Огляд Kia Telluride 2024: все в одному

29 березня 2024

Telluride — це вражаючий трирядний позашляховик від Kia. Він може похвалитися стильним виглядом, тихою та висококласною кабіною, сучасними технологіями, багатьма стандартними функціями, зручним для дорослих сидінням третього ряду та комфортним водінням. Kia Telluride 2024 має зовсім мало недоліків і точно заслуговує на вашу увагу.

Знайти новий позашляховик Кіа Теллурайд 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Без значних оновлень.

Кому варто купити?

Нова Кіа Теллурайд може зацікавити покупців, які вибирають трирядний позашляховик середнього розміру. Небагато конкурентів є такими висококласними і просторими, а також недорогими за мірками сегменту. Ціна Кіа Теллурайд починається від $35 990.

 

Нове чи вживане авто?

Після великого оновлення в минулому році Kia Telluride переходить у 2024 без суттєвих змін. В 2023 році автомобіль отримав свіжий дизайн кузова та салону, покращену інформаційно-розважальну систему та комплектації X-Line і X-Pro. Позашляховик представляє перше покоління Telluride, яке дебютувало в 2020 році. В Україні можна купити вживаний Кіа Теллурайд різних років випуску.

Kia Telluride або Hyundai Palisade

Hyundai Palisade — корпоративний “родич” Telluride, тому автомобілі мають багато спільних рис. Обидва позашляховики отримали майже ідентичний список стандартних функцій і приблизно однаковий об'єм пасажирського та вантажного простору. Двома основними відмінностями є стиль і ціна. В середньому, Palisade коштує трохи дешевше, ніж Telluride.

Kia Telluride або Honda Pilot

Honda Pilot — серйозний конкурент у сегменті трирядних позашляховиків середнього розміру. Перероблений до 2023 року Pilot пропонує такий самий об'єм пасажирського та вантажного простору, що й Telluride, трохи кращі можливості до бездоріжжя та аналогічні характеристики на дорозі. Проте Telluride демонструє шикарніший салон, більше стандартних функцій і довшу гарантію, ніж Honda. На Pilot варто звернути увагу, якщо ви купуєте міцний і універсальний сімейний вантажний автомобіль. Однак пропозиція Kia перевершує Honda у більшості категорій.

Салон

Telluride вміщує сім або вісім осіб у три ряди, залежно від конфігурації. У семимісних моделях встановлені капітанські крісла другого ряду, а у восьмимісних — багатомісне сидіння другого ряду.

Салон Kia Telluride виглядає сучасно завдяки горизонтальному подвійному екрану на панелі приладів. У поєднанні з напрочуд високоякісними матеріалами інтер'єр стає головною перевагою позашляховика  вважається найкращим у сегменті. Зрештою, складається враження, ніби ви знаходитесь в кабіні автомобіля дорожчого бренду класом вище.

 

 

У всіх комплектаціях Кіа Теллурайд 2024 року пропонує 12,3-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay і Android Auto. Безключовий доступ, кнопковий запуск і дистанційний запуск є стандартними для всього асортименту. Усі моделі Telluride оснащені точкою доступу Wi-Fi та зарядними портами USB-C.

Топові версії Теллурайд отримали 12,3-дюймову повністю цифрову панель приладів і 10,0-дюймовий проекційний дисплей. Стандартна аудіосистема з шістьма динаміками, “музика” з 10 динаміками від Harman Kardon представлена в комплектації SX і вище. 

Вантажний простір Telluride великий:

  • 595 л за третім рядом,
  • 1302 л за другим рядом,
  • 2463 л за першим рядом.

Відео тест-драйв Kia Telluride 2024 року

Технічні характеристики

Kia пропонує Telluride лише з одним двигуном. Це 3,8-літровий V6 розвиває 291 к.с., який працює з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. В Кіа Теллурайд відсутні опції гібрида чи дизеля. Привід на передні колеса є стандартним, доступний повний привід. 

Витрата пального Kia Telluride:

  • 10,7 л/100 км — передньопривідна модель,
  • 11,8 л/100 км — повнопривідна модель.

Kia вдалося збалансувати гострішу керованість, ніж можна було б очікувати від позашляховика, надійний контроль над кузовом та комфортну поїздку. Навіть тривалі подорожі сподобаються пасажирам Теллурайд. На додачу, велика Kia має невеликий радіус повороту, що полегшує маневри в місті. 

Telluride не призначений для справжнього бездоріжжя, але він може впоратися з викликами за межами міських доріг. Моделі X-Line і X-Line Pro додають функції, орієнтовані на бездоріжжя: шини для бездоріжжя та вищий дорожній просвіт.
 

 Характеристики Kia Telluride 2024 
 Потужність   291 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,0 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата пального   10,7 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   71 л 

Безпека

Telluride поставляється з дев’ятьма подушками безпеки, стандартними гальмами ABS, системою стабілізації, моніторингом тиску в шинах і камерою заднього виду. Пакет безпеки Kia Drive Wise є стандартним для кожного Telluride. Функції включають виявлення сліпих зон, допомогу в уникненні зіткнень з перехресним транспортом ззаду, допомогу в утриманні смуги руху та слідкуванні за нею, допомогу в безпечному виїзді, сенсорне попередження про пасажирів на задніх сидіннях, задні датчики паркування, попередження про увагу водія та систему допомоги на шосе. Крім того, частиною пакету є автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів і велосипедистів на перехрестях. 

Серед доступних опцій технологія Kia Highway Driving Assist 2. Вона дозволяє позашляховику контролювати не тільки прискорення, гальмування та рульове керування на окремих автомагістралях, але й автоматичну зміну смуги руху. Вищі версії Telluride також отримують покращену версію системи автоматичного екстреного гальмування.

Розміри та вага

  • Колісна база — 290 см,
  • Довжина — 500 см,
  • Ширина — 198 см,
  • Висота — 179 см.

Важить споряджене авто від 1875 кг до 2052 кг.

Можливі комплектації

Нова Kia Telluride 2024 року доступна в 10 комплектаціях: LX, S, EX, EX X-Line, SX, SX X-Line, SX X-Pro, SX Prestige, SX Prestige X-Line і SX Prestige X-Pro.

Попередній огляд Огляд Toyota Corolla 2024: надійний та економний
Вибрати автомобіль Тойота Королла 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти позашляховик Джип Гранд Черокі 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Jeep Grand Cherokee 2024: для міста і бездоріжжя