Огляд Land Rover Range Rover Evoque 2023: завжди в тренді

16 червня 2023

Range Rover Evoque — це унікальний автомобіль у конкурентному класі преміальних субкомпактних SUV. З моменту появи моделі на ринку в 2011 році він виділявся елегантним стилем. Та минав час і сегмент наповнився, як би це дивно не звучало, вишуканими та модними маленькими позашляховиками. Що допомагає Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2023 залишатись популярним?

Вибрати новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Додано стандартний адаптивний круїз-контроль.

Кому варто купити?

Range Rover Evoque - це автомобіль, який підкреслить ваш статус та цілком впорається з задачами сімейного кросовера.

Вам варто розглянути його як варіант, ви цінуєте впізнаваний стиль і позашляхові можливості, а також готові закрити очі на захмарну базову ціну.

 

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Land Rover додає адаптивний круїз-контроль і списку стандартних функцій Evoque. Друге покоління позашляховика з'явилося в 2020 році, тому можна підібрати актуальний вживаний варіант. 

Базова ціна нового Range Rover Evoque - $46 400.

Land Rover Range Rover Evoque або BMW X1

BMW X1 перевершує Range Rover Evoque у ряду параметрів: більше вантажного простору та місця для пасажирів у другому ряду, спортивніше водіння, менша витрата пального та значно нижча стартова ціна. Хоча варто визнати: салон X1 виглядає не так розкішно, як салон Rover. До того ж, найменший BMW не може так добре впоратися з бездоріжжям, як Land Rover. Попри це, X1 буде кращим варіантом для багатьох покупців.

Land Rover Range Rover Evoque або Mercedes-Benz GLA

Mercedes -Benz GLA витрачає менше пального, пропонує “жвавіший” базовий двигун та має та більш інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, ніж Range Rover Evoque. В чому ще перевага GLA? В зручніших сидіннях другого ряду. Водночас Range Rover Evoque пропонує вишуканіший інтер’єр і кращі можливості на бездоріжжі. Якщо ви не збираєтесь регулярно виїздити за межі асфальту, варто розглянути GLA.

Салон

Салон Range Rover Evoque 2023 року вміщує п’ять осіб у двох рядах. Спереду сидіння зручні та мають одну особливість - вищу посадку, ніж у більшості конкурентів. Задній ряд пропонує небагато місця під ногами, навіть за мірками субкомпактного позашляховика. Похила лінія даху зменшує висоту стелі.

Range Rover Evoque має один із найелітніших салонів у класі люксових субкомпактних SUV. І такий статус доволі непросто втримувати, якщо конкурентами є Audi, BMW та Mercedes. Якість збірки кабіни відмінна, а всі матеріали виглялають вишукано та приємні на дотик. Доступні салони на будь-який смак: тканинна обшивка, натуральна шкіра та оздоблення під назвою Eucalyptus. Останнє означає матеріали ​​з переробленого пластику та відсутність матеріалів тваринного походження. Незалежно від вибраного варіанту інтер'єру, він повністю відповідає статусу розкішного автомобіля.

 

     

Усі версії Range Rover Evoque мають 10,0-дюймовий центральний сенсорний екран, який поєднує Bluetooth, DAB і Apple Carplay/Android Auto. Інтерфейс Land Rover Pivi Pro, попри швидку реакцію та чітку графіку, вимагає часу на ознайомлення.

Багажник Рендж Ровер Евок 2023 року вміщує до 591 л багажу з піднятими сидіннями та 1383 л з опущеними.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Evoque 2023 року

Технічні характеристики

Характеристики Rover Range Rover Evoque 2023 залежать від ринку продажу та комплектації. Компактний позашляховик може бути оснащений:

  • 2,0-літровим бензиновим двигуном на 200 к.с., 249 к.с. і 300 к.с. (індекс P),
  • 2,0-літровим дизельним двигуном на 150 к.с., 180 к.с. або 240 к.с. (індекс D),
  • плагін-гібридною силовою установкою з 1,5-літрового бензинового двигуна, електромотора та акумулятора ємністю 15 кВт/год загальною потужністю 309 к.с.

Витрата пального Range Rover Evoque з найменшим бензиновим мотором згідно WLTP складає 8,6 л/100 км, з дизельним - 6,2 л/100 км. Плагін-гібрид в комбінованій поїздці витрачає 1,6 л/100 км та проїжджає лише на електриці до 62 км.

Range Rover Evoque важко назвати найспортивнішим у сегменті, але він поєднує в собі впевнене керування та комфортну поїздку. Крен кузова мінімальний, а дорожній шум майже непомітний, особливо на крейсерській швидкості.

Попри те, що Евок - найменший позашляховик родини Рендж Ровер, він вражає можливостями на бездоріжжі. Автомобіль стандартно оснащений повним приводом, датчиком для броду, круїз-контролем на низькій швидкості та системою Land Rover Terrain Response 2, яка дозволяє вибирати між п’ятьма режимами водіння для різних рельєфів і умов. Система також може автоматично вибирати режим водіння на основі датчиків, які визначають місцевість, по якій ви їдете.

Дорожній просвіт Range Rover Evoque становить 21 см, а максимальна глибина проходу вбрід становить 53 см.
 

 Характеристики Land Rover Range Rover Evoque PHEV 2023 
 Потужність   309 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,4 с 
 Максимальна швидкість   213 км/год 
 Середня витрата палива   1,6 л/100 км 
  Об'єм паливного бака   57 л 

 

Безпека

Новий Range Rover Evoque 2023 - дуже безпечний автомобіль, адже отримав максимальні 5 зірок в тестах Euro NCAP. Він має безліч технологій безпеки для запобігання зіткненням, серед яких автоматичне екстрене гальмування (AEB), допомога в утриманні в смузі руху та система, яка яка попереджає водія про ознаки втоми. 

До списку доступних асистентів водія входять моніторинг сліпих зон, адаптивні фари, попередження про перехресний рух ззаду, тощо. 

Розміри та вага

  • Колісна база - 268 см,
  • Довжина - 437см,
  • Ширина -  190 см,
  • Висота - 164 см.

Важить споряджений Евок від 1784 до 1848 кг.

Можливі комплектації

Комплектації Range Rover Evoque 2023 залежать від ринку продажу. Виробник розділяє моделі за типом двигуна: бензинові P200, P250 і P300, дизельні D150, D180 та D240, плагін-гібрид P300e, а також на рівні оснащення салону та особливості зовнішнього вигляду: S, R-Dynamic S, SE, R-Dynamic SE, HST, Autobiography.

Попередній огляд Огляд Porsche Cayman 2023: безліч переваг в “одному флаконі”
Вибрати нове купе Порше Кайман 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Хонда ХРВ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Honda HR-V 2023: більше елегантності