Електричний Jaguar I-Pace 2023: огляд авто

11 січня 2023

Jaguar I-Pace 2023 року - це спортивний, зручний та люксовий електромобіль. Він оснащений потужною електричною трансмісією та надійним повним приводом, які роблять його жвавим та впевненим на будь-яких дорогах. В інтер'єрі панує легка та преміальна атмосфера, яку доповнюють безліч інтуїтивно зрозумілих технологій та функцій допомоги водію. Водночас Ягуар Ай Пейс 2023 явно поступається конкурентам в запасі ходу (376 км) і швидкості зарядки.

Вибрати новий електричний Jaguar I-Pace 2023 року на Automoto.ua

Нове у 2023 році

  • Apple CarPlay та Android Auto стали бездротовими.
  • Бездротова зарядка смартфона стала стандартною.

Кому варто купити?

I-Pace, як і всі Jaguar, прагне стати найспортивнішим автомобілем у своєму сегменті, і йому це, безумовно, вдається.

Моделі виповнилося кілька років, але вона все ще вражає стилем, продуктивністю та елегантністю. Цей повнопривідний електричний позашляховик не схожий на жодну пропозицію в класі. Ай Пейс сподобається тим, хто хоче виділитись у натовпі EV.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Бездротовий зв'язок для Apple CarPlay та Android Auto став новинкою в I-Pace 2023 року, а бездротова зарядка смартфона додана до списку стандартних функцій I-Pace. У технічних параметрах між моделями 2022 та 2023 років немає суттєвих відмінностей. Цей EV з'явився на ринку у 2019 році, а серйозне оновлення отримав минулого сезону.

Незалежно від того, вирішите купити новий або вживаний Ягуар Ай Пейс, почитайте відгуки власників.

Ціна Jaguar I-Pace 2023 в Україні починається з 71 300$.

Jaguar I-Pace і Tesla Model Y

Tesla Model Y не ідеальна, але вона значно краща, ніж I-Pace. Модель Y пропонує помітно більшу дальність пробігу (до 530 км) та може заряджатися швидше. Тесла має більше вантажного простору, місця для семи осіб (хоч і досить тісні), можливість буксирування причепа та сучасніші функції безпеки. Все це, плюс стартова ціна в 63 000$, робить Model Y чудовим електромобілем. Однак, це не повна перемога. Салон I-Pace демонструє кращу якість матеріалів, а інформаційно-розважальна система зручніша для користувача. До того ж, подорож Ягуар нерівними дорогами більш плавна.

Jaguar I-Pace або Audi e-tron

Audi e-tron є одним із головних конкурентів I-Pace. Обидва електромобілі мають схожий запас ходу (357 проти 376 км), однаковий вантажний простір і багато ідентичних функцій допомоги водієві, хоча стандартна комплектація Jaguar значно щедріша. Обидва авто також отримали добре складені та зручні салони. Однак Audi розрахована на буксирування причепа, а її базова ціна трохи нижча, ніж у Jaguar. З іншого боку, I-Pace приємніший в управлінні та швидше розганяється. Обидва EV варті уваги.

Салон

I-Pace – це дворядний розкішний п'ятимісний позашляховик. Підігрів та вентиляція передніх сидінь та підігрів задніх сидінь входять до стандартної комплектації.

Салон Jaguar I-Pace виглядає елегантно. Інтер'єр оформлений якісними матеріалами, такими як шкіра та алюміній, хоча найприскіпливіші критики знайдуть кілька дешевих пластиків.

 

I-Pace забезпечує 716 л вантажного простору за задніми сидіннями та 1517 л зі складеними сидіннями. Це пристойні розміри багажника для позашляховика такого розміру, що знаходяться на одному рівні з іншими EV у сегменті.

I-Pace оснащений новітньою інформаційно-розважальною системою Pivi Pro, яка поєднує в собі 10-дюймовий сенсорний екран у центрі панелі приладів і 5,5-дюймовий сенсорний екран під ним. Останній переважно керує клімат-контролем. Ця система проста в експлуатації, а дисплеї швидко реагують на введення. Графіка виглядає чітко та красиво.

Панель приладів також є повністю цифровою. Її легко налаштувати, щоб виділити діапазон, швидкість та інші ключові показники та параметри.

I-Pace може отримувати бездротові оновлення програмного забезпечення, ніж додавати нові функції та вирішувати проблеми.

Відео тест-драйв Jaguar I-Pace 2023 року

Технічні характеристики

Jaguar I-Pace 2023 оснащений електричною системою повного приводу, яка складається з окремих електродвигунів для передніх і задніх коліс. Ця пара генерує потужні 394 л.с. і 694 Нм крутного моменту.

Реакція дросельної заслінки плавна та негайна. У результаті Jaguar I-Pace безшумно набирає розгін до 100 км/год за 4,5 секунди. Ця безмежна тяга зберігається навіть на швидкостях шосе. Ай Пейс не найшвидший електромобіль, але він досить швидкий, щоб залишатись нарівні з багатьма спортивними автомобілями високого класу, серед яких споріднений F-Type від Jaguar.

Ємність батареї та запас ходу Jaguar I-Pace 2023 року

I-Pace оснащений літій-іонним акумулятором ємністю 90 кВт/год, який забезпечує дальність пробігу 376 км з повною зарядкою.

Електричний Ягуар оснащений стандартним портом швидкого заряджання постійного струму, який дозволяє зарядити акумулятор до 80% лише за 40 хвилин. Від звичайної розетки EV заряджається 8,5 години. Це помітне покращення порівняно з більш ранніми моделями, яким для зарядки акумулятора потрібно майже 13 годин.
 

 Характеристики Jaguar I-Pace 
 Потужність   394 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,5 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Запас ходу   376 км 
 Ємність батареї    90 кВт/год 

 

Безпека

Jaguar I-Pace 2023 стандартно поставляється з шістьма подушками безпеки, системою допомоги в екстреному гальмуванні, а також світлодіодними фарами і системою контролю тяги. EV оснащений моніторингом стану водія, розпізнаванням дорожніх знаків та адаптивним контролем швидкості, системою допомоги у утриманні смуги руху, системою допомоги у сліпих зонах, адаптивним круїз-контролем за допомогою в кермування та функцією зупинки та руху, а також допомогою під час паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база – 299 см,
  • Довжина – 468 см,
  • Ширина - 189 см,
  • Висота – 156 см.

Важить кросовер Ай Пейс 2170 кг.

Можливі комплектації 

Jaguar пропонує I-Pace 2023 року в одній добре оснащеній комплектації HSE EV 400. Модель можна індивідуалізувати набором додаткових опцій.

 

Попередній огляд Електричний BMW iX 2023: огляд авто
Вибрати електричний BMW iX 2023 року на Automoto.ua
Вибрати пікап Форд Рейнджер 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Ford Ranger 2023: практичний та потужний