Огляд Jaguar F-PACE 2023: стильний та характерний

20 жовтня 2023

Позашляховик Jaguar F-PACE поєднує в собі стильний дизайн, чудові динамічні характеристики і передові технології безпеки. Серед переваг: лінійка двигунів для різних потреб, просторий другий ряд сидінь та місткий багажник. Це справжній Ягуар в характері та стилі. Та чи вдасться Ф-Пейс втриматись перед натиском конкурентів? 

Вибрати кросовер Ягуар Ф-Пейс 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Розширено список доступних технологій і функцій допомоги водієві.

Кому варто купити?

Jaguar F-PACE 2023 року - відмінний вибір для тих, хто шукає стильний, динамічний, безпечний компактний позашляховик преміального класу. Кросовер сподобається покупцям, які шукають сучасний та небанальний автомобіль, адже Ф-Пейс має яскравий дизайн, який виділяється на дорозі. Потужні двигуни забезпечують швидкий розгін і спортивну керованість, тому драйв зв кермом гарантований.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Специфікації S тепер доступні з адаптивним круїз-контролем, а вся лінійка отримує самоущільнювальні шини в стандартній комплектації. Ягуар Ф-Пейс 2023 року представляє перше покоління моделі, яке існує з 2016 року. Останнє масштабне оновлення було в 2021 році. Тож, можна купити Ягуар Ф-Пейс минулого чи позаминулого року. Механічно вони ідентичні актуальній моделі.

Jaguar F-Pace або BMW X3

BMW X3 і F-Pace відомі як одні з найспортивніших моделей у сегменті розкішних компактних позашляховиків. X3 пропонує таке ж зручне керування, а також схожий  перелік стандартних і додаткових функцій, що й Ф-Пейс. Як Jaguar, БМВ також має просторий салон і значний вантажний відсік. Хоча Х3 не пропонує двигун V8, він має лінійку потужних шестициліндрових двигунів з турбонаддувом і подвійним турбонаддувом. Початкова ціна X3 також набагато нижча, ніж у F-Pace.

Jaguar F-Pace або Land Rover Range Rover Velar

Land Rover Range Rover Velar розділяє спільну платформу з F-Pace, тому позашляховики мають чимало спільного. Серед подібного - кабіни однакового розміру та велика кількість стандартних функцій. Land Rover пропонує кращий салон, але й коштує дорожче, ніж Jaguar. Velar не вистачає “хрипкого” V8 від F-Pace, який забезпечує приголомшливу швидкість.

Jaguar F-PACE або Porsche Macan

Porsche Macan забезпечує менше місця для пасажирів і та вантажу, ніж Jaguar F-Pace, але коштує дорожче. Крім того, більшість бажаних функцій Macan є опціями, що збільшує ціну Porsche. Однак Porsche не пропонує Macan в комплектації, яка б могла конкурувати з F-Pace SVR. Щоб отримати таку ж продуктивність, доведеться розглянути більший та дорожчий Porsche Cayenne.

Салон

Jaguar F-PACE - п’ятимісний автомобіль. Передній ряд гарантує простір та комфорт, і навіть задній ряд має достатньо місця для дорослих під час коротких поїздок. 

Салон Jaguar F-PACE виглядає вишукано, але стримано. В інтерєрі використано безліч преміальним матеріалів та майже немає твердого пластику. Вибір варіантів оздоблення широкий: шкіра, замша, декор з дерев’яного шпону чи алюмінію.

 

Перевагою Ф-Пейс є 11,4-дюймова сенсорна інформаційно-розважальна система з програмним забезпеченням Pivi. У базовій комплектації пропонується Android Auto та Apple CarPlay, точка доступу Wi-Fi, потокова передача Bluetooth, голосове керування, супутникове радіо SiriusXM і HD Radio. Сенсорний екран із чіткою графікою зручно розміщений та радує простим меню. Дві великі кнопки клімат-контролю під екраном збільшують зручність використання системи.

Кросовер F-Pace пропонує 575 літрів за задніми сидіннями для перевезення вантажу. Простір збільшується до 650 літрів зі складеними задніми сидіннями. Зручності додає те, що підлога знаходиться на одному рівні з отвором багажника.

Відео тест-драйв Jaguar F-PACE 2023 року

Технічні характеристики

Характер цього Ягуар залежить від двигуна, який ви виберете, адже потужність коливається від 163 до 550 “конячок”. 

Лінійка силових агрегатів виглядає так:

  • 2,0-літровий дизельний Ingenium видає 163 кінські сили та крутний момент 430 Нм при 1500 об/хв, розганяє авто до 100 км/год за 9,8 секунди, витрачає в середньому 6,4 л/100 км.
  • 2,0-літровий бензиновий Ingenium розвиває 250 кінських сил та крутний момент 365 Нм при 1500 об/хв, розганяє позашляховик до 100 км/год за 7,0 секунди, витрачає в середньому 7,2 л/100 км.
  • 3,0-літровий дизельний Ingenium має потужність 300 кінських сил та крутний момент 650 Нм при 1500 об/хв, розганяє авто до 100 км/год за 6,3 секунди, витрачає в середньому 7,4 л/100 км.
  • 5,0-літровий бензиновий V8 Supercharged видає 550 кінських сил та крутний момент 700 Нм при 2500 об/хв. Набір швидкості до 100 км/год займає 4,3 секунди. Витрата пального складає 11,5 л/100 км.
     
 Характеристики Jaguar F-PACE 2023 
 Потужність   163 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,8 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата палива   6,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   73 л 

Безпека

Кожен F-Pace оснащений автоматичним екстреним гальмуванням, системою моніторингу сліпих зон, системою підтримки смуги руху та датчиками паркування. Адаптивний круїз-контроль є стандартним для всіх комплектацій, крім базової. Топова специфікація SVR додає систему камер кругового огляду та моніторинг уваги водія.

Розміри та вага

  • Колісна база- 287 см,
  • Довжина - 475 см,
  • Ширина - 207 см,
  • Висота - 166 см.

Споряджена маса позашляховика коливається від 1821 кг до 2057 кг. 

Можливі комплектації

Jaguar F-PACE 2023 року пропонується комплектаціях S, SE, HSE, R-Dynamic S, R-Dynamic HSE. Крім того, позашляховик доступний з широким спектром опційних пакетів, які дозволяють налаштувати авто відповідно до ваших індивідуальних потреб і бюджету. Ціна Jaguar F-PACE починається з $49 900.

Попередній огляд Огляд Land Rover Range Rover Velar 2023
Вибрати позашляховик Рендж Ровер Велар 2023 на Automoto.ua
Вибрати спорткар Форд Мустанг 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Ford Mustang 2023: авто поза часом