Огляд Land Rover Discovery 2022: на всі випадки життя

16 серпня 2022

Land Rover Discovery 2022 року пропонує унікальне поєднання розкішного інтер'єру, комфортних повсякденних дорожніх якостей та справжніх позашляхових можливостей у середньорозмірному трирядному позашляховику. Це відмінний сімейний варіант, який знаходиться в модельному ряді бренду вище Defender і нижче Range Rover. Здається, це чудовий автомобіль, якби не кілька "якби"... Дізнайтеся про недоліки Ленд Ровер Дискавері з нашого огляду! 

Вибрати новий позашляховик Ленд Ровер Діскавері 2022 на Automoto.ua

Нове у 2022 році

Land Rover Discovery не отримав оновлень у 2022 році. 

Кому варто купити?

Без сумніву, Discovery – позашляховик вихідного дня для тих, хто цінує у житті найкращі речі. Він блискуче поєднує в собі відмінну прохідність, розкіш та круті інформаційно-розважальні технології. Трирядний автомобіль готовий перевозити велику родину в люксовому салоні та здійснювати позашляхові подвиги, з якими мало хто може зрівнятися у цьому класі. І все це за середньою у класі стартової вартості. Все ще вагаєтесь? Почитайте відгуки про Land Rover Discovery, які ми зібрали з усього інтернету - вони допоможуть прийняти рішення!

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Минулого року позашляховик Discovery отримав комплексне оновлення у вигляді інформаційно-розважальної системи Pivi Pro, деяких естетичних покращень та переглянутої лінійки силових агрегатів. Саме тому виробник нічого не змінив у Дискавері для моделі 2022 року. Ціна нового Land Rover Discovery стартує з позначки 53 900$. На автобазар можна підібрати актуальний варіант дешевше. 

Land Rover Discovery або Land Rover Defender

Новий Land Rover Defender 2022 дуже схожий на Discovery і належить до того ж класу. Обидва вони забезпечують маневреність на асфальті, а лінійка їх двигунів включає базовий чотирициліндровий і доступний шестициліндровий варіанти. Моделі мають довгий список стандартних функцій, серед яких зручна інформаційно-розважальна система Pivi Pro. Вибір між двома Ленд Ровер зводиться до ціни, позашляхових можливостей та якості салону. Defender коштує дешевше і краще веде себе на бездоріжжі, але Discovery пропонує люксовіший салон.

Land Rover Discovery або Audi Q7

Audi Q7 – досконаліший розкішний позашляховик середнього розміру, ніж Discovery. Обидва авто гарантують першокласні салони, комфортну поїздку та прості у використанні технології. Land Rover - кращий позашляховик, але Q7 радує керованістю на дорозі та пропонує високопродуктивну специфікацію, яка набагато потужніша будь-яких моделей Дискавері 2022.

Салон

Трирядний семимісний салон Land Rover Discovery виглядає дійсно преміально, але має ряд недоліків. Вони псують враження від володіння авто. 

По-перше, відсутнє швидке переміщення другого ряду вперед, тому пасажири третього ряду майже повністю залежать від когось, хто допоможе їм вийти. По-друге, сидіння водія надто високо підняте, що робить посадку Discovery як у автобусі. Хоча, завдяки цьому ви отримуєте чудову оглядовість дороги попереду. По-третє, пасажирам на другому та третьому ряду недостатньо місця під ногами. За мірками класу простору має бути більше. 

Далі – одні плюси Ленд Ровер Дискавері. Пасажири отримують задоволення від подорожі завдяки винятковій безшумності та плавності поїздки.

Інтер'єр Discovery має престижний вигляд. Дизайн виконаний у фірмовому для британського бренду елегантному стилі.

 

Навіть якщо всі сім сидінь піднято, багажне відділення Discovery складає 258 літрів – це приблизно розмір багажника міського суперміні. Місця має вистачити для кількох сумок із покупками. Складіть задній ряд сидінь і загальний об'єм збільшиться до 1137 літрів. Цього достатньо для сім'ї із п'яти осіб із багажем на два тижні. Опустіть усі задні сидіння, і загальний об'єм збільшиться майже до 2406 літрів, чого вистачить навіть для переїзду.

До стандартної комплектації Discovery входить інформаційно-розважальна система Land Rover Pivi Pro. Загалом це значно покращена мультимедіа, не завдяки стильному вигнутому 11,4-дюймовому дисплею та акуратній інтеграції в приладову панель. Ви також можете підключити одразу два смартфони через Bluetooth, а в автомобілі є власна eSIM для різноманітних сервісів передачі даних. Навігація стала простішою, ніж раніше. 

Apple CarPlay та Android Auto входять до стандартної комплектації.

Базова звукова система непогана, але опціональна пропозиція Meridian з 12 динаміками та потужністю 400 Вт краще підходить для меломанів.

Відео тест-драйв Land Rover Discovery 2022 року

Технічні характеристики

Лінійка двигунів Land Rover Discovery радує вибором: є і дизель, і бензин із системою м'якого гібрида. Стандартна для всіх версій восьмиступінчаста АКПП перемикається майже непомітно для тихих розслаблюючих поїздок.
D250 – 249-сильний дизель початкового рівня, який може розігнати великий позашляховик до 100 км/год за 8,1 секунд. У нього досить тягового зусилля, що особливо відчутно на крутих підйомах.

Якщо ви плануєте часто буксирувати або перевозити максимум пасажирів або вантажу, D300 виявиться зручнішим, ніж D250. Він має потужність 297 к.с. та розганяє Дискавері до 100 км/год за 6,8 секунди.
Discovery доступний з 2,0-літровим бензиновим двигуном з турбонаддувом під маркою P300 потужністю 296 к.с. та розгоном до 100 км/год за 7,3 секунди. 

Новинкою для торішнього фейсліфтінга став бензиновий P360 MHEV (м'який гібрид) з 3,0-літровим рядним шестициліндровим двигуном потужністю 356 к.с. На даний момент це найшвидша версія Discovery, яку ви можете отримати: вона розганяється до 100 км/год за 6,5 секунд і досягає максимальної швидкості 210 км/год.

Новому Дискавері вдається бути на 15% більш економним порівняно з версією 2020 року. Витрата палива Land Rover Discovery з 3,0-літровим дизелем D250 витрачає 8,4 л/100 км. Такий самий показник демонструє дизель D300, незважаючи на його додаткову потужність. 2,0-літровий бензиновий двигун P300 до 11,3 л/100 км.

Природно, що Land Rover залишився вірним історичній репутації Discovery у параметрі позашляхових якостей. Автомобіль повною мірою використовує фірмову систему Terrain Response із низькошвидкісним круїз-контролем для бездоріжжя. У поєднанні зі складною підвіскою та високим дорожнім просвітом він дозволяє долати до 900 мм води та інші  перешкоди, які роблять безпорадними багатьох суперників-позашляховиків.
 

  Характеристики Land Rover Discovery
 Потужність   249 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,1 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака  89 л 

 

Безпека

Discovery пропонує вражаючий набір стандартних розширених функцій безпеки, серед яких система допомоги в русі смугою та 360-градусну систему зовнішніх камер, яка забезпечує огляд безпосередньо під передньою частиною авто для підвищення безпеки під час руху бездоріжжям. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 292,3 см,
  • Довжина – 495,5 см,
  • Ширина – 199,9 см,
  • Висота – 188,7 см.

Споряджена маса Діскавері становить 2206-2340 кг.

Можливі комплектації

На європейському ринку нова модель Ленд Ровер Дискавері 2022 представлена ​​в наступних комплектаціях: S, R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, Metropolitan Edition.

 

Попередній огляд Jaguar F-Pace 2022: позашляховик зі спортивною ДНК
Вибрати на Automoto.ua позашляховик Ягуар Ф-Пейс 2022
Вибрати електричний Рено Зое 2022 на Automoto.ua
Наступний огляд Електромобіль Renault Zoe 2022: огляд авто