхати в повністю електричному режимі до 55 км. 

Іншими покращеннями, орієнтованими на продуктивність, стали оновлена архітектура шасі, нові опори двигуна для кращого відгуку дросельної заслінки і поліпшена точка кріплення передньої підвіски для більшої жорсткості.

Пакет Dynamic Handling Pack включає Adaptive Dynamics, яка аналізує прискорення, рульове управління, дросельну заслінку та педаль гальм. Configurable Dynamics йде далі, дозволяючи водієві налаштовувати характеристики керованості Ягуар E-Pace. Режими водіння включають комфорт, еко, динамічний і адаптивний.

У стандартному оснащенні кросовер витрачає 9.8 л/100 км.

Безпека

Новий E-Pace 2021 поки не пройшов краш-тестів. 

Розміри і вага 

Габарити Jaguar E-Pace складають: довжина - 4.4 м, ширина - 1.89 м, висота -1.6 м. У спорядженому стані автомобіль важить від 1780 до 1875 кг. 

Можливі комплектації 

Невеликий преміальний позашляховик Jaguar E-Pace 2021 року доступний в трьох комплектаціях: P250, P250 SE і 300 Sport. 

Всі версії можна модернізувати за допомогою пакета R-Dynamic, який додає спортивного вигляду всередині і зовні.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2021
Купити новий автомобіль Субару ВРХ 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2021