Огляд Kia Niro 2023: сучасний та практичний

31 травня 2023

Kia Niro 2023 - відмінний варіант для тих, хто шукає компактний кросовер. Цьогоріч автомобіль отримав повне оновлення: став просторішим, ефектнішим ззовні та якіснішим всередині з великим набором технічних функцій. Кросовер доступний у версії традиційного гібриду, плагін-гібриду та електро. Та чи успадкував Кіа Ніро нового покоління якість недоліки від свого попередника? Огляд допоможе розібратись з плюсами та мінусами!

Вибрати новий гібридний кросовер Кіа Ніро 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Повне оновлення. 

Кому варто купити?

Kia Niro цілком впорається з роллю сімейного кросовера. Він легкий в кермування, надійний, безпечний та загалом дуже комфортний. Наявність у сімейнсті Ніро версій Hybrid, Plug-in Hybrid і EV дозволяє вибрати оптимальний варіант для вашого ритму життя.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Niro 2023 року відкриває другу генерацію моделі. Це означає, що всі варіанти авто мають оновлений інтер’єр та екстер’єр, більше простору для вантажів і пасажирів у задній частині, довший список стандартних функцій активної безпеки. 

Модель PHEV стала потужнішою, а Kia Niro EV отримала додаткові кілометри до запасу ходу. 

Ціна гібридних Kia Niro починається з $26 590, електричного - з $39 550.

Kia Niro або Kia Sportage Hybrid

Абсолютно новий Kia Sportage Hybrid вражає простором під ногами на задньому ряду та багажним відсіком. Незважаючи на те, що Sportage поступається в еконмоності Niro, він тримається в рамках сегменту. Спортейдж швидко прискорюється та тримається спортивно. З огляду на те, що всі його комплектації обійдуться не набагато дорожче, ніж аналогічні специфікації Niro, Sportage Hybrid може виявитись вартим того, щоб заплатити більше.

Kia Niro або Toyota Prius

Оновлений Toyota Prius 2023 року більше не вимагає жертвувати стилем в заради ефективності. Гібридний хетчбек Toyota тепер витончений, потужний та водночас економний. Він витрачає менше пального, ніж Niro, однак стильна форма нового Prius впливає на внутрішній простір. В цьому параметрі Ніро має перевагу.

Kia Niro EV або Kia EV6

EV6 обійдеться на кілька тисяч доларів дорожче за Niro, але за ці гроші запропонує більший запас ходу та менший час для заряджання. Якщо гаманець дозволяє, варто розглянути Kia EV6.

Салон

Niro вміщує п'ять осіб. Спереду комфортні місця навіть для високих людей. У другому ряду є достатній простір, але оскільки це невеликий автомобіль, там не завжди зручно зможуть розмістилися троє дорослих. Завдяки тому, що батареї  Niro EV розташовані низько під підлогою, він стає ще просторішим всередині, ніж у гібридній моделі. 

Kia застосувала екологічний підхід до створення салону Niro. В інтер'єрі використані вторинні та веганські матеріали: тканина з листя евкаліпта для сидінь, перероблені шпалери для обшивки стелі, безхімічні фарби на деяких частинах салону. 

Приладова панель та підлокітники покриті м’якими на дотик матеріалами, але в оздобленні можна знайти досить багато твердого пластику. Загальна якість збірки хороша. Схоже, салон Ніро витримає випробування часом та активною експлуатацією.

 

Стиль інтер’єру Kia Niro натхненний новим EV6. Приладова панель виглядає акуратно, сенсорний екран і цифрова панель приладів розміщені в чорній рамці. Завдяки цьому водієві особливо легко взаємодіяти з елементами керування, не зводячи очей з дороги. Нижче на консолі є кілька фізичних елементів керування клімат-контролем та деякими іншими функціями. Однак більшість кнопок знаходяться на кермі. 

Об'єм вантажного простору залежить від версії Кіа Ніро:

  • гібрид Niro має 451 л за задніми сидіннями,
  • плагін-гібрид пропонує 549 л за задніми сидіннями,
  • EV забезпечує 645 л за останнім рядом та невеликий багажник під капотом спереду.

Відео тест-драйв Kia Niro 2023 року

Технічні характеристики

Kia Niro Hybrid використовує 1,6-літровий бензиновий двигун у поєднанні з шестиступінчастою автоматичною трансмісією з подвійним зчепленням і електродвигуном, що забезпечує загальну потужність 141 к.с. і 265 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км/год займає 10,8 с.

Kia Niro Plug-in Hybrid використовує той самий 1,6-літровий бензиновий двигун і шестиступінчасту коробку передач DCT, що й звичайний гібрид, але в поєднанні з більшою батареєю та потужнішим електродвигуном. Це забезпечує загальну потужність 183 к.с. і 265 Нм крутного моменту. Розгін до першої сотні займає 9,8 с.

Гібрид Ніро витрачає 4,4 л/100 км в змішаному циклі поїздки. 

Середня витрата Kia Niro Plug-in Hybrid складає 5 л/100 км. Запас ходу на електротязі - 53 км.
 

 Характеристики Kia Niro 2023 
 Потужність   141 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   10,8 с 
 Максимальна швидкість   170 км/год 
 Середня витрата палива   4,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   42 л 

 

Ємність батареї та запас ходу Kia Niro EV 2023 року

Кіа Ніро Електро приводить в рух акумуляторна батарея ємністю 64,8 кВт/год у поєднанні з електродвигуном потужністю 204 к.с. Така комбінація видає 255 Нм миттєвого крутного та забезпечує розгін до 100 км/год за 7,8 секунд.

Одного повного заряду кросоверу вистачає для подолання 407 км. 

Швидка зарядка від 10 до 80% Ніро Електро займає займає близько 45 хв, тоді як повна зарядка за допомогою домашнього настінного блоку займе 10 год 30 хв.
 

 Характеристики Kia Niro EV 2023  
 Потужність   204 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,8 с 
 Максимальна швидкість   170 км/год 
 Запас ходу   407 км 
 Ємність батареї   64,8 кВт/год 

 

Безпека

Усі версії Ніро щедро оснащені технологіями безпеки, однак кількість опцій залежить від того, який у вас бюджет на придбання авто. Серед стандартних засобів безпеки: ABS, систему стабілізації та контролю тяги, моніторинг уваги водія, камеру огляду та шість аербегів, тощо. Список можна розширити “просунутими” рішеннями, наприклад, функцією перетину перехресть, яка виявляє транспортні засоби, що наближаються з боку, чи системою допомоги водієві Highway Driving Assist, яка допомагає підтримувати безпечну дистанцію до інших транспортних засобів на автомагістралі, а також утримувати у смузі руху.

Розміри та вага

  • Колісна база - 272 см,
  • Довжина - 441 см,
  • Ширина - 182 см,
  • Висота - 154 см.

Спорядження вага гібрида - 1459 кг, плагін-гібрида - 1572 кг, електромобіля - 1685 кг.

Можливі комплектації

Kia пропонує Niro 2023 в гібридній версій, плагін-гібридній та електричній версіях. Гібрид доступний в комплектаціях LX, EX, EX Touring, SX і SX Touring, плагін-гібрид - в комплектаціях EX і SX. Ніро Електро можна вибрати в специфікації Wind або Wave.

 

Попередній огляд Огляд Mazda CX-9 2023: елегантність та динамічність
Вибрати позашляховик Мазда СХ-9 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Мерседес G-класу 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz G-Class 2023: преміум для бездоріжжя