Огляд тест-драйву: Lexus NX 2021

12 лютого 2021

Новий Lexus NX 2021 року - хороший компактний позашляховик класу люкс. Дворядний автомобіль радує пасажирів зручними сидіннями, просторим і тихим салоном, високоякісними матеріалами і плавною поїздкою. По місту і по шосе позашляховик змушує мчатись двигун з турбонаддувом. Lexus оснащує NX безліччю функцій активної безпеки. 

Купити позашляховик Лексус NX 2021 року на AutoMoto.ua

Проте відволікаючі елементи управління інформаційно-розважальної сенсорної панелі NX можуть вас засмутити. NX володіє серйозним недоліком - однією з найменш інтуїтивно зрозумілих на ринку інформаційно-розважальних систем Remote Touch.

Нове в 2021 році 

Основні відмінності між Lexus NX 2020 і 2021 року полягають в невеликих оновлення дизайну і безпеки: 

  • опціональна система моніторингу сліпих зон стала стандартною;
  • задні двері з електроприводом перетворені в автономну опцію;
  • змінена накладка звукового сигналу на рульовому колесі;
  • оформлення Black Line Special Edition представлено для NX 300h F Sport.

Кому варто купити? 

Lexus NX 2021 року точно варто розглянути і протестувати, якщо ви шукаєте невеликий розкішний позашляховик. Він вишуканий, зручний і має високий прогнозований рейтинг надійності. Відносно низька ціна робить автомобіль гарним вибором в цьому класі. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Lexus NX 2021 року - частина покоління, представленого в 2015 році. Зараз автомобіль отримав ряд оновлень технологій безпеки і косметичні зміни. Все це було доступно як окремі опції раніше. 

Lexus NX або Lexus RX

Lexus RX- середньорозмірний люксовий позашляховик, хоча все ще має багато спільного з компактним Lexus NX. Обидва автомобілі пропонують висококласні інтер'єри, м'які сидіння, зручну поїздку, багато стандартних функцій безпеки, а також високий прогнозований рейтинг надійності. Обидва однаково стилізовані всередині і зовні. RX пропонує просторіший салон і додатковий третій ряд сидінь. При цьому RX дорожчий, ніж NX, а його двигун V6 не такий економний. Вибір залежить від ваших потреб. 

Lexus NX або Lexus UX

Lexus UX - розкішний малолітражний позашляховик. Як і NX, UX має міцну репутацію завдяки надійності, безлічі функцій активної безпеки і легкості водіння. UX коштує на кілька тисяч менше, ніж NX, і набагато економніше витрачає паливо. З іншого боку, UX дуже повільно прискорюється, а його задні сидіння не завжди комфортні для дорослих. Протестуйте обидва цих позашляховика Lexus, щоб вибрати той, який більше подобається.

Салон

Lexus NX 300 - дворядний п'ятимісний автомобіль. Передні сидіння м'які, а місця для голови та ніг досить навіть для високих пасажирів. Задні крісла також м'які, на них з комфортом помістяться двоє дорослих або троє дітей для коротких поїздок по місту. Салон має відмінну шумоізоляцію, тому забезпечує тиху і розслаблюючу поїздку. Передня і бічна оглядовість хороша, але товсті стійки даху обмежують оглядовість ззаду.

Lexus NX може похвалитися висококласним інтер'єром, люксовими матеріалами і відмінною якістю збірки. Поверхні, до яких найчастіше торкаються, покриті м'якою тканиною або приємним на дотик пластиком. Різноманітні металеві вставки надають салону свіжий і сучасний вигляд.

Оббивка з синтетичної шкіри NuLuxe і передні сидіння з електроприводом, регульованим в 10 напрямках, входять в стандартну комплектацію. Доступні оновлення включають оформлення натуральною шкірою, передні сидіння з підігрівом і вентиляцією, посилені передні сидіння F Sport, задні сидіння з електроприводом, рульове колесо з підігрівом і підрульовими перемикачами.

NX 300 має 500 літрів вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 1545 літрів зі складеними сидіннями. Це трохи нижче середнього показника для розкішного компактного позашляховика.

Найбільшим недоліком автомобіля Lexus NX є інформаційно-розважальна система Remote Touch. У неї входить стандартний 8-дюймовий дисплей або опціональний 10,3-дюймовий широкоформатний дисплей. Управління екранами здійснюється за допомогою сенсорної панелі. Все це витончено виглядає, але відволікає під час водіння. З іншого боку, є фізичні кнопки для управління звуком і кліматом, тому вам не потрібно використовувати тачпад для налаштувань кожної функції. Apple CarPlay і Android Auto входять в стандартну комплектацію, що дозволяє користувачам інтегрувати свої додатки для iPhone і Android на екран.

Відео тест-драйв Lexus NX 2021 року 

Технічні характеристики 

Lexus NX 300 оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, який видає 235 кінських сил. Шестиступінчаста автоматична коробка передач і передній привід є стандартними. Повний привід доступний за окрему плату.

Чотирициліндровий двигун з турбонаддувом поводиться енергійно в повсякденних поїздках. Він швидко розганяє NX -  розгін від нуля до 100 км/год займає близько 7 секунд, і забезпечує пристойну прохідність на швидкостях шосе. Коробка передач плавно і своєчасно перемикає передачі. Якщо і є зворотна сторона у двигуна Lexus NX, то це грубувате звучання на високих оборотах при різкому прискоренні.

Lexus NX витрачає 9.8 л/100 км в комбінованому циклі. 

Позашляховик відрізняється приємною динамікою руху. Він плавно ковзає по нерівностях дороги, відчуває себе стійким і зібраним на поворотах і без проблем маневрує на вузьких парковках. 

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху присвоїла Lexus NX 2021 року загальну оцінку безпеки на п'ять з п'яти зірок. NX отримав п'ять зірок в бічному краш-тесті, а також чотири зірки в тестах на лобове зіткнення та перекидання.

Стандартні функції допомоги водієві і активної безпеки включають адаптивний круїз-контроль, попередження про лобове зіткнення, розпізнавання дорожніх знаків і автоматичне дальнє світло. Раніше опціональні моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду з автоматичним гальмуванням стали стандартним обладнанням у 2021 році.

Розміри і вага 

NX 300 має довжину 4.6 м. Його споряджена маса складає від 1787 до 1837 кг.

Можливі комплектації 

Lexus NX 300 2021 року випускається в трьох комплектаціях: Basic, F Sport і Luxury. Базова модель - хороший вибір для більшості покупців. 

У всіх Lexus NX однаковий двигун потужністю 235 кінських сил і інші технічні характеристики. Топові комплектації відрізняються функціями комфорту і безпеки.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Mustang 2021
Новий Форд Мустанг 2021 на AutoMoto.ua
Знайти оголошення Хендай Елантра 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2021