Огляд Jaguar F-Type 2022: стиль та потужність

29 липня 2022

Такі автомобілі як Jaguar F-Type з'являються раз на десятиліття або рідше. Стильний кузов привертає увагу, а чудові динамічні характеристики змушують людей мріяти про нього та купувати його. Чим Jaguar F-Type підкорюватиме серця фанатів у 2022 році?

Вибрати на автобазарі новий Ягуар Ф-Тайп 2022 року

Нове у 2022 році

Комплектації з чотирициліндровими двигунами та V6 зняті з виробництва. 

Кому варто купити?

Ягуар Ф-Тайп – це ефектний автомобіль, представлений у кузовах купе та кабріолет. У будь-якому виконанні він виглядає особливо та привертає увагу на парковках та на вулиці. Придивіться до нього, якщо шукаєте спортивний автомобіль із гідними характеристиками. F-Type оснащений двигуном V8 з наддувом, який забезпечує блискавичне прискорення та хвилюючий звук вихлопу. Він гарантує багато драйву за кермом та захоплені погляди оточуючих.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Jaguar виключив з лінійки F-Type 2022 чотирициліндрові двигуни і мотори V6. Тепер спортивний автомобіль доступний виключно з V8. Цю зміну відображає вартість. Тепер новий Jaguar F-Type коштує приблизно на 10 000 $ дорожче.

Найкращий спосіб отримати бажаний Jaguar - це каталог Automoto.ua, де представлені різні комплектації Ф-Тайп. Також варто мати на увазі, що до 2025 Jaguar переходить на повністю електрифікований модельний ряд. Тому нові версії F-Type з ДВЗ навряд чи з'являться. 

Jaguar F-Type або Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette - кращий спортивний автомобіль і вигідніше придбання, ніж F-Type. C8 Corvette коштує дешевше (приблизно 60 900$), розганяється швидше і звучить так само ефектно, як F-Type з його двигуном V8. Інтер'єр Шевроле здається зручнішим і сучаснішим, а інформаційно-розважальна система - простішою у використанні. Поїздка на Corvette також стала більш відточеною. Заради справедливості варто відзначити, що у Corvette менше стандартних функцій безпеки.

Jaguar F-Type або Porsche Cayman

Porsche Cayman - ще один відмінний спортивний автомобіль, і в більшості параметрів він перевершує F-Type. Купе Cayman має нижчу базову ціну (60 500$), краще управління та зручніший інтер'єр. Він також економніше витрачає пальне завдяки ряду чотирьох- і шестициліндрових двигунів. Так, Cayman не такий швидкий на прямій, як F-Type з V8. Хоча його високооборотні силові установки та відмінна трансмісія забезпечують аналогічний рівень драйву за кермом. Обов'язково розгляньте варіант Porsche.

Салон

Jaguar F-Type 2022 - це двомісний спортивний автомобіль, доступний в кузовах купе і кабріолет. Кабріолет має відкидний верх з електроприводом, який можна підняти/опустити приблизно за 12 секунд.

На жаль, салон Jaguar F-Type багатьом здасться досить тісним, а  високим пасажирам в ньому буде некомфотно. Зате, як і належить спортивній моделі, сидіння забезпечують хорошу підтримку. Інтер'єр F-Type не надто змінився після дебюту автомобіля майже десятиліття тому. Салон якісно зібраний та оформлений гідними матеріалами: м'якою шкірою, приємним на дотик пластиком та хромованими акцентами. З іншого боку, загальний дизайн почав виглядати застарілим та нудним навіть поряд із дешевшими конкурентами, такими як BMW Z4.

 

Купе Jaguar F-Type має багажник об'ємом 407 л. Це більше за середній показник для розкішного спортивного автомобіля. Версія кабріолет пропонує менший вантажний відсік – 209 л.

Автомобільні технології завжди були одним з найслабших місць Jaguar, і Ф-Тайп 2022 не є винятком. Спорткар має 10-дюймовий сенсорний екран, на якому встановлено фірмове програмне забезпечення Touch Pro. Хорошою новиною є те, що ця інформаційно-розважальна система пов'язана з фізичними кнопками для керування звуком та кліматом. Це дозволяє легко налаштовувати основні функції на ходу. Погана новина полягає в тому, що сенсорний екран часто повільно реагує на введення, а деякі його меню викликають подив. Це не найсвіжіша система у цьому класі.

Водночас інтуїтивно зрозумілий кластер цифрових датчиків заслуговує на похвалу.

Відео тест-драйв Jaguar F-Type 2022 року

Технічні характеристики

Jaguar пропонує F-Type 2022 з двома версіями 5,0-літрового двигуна V8 з наддувом. Базові моделі та моделі R-Dynamic видають 444 к.с., а F-Type R - 575 "конячок". Восьмиступінчаста АКПП та задній привід входять до стандартної комплектації, також доступний повний привід.

Незважаючи на нерівність потужності "на папері", між цими моделями немає великої різниці у реальності. Базовий V8, під назвою Jaguar P450, здатний втиснути вас у спинку сидіння розгоном до перших 100 км/год за 4,4 секунди. Для F-Type R потрібно 3,5 секунди.

Jaguar заявляє, що максимальна швидкість F-Type R складає 299 км/год.

Вихлопна труба реве в динамічному режимі, а трансмісія перемикає передачі з вражаючою швидкістю та точністю. Проте F-Type може демонструвати зовсім інший характер. Зменште "газ", відключіть активний вихлоп, і Jaguar понесеться містом швидко і безшумно.

Вражаючі характеристики Ягуар Ф-Тайп вимагають чогось натомість. Тому витрата палива авто становить у середньому 11,2 л/100 км. Моделі з повним приводом витрачають 12 л/100 км. Це погані показники для розкішного спортивного автомобіля загалом. Хоча це нормально, порівняно з іншими моделями з двигуном V8.
 

 Характеристики Jaguar F-Type
 Потужність   444 к.с., 575 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,4 с, 3,5 с 
 Максимальна швидкість   299 км/год 
 Середня витрата палива   11,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л

 

Безпека

Jaguar пропонує низку стандартних та додаткових технологій допомоги водієві. У базову комплектацію F-Type входить: камера заднього виду, передні та задні парктроніки, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, попередження про вихід зі смуги руху з допомогою системи утримання смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, моніторинг сонливості водія.

Розміри та вага

  • Колісна база - 262 см,
  • Довжина - 447 см,
  • Ширина - 192 см,
  • Висота - 130 см.

Споряджений спорткар важить 1705-1789 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Jaguar F-Type 2022 року доступний у двох варіантах кузова: купе і кабріолет. Кожен варіант представлений у трьох комплектаціях: базовій, R-Dynamic та R.

Попередній огляд Електричний Ford Mustang Mach-E 2022: огляд авто
Вибрати новий електричний кросовер Форд Мустанг Mach-E 2022
Вибрати на автобазарі Automoto.ua новий електричний Mercedes-Benz EQS 2022
Наступний огляд Електричний Mercedes-Benz EQS 2022: огляд авто