Огляд Jeep Grand Wagoneer 2024: вишуканий комфорт

14 лютого 2024

Grand Wagoneer займає перше місце в лінійці Jeep 2024 року. Він базується на стандартному Wagoneer, але додає функції, щоб виділити його серед менших моделей Jeep. Grand Wagoneer пропонує покращені матеріали салону та потужніші двигуни, три ряди сидінь та найновіші засоби допомоги водієві та технології. Чи все так ідеально? Позашляховик витрачає багато пального, не вражає динамікою керування, а його базова версія є однією з найдорожчих в сегменті.

Вибрати позашляховик Джип Гранд Вагонер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Випуск комплектацій з 471-сильним двигуном V8 припинено
  • 510-сильний рядний шестициліндровий двигун став стандартним

Кому варто купити?

Шукаєте великий преміальний позашляховик? Тоді обов'язково подумайте над тим, щоб купити Jeep Grand Wagoneer. Добре облаштований інтер’єр, зручні сидіння та довгий перелік стандартних функцій варті уваги. 

Ціна нового Джип Гранд Вагонер починається з $91 945.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Попередні версії Grand Wagoneer стандартно оснащувалися потужним 6,4-літровим двигуном Hemi V8, але цьогоріч його знято з виробництва. Єдиним варіантом залишився 3,0-літровий рядний шестициліндровий твін-турбо двигун на 510 к.с. В іншому особливих відмінностей між моделями Grand Wagoneer 2023 і 2024 років немає. 

Jeep Grand Wagoneer або Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer схожий з Grand Wagoneer в багатьох параметрах, але йому не вистачає преміальності. Менший Джип використовує стандартну версію рядного шестициліндрового двигуна, який отримує лише 420 “конячки”, але цього достатньо для забезпечення вражаючої продуктивності та кращої економії пального, ніж твін-турбо у Grand Wagoneer. Вагонер також не вистачає деяких справді люксових функцій Гранд Вагонер, як от стандартних масажних передніх сидінь та опціональної системи нічного бачення. Проте відсутність таких зручностей заощадить вам приблизно $30 000.

Jeep Grand Wagoneer або Cadillac Escalade

Cadillac Escalade вважається еталоном у цьому сегменті та автомобілем, який започаткував клас преміальних позашляховиків американського виробництва. Cadillac пропонує чудові засоби допомоги водієві та технології, зокрема Super Cruise, програмне забезпечення бренду для напівавтономного водіння без рук. Також він стандартно оснащений 16,9-дюймовим сенсорним екраном, 14,2-дюймовою цифровою панеллю приладів і повним набором доступних опцій комфорту. Ескалейд пропонує доступний двигун V8 на 682 к.с. Позашляховик від Cadillac має нижчу початкову ціну, але в базовій моделі пропонується менше розкоші (штучна шкіра, відсутність вентиляції та масажу сидінь), ніж в конкурента від Джип.

Салон

Салон Grand Wagoneer пропонує стандартні три сидінь для семи або восьми пасажирів. Пара капітанських крісел другого ряду входять у базову комплектацію, але для перевезення максимальної кількості пасажирів доступне багатомісне сидіння. Третій ряд більш ніж підходить для дорослих, а також має доступну спинку з електроприводом. 

Інтер'єр Grand Wagoneer 2024 року вважається одним із найкращих у класі. Елегантний дизайн, шикарні елементи та високоякісні матеріали роблять салон дійсно преміальним. Хоча деякі критики вважають, що загальна якість виконання, підгонка та оздоблення не відповідають справжньому рівню люкс.

 

Автомобіль оснащений сучасною інформаційно-розважальною системою Uconnect 5, яка відома своєю зручністю для користувача. Стандартними є 12,0-дюймовий сенсорний екран мультимедіа, сумісність з Apple CarPlay і Android Auto, а також аудіосистема преміумкласу McIntosh із 19 динаміками.

Проте в Grand Wagoneer не пропонує фізичних елементів керування. Налаштування через сенсорний екран ускладнює використання мультимедіа під час водіння.

Багажник Гранд Вагонер вміщує:

  • 804 л — за третім рядом,
  • 2064 л — за другим рядом,
  • 2755 л — за першим рядом,
  • 3197 л — загальна вантажоємність довгобазного Grand Wagoneer L.

Відео тест-драйв Jeep Grand Wagoneer 2024 року

Технічні характеристики

Потужність Jeep Grand Wagoneer 2024 року однакова у всіх специфікаціях — 510 к.с. від шестициліндрового двигуна із подвійним турбонаддувом. Цього достатньо для майже будь-яких викликів, які виникнуть за кермом великого позашляховика. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач плавно перемикає передачі.

Великий Grand Wagoneer керується відповідно. Маневрувати ним  вузькому просторі складно, як і проходити повороти. 

Попри те, що Grand Wagoneer — преміальний автомобіль, він залишається Jeep і готовий до бездоріжжя. З дорожнім просвітом до 25 см, повним приводом, двошвидкісною роздавальною коробкою та системою контролю за спуском, позашляховик набагато краще підходить для пригод за містом, ніж більшість інших конкурентів.
 

 Характеристики Jeep Grand Wagoneer 2024 
 Потужність   510 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,7 с 
 Максимальна швидкість   185 км/год 
 Середня витрата пального   13,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   100 л 

Безпека

Адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон і поперечного руху ззаду, утримання в смузі руху та автоматичне екстрене гальмування входять до стандартної комплектації Джип Гранд Вагонер 2024 року. Також є автоматичне дальнє світло, система допомоги під час старту на схилі, датчики паркування та функція автоматизованого паркування Jeep ParkSense. 

Розміри та вага

Стандартний Jeep Grand Wagoneer:

  • Колісна база — 312 см,
  • Довжина — 545 см,
  • Ширина — 238 см,
  • Висота — 192 см.

Jeep Grand Wagoneer L:

  • Колісна база — 353 см,
  • Довжина — 575 см,
  • Ширина — 238 см,
  • Висота — 192 см.

Споряджена вага коливається від 2908 кг до 3040 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Джип Гранд Вагонер 2024 можна в комплектаціях: Grand Wagoneer, Series III, Obsidian і Series III Obsidian. Також модель доступна в версії L з довгою колісною базою.

Попередній огляд Огляд Jaguar XF 2024: унікальний стиль
Вибрати автомобіль Ягуар ХФ 2024 на AUTOMOTO.UA
Вибрати позашляховик Додж Дюранго 2024 року випуску на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Dodge Durango 2024: максимальна потужність